Š. Jasikevičius: nenustebsiu, jeigu „Lietuvos rytas“ įveiks „Neptūną“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečią kartą įveikė Utenos „Juventus“ ir tiesiausiu keliu pateko į „Tete-a-Tete Casino-LKL“ finalą, kurio laukti turės 9 dienas.

Jeigu „Žalgiris“ neturėjo didesnio vargo, tai kitame pusfinalyje vyksta netikėta kova – namų aikštės pranašumą praradę Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai prieš Klaipėdos „Neptūną“ pralaimi 0-2.

Visgi toks scenarijus „Žalgirio“ trenerio Šarūno Jasikevičiaus nestebina. Taip pat, kaip jo nestebins ir tai, jeigu „Lietuvos rytas“ laimės trejas rungtynes paeiliui ir pateks į finalą.

„Aišku įmanoma, kad „Lietuvos rytas“ pateks į finalą. Taip jau yra atsitikę. Manęs nenustebino „Neptūno“ pradžia 2-0, nenustebčiau ir tuo, kad „Lietuvos rytas“ laimėtų 3-2. Toje serijoje nestebina niekas. Komandos demonstruoja labai aukšto lygio krepšinį.

Jeigu ekipa turi namų aikštės pranašumą, tai pirmos rungtynės jai yra labai svarbios. Jeigu jas pralaimi, tai atsiranda nervai. „Lietuvos ryto“ žaidėjai yra geri metikai, o dėl prasto baudų taiklumo yra kaltas nervingumas. Jie antroje dvikovoje Klaipėdoje žaidė neblogai, bet jeigu prameti baudas, tai dėl geresnio žaidimo nieko negauni. O rungtynių gale galėjo laimėti bet kas.

„Neptūnas“ nenustebino, nes šiuolaikiame krepšinyje yra labai svarbus gynėjų žaidimas. Jie turi tris gynėjus, kurie šiuo metu rodo gerą krepšinį. Jie ir pataiko, Mindaugas Girdžiūnas labai gerai lenda po krepšiu. Galbūt mes Klaipėdos komandą užmirštame, bet jie Europos taurėje turėjo labai daug gerų rungtynių. Antrame pusfinalyje žaidžiamas labai aukšto lygio krepšinis“, – išsamiai apie kitą pusfinalio seriją kalbėjo treneris.

Kalbėdamas apie pasibaigusią seriją su „Juventus“, Š. Jasikevičiaus pabrėžė, kad komanda turėjo ramiau laimėti rungtynes. Kauniečiai triumfavo 91:76, 88:73 ir 80:72.

„Esame laimingi, kad greičiausiu keliu, be rimtesnių traumų ir problemų patekome į finalą. Kai kurias rungtynes norėjosi laimėti ramiau, didesniais skirtumais, bet kažkaip nesugebame. Žiūrint pozityviai, žaidėme prieš nestandartinę komandą, todėl kartais mums buvo sunku. Kai kurie dalykai blogi, kai kurie dalykai neramina, bet nuo pat pradžių kontroliavome seriją“, – akcentavo treneris.

Susitikime čiurnos traumą patyrė „Žalgirio“ gynėjas Kasparas Vecvagaras. Anksčiau skausmingas traumas iškentęs latvis emocingai reagavo į šį epizodą, tačiau po mačo Š. Jasikevičius teigė, kad gynėjas turėtų atsigauti iki finalo serijos.

„Man sakė, kad jis čiurną pasisuko nei per daug stipriai, nei per daug mažai. Iki finalo lieka nemažai laiko, todėl manau, kad turėtų išgyti“, – kalbėjo treneris.

„Žalgiris“ ir vėl ilgai turės laukti savo varžovo. Didžiojo finalo serija prasidės gegužės 25-ąją dieną. Š. Jasikevičius neslėpė, kad norėtų, jog ji prasidėtų anksčiau.

„Taip jau yra. Aš žinau, kad visiems būtų geriau žaisti kuo greičiau. Mes nieko negalime kontroliuoti, tvarkaraštis buvo jau seniai sudarytas. Sunku kažką pasakyti, yra kaip yra“, – teigė strategas.

Rungtynių vaizdo reportažas:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių