Š. Jasikevičius: kai kuriems žaidėjams turėtų būti gėda

Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius po pirmosios nesėkmės LKL pusfinalio serijoje su Klaipėdos „Neptūnu“ liko itin nepatenkintas savo krepšininkais – jis pažymėjo, kad dėl kai kurių jam buvo gėda.

„Sveikinu „Neptūną“ su pergale, ji buvo pelnyta. Laimėjo ta komanda, kuri labiau to norėjo, kuri dažniau griuvo ant grindų ir kovėsi labiau nei mes. Kai kuriems žaidėjams turėtų būti gėda dėl savo pasirodymo. Žinau, kad tai bus antraštėse, bet taip yra. Mes neatsakėme į varžovų fizinę kovą. Galbūt mano auklėtiniai tikėjosi, kad ir antros rungtynės bus tokios lengvos.

Reikia prisiimti atsakomybę už komandos neužkūrimą. Bet gal šįkart reikia ir atsiimti tuos žodžius. Jie neįvertino varžovo ir šitos atmosferos Klaipėdoje. Jie atsibudo, o galbūt pradėjo kautis, per vėlai. Pirmajame kėlinyje buvo aibė momentų, kai nepastatėme savo kūno, nesiaukojome dėl savo komandos. Kiekvieną kartą pagalvojus, kad esi geras, tave gyvenimas nubaudžia. Ir tikiuosi, kad tai bus gera pamoka“, – po rungtynių kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Žalgiris“ pralaimėjo 70:73, o LKL pusfinalio serijos iki 3 pergalių rezultatas tapo lygus 1-1. Trečiosios rungtynės penktadienį vyks Kaune. Pirmose serijos rungtynėse „Žalgiris“ nuo pat pirmųjų minučių žygiavo pergalės link ir triumfavo triuškinama persvara 83:54. Kas šįkart buvo kitaip?

„Varžovai buvo agresyvesni, jie daugiau krito ant kamuolio ir labiau norėjo. Mes talento turime daugiau, visi tai žino. Esame gera komanda, bet jeigu neatsiduosi 100 proc., tai daugelio komandų nenugalėsi. Jeigu vieni miršta ant parketo, o kiti ateina pasižaisti, tai viskas bus labai aišku. Talento skirtumas sumažėja ir net nesijaučia. Šiandien momentais atrodėme labai blogai. Reikia daryti išvadas. Kiekvienam reikia truputį pasižiūrėti į veidrodį.

Oponentų taktikoje pokyčių nebuvo, jie žaidė tik vieną naują derinį. Martynas Mažeika buvo paleistas į startinį penketą, nes jis yra emocinis lyderis. Tas žingsnis jiems suteikė emocijų, o mes į tai neatsakėme savo emocijomis ir atsidavimu“, – komentavo treneris.

Š. Jasikevičius taip pat metė akmenį ir į teisėjų daržą. Pasak specialisto, visi abejotini švilpukai buvo „Neptūno“ naudai.

„Toliau nereikia tylėti – kiekvienas 50 prieš 50 švilpukas buvo prieš mus. Tačiau tai yra logiška, nes viena komanda griūva ant parketo, o kita tik vaikšto. Nekaltinu jų, rungtynės išsisprendė lemiamu metu. Į daug ką, ką mes rungtynėse akcentavome teisėjams, nebuvo kreipiama dėmesio. Bet pabrėžiu – tai nenusprendė rungtynių“, – apie teisėjus pasisakė Š. Jasikevičius.

Rungtynėms vadovavo Jurgis Laurinavičius, Artūras Šukys ir Gvidas Gedvilas.

„Žalgirio“ komandai netikėtumu tapo Arno Butkevičiaus galingas žaidimas. Kauniečiai puolėją neretai palikdavo laisvą, tačiau jiems tai nepasiteisino – krepšininkas per 17 minučių surinko 15 taškų (3/3 dvit., 3/4 trit.) ir atkovojo 5 kamuolius.

„A. Butkevičius yra vienas iš tų žaidėjų, dėl kurių mes rizikuojame, o taip stengiamės apsaugoti kitus dalykus. Taip, aš vėlgi sakau, kad sekasi tai komandai, kuri labiau nori. Jiems padeda visi – ir emocijos, ir teisėjai, ir jie patys geriau žaidžia. Mes esame niekas, jeigu nežaidžiame 100 proc. Sakiau jau šį sezoną ne kartą – mano krepšininkai nėra