Krepšinio specialistai prognozuoja: „Žalgiriui“ reikia daugiau ginklų

„Pralaimėjome mūšį, bet karo – ne. Tikiuosi, kad kitos rungtynės mums susiklostys geriau“, – sakė nesėkme Eurolygos krepšinio turnyro ketvirtfinalį pradėjusio Kauno „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis.

Tritaškiai pro šalį

Pirmą serijos iki trijų pergalių dvikovą žalgiriečiai svečiuose 69:91 pralaimėjo Šarūno Jasikevičiaus treniruojamai „Barcelonai“.

Kauno krepšininkai pralaimėjo kovą dėl kamuolio 28:37, pataikė vos 15 proc. tritaškių (2/13), o aikštės šeimininkai buvo gerokai taiklesni – 54 proc. (14/26).

„Nusprendėme pradėti mačą gynybine nata. Tai nepasiteisino, išskyrus trečio kėlinio antrą dalį ir ketvirto kėlinio pradžią – tada laikėmės gynybos susitarimų, agresyviai atakavome. Visa kita buvo kabinimasis už šiaudo, – kalbėjo K. Maksvytis. – Jeigu pažiūrėsime į mūsų nerealizuotą potencialą, jis – labai didelis: tiek apskritai pagrindinių žaidėjų, tiek vien legionierių. Dalykai, svarbesni už krepšinį, – patirtis, mentalitetas, fiziškumas. To stokodami net negalime eiti į kovą su „Barca“, ir turiu galvoje ne vien situacijas 50 prieš 50 – reikia būti pranašesniems.“

Daugiau nei po 10 naudingumo balų surinko tik trys „Žalgirio“ žaidėjai – Achille Polonara (12), Ignas Brazdeikis ir Laurynas Birutis (po 10), „Barcelonos“ gretose – šeši: Sertakas Sanli (20), Rokas Jokubaitis, Nikola Mirotičius (abu – po 16), Tomašas Satoransky (14), Mike’as Tobey, Kyle’as Kuricas (abu – po 12).

Tikisi išvadų ir pokyčių

„Labai gerai sužaidėme pirmą kėlinį – buvome tvirti, energingi. Trečias kėlinys – šiaip sau, tačiau žaidėjai laiku sureagavo, kad situacija keičiasi mums nepalankia linkme. Iš dalies pergalę lėmė ir tai, kad kauniečiai pataikė tik du tritaškius iš trylikos – buvo ne jų diena“, – teigė „Barcelonos“ vyriausiasis treneris Š. Jasikevičius.

Šiandien „Palau Blaugrana“ arenoje – antra dvikova.

„Neabejoju, kad „Žalgiris“ padarys tam tikras išvadas, juk ši komanda – išskirtinio charakterio, – sakė Šaras. – Mums palankiau, kai jaučiame spaudimą, kai reikia kentėti – tuomet žaidėjai pademonstruoja, ką geriausiai sugeba.“

„Žalgiris“ tikrai paruoš kažką naujo, bet mes irgi stengsimės, kad į Kauną atvyktume turėdami dvi pergales“, – kalbėjo „Barcelonos“ legionierius Rokas Jokubaitis.

„Toks pats ar didesnis „Barcos“ spaudimas, kontaktinis žaidimas gali būti ir per antras rungtynes. Svarbiausia – pailsėti, treneriai paruoš planą, sudėlios akcentus. Dar niekas neprarasta“, – svarstė „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas.

Pasigenda įvairovės

„Norėdamas mesti iššūkį tokiai komandai kaip „Barcelona“, privalai turėti daugiau ginklų“, – įsitikinęs Tomas Keršis.

Žinomas jaunųjų krepšinio talentų ugdytojas, buvęs „Žalgirio“ dublerių ekipos vairininkas mano, kad kauniečiams teko per aukštas atkrintamųjų varžybų barjeras.

– Kodėl žalgiriečiams nepavyko kaip reikiant pasipriešinti Š. Jasikevičiaus komandai? – paklausėme T. Keršio.

– Akivaizdu, kad „Barcelonos“ trenerių štabas labai gerai pasiruošė ketvirtfinaliui. Katalonai tvirtai kontroliavo rungtynių eigą nuo pat pradžios iki pabaigos. Šaro komanda labai disciplinuota, todėl visiems varžovams, ne tik „Žalgiriui“, labai sunku primesti „Barcai“ neparankų žaidimą. Pasigedau mūsiškių komandinio žaidimo – jie atliko vos šešis rezultatyvius perdavimus.

– Tačiau tikriausiai buvo ir viltingų prošvaisčių?

– Vargiai. Buvo jaučiamas pernelyg didelis meistriškumo skirtumas. „Barcelonos“ treneriai turi kur kas geresnį ir platesnį žaidėjų pasirinkimą. Sakyčiau, kad, žaidžiant su aukščiausio lygio oponentu, pamatėme ir „Žalgirio“ komplektavimo spragas. K. Maksvytis turi ribotas galimybes, ypač jei kalbėtume apie taktinį lankstumą. Kai kauniesi su tokio lygio varžovu ir matai, kad kažkuris tavo parengtas variantas nepasiteisina, privalai būti parengęs ir antrą, ir trečią. Mūsų treneriams sunku improvizuoti, nes jų vadovaujami krepšininkai gali žaisti tik vienpusiškai, o kitų pasirinkimų jie neturi. Komandos puolimą formuoja įžaidėjas, o gynybą – vidurio puolėjas. Šiuo atveju Lukas Lekavičius ir Isaiah Tayloras žaidė labai ribotą laiką (11 ir 6 min.), o Tomas Dimša ar Dovydas Giedraitis įžaidėjų funkcijas gali atlikti tik iš bėdos. Gynybai labai svarbus vidurio puolėjų vaidmuo, bet nei Laurynas Birutis, nei ypač Kevarriusas Hayesas savo oponentams neprilygo.

– Gal šiandien vaizdas aikštėje bus kitoks?

– Jei kauniečiai sugebės rasti netikėtų ėjimų, galbūt intrigos bus daugiau. Tikėkimės, kad jie kažkuo nustebins „Barceloną“, o jau „Žalgirio“ arenoje padės ir savi sirgaliai. Bet kokiu atveju pripažinkime: šį sezoną žalgiriečiai Eurolygoje atliko puikų darbą, bet žengti toliau jiems bus itin sudėtinga.


Statistika

„Barcelona“–„Žalgiris“ 91:69 (25:13, 23:18, 18:22, 25:16). Barselona, „Palau Blaugrana“ arena, 6 731 žiūrovas.

„Barcelona“: S. Sanli 17 taškų (5 atkovoti kamuoliai), N. Mirotičius 15 (3/5 tritaškių, 4 atkovoti kamuoliai), R. Jokubaitis 12 (2/3 tritaškių), A. Abrinesas ir K. Kuricas po 10, M. Tobey 9 (7 atkovoti kamuoliai), N. Laprovittola 8, J. Vesely ir T. Satoransky (7 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai) po 4, S. Martinezas 2, N. Kaliničius (3 rezultatyvūs perdavimai) ir J. Nnaji po 0.

„Žalgiris“: I. Brazdeikis 14 taškų, D. Giedraitis 10, K. Hayesas 9 (4 atkovoti kamuoliai), A. Polonara 8, L. Birutis 7 (2/6 dvitaškių, 4 atkovoti kamuoliai), T. Dimša 6 (2/5 dvitaškių), L. Lekavičius 5 (0/3 dvitaškių), E. Ulanovas 4, I. Tayloras, R. Šmitas ir A. Butkevičius (4 atkovoti kamuoliai) po 2, K. Lukošiūnas 0.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 14/32 (44 proc.) ir 22/44 (50 proc.), tritaškių – 14/26 (54) ir 2/13 (15), baudų metimų – 21/21 (100) ir 19/21 (90). Atkovota kamuolių – 37 ir 28, perimta – 7 ir 6. Rezultatyvūs perdavimai – 17 ir 6. Klaidos – 12 ir 13.


Rezultatai

Pirėjo „Olympiakos“–Stambulo „Fenerbahce“ 79:68 (19:21, 18:14, 26:16, 16:17). 11 677 žiūrovai. A. Vezenkovas 19 taškų (6 atkovoti kamuoliai) / J. Motley 15 taškų (7 atkovoti kamuoliai).

„Monaco“–Tel Avivo „Maccabi“ 67:79 (16:18, 17:18, 17:24, 17:19). 4 899 žiūrovai. A. Diallo (6 rezultatyvūs perdavimai) ir M. Jamesas (6 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai) po 15 taškų / W. Baldwinas 20 taškų (6 atkovoti kamuoliai, 6 rezultatyvūs perdavimai).

Madrido „Real“–Belgrado „Partizan“ 87:89 (22:22, 22:26, 20:15, 23:26). 9 813 žiūrovų. G. Deckas 24 taškai (8/8 dvitaškių, 8 atkovoti kamuoliai) / K. Punteris 26 taškai (5/8 tritaškių, 6 rezultatyvūs perdavimai).


Šiame straipsnyje: krepšinisŽalgirisBarcelona

NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Trenerio neturim, tai ko stebėtis... LKF geriau žino kas geriausias treneris:))

Vata raus !

Vata raus ! portretas
Kur buvo Ulanov rungtyniu gale?

nera

nera  portretas
meruko ir hebrai sekasi ,bet vel ne ju diena .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių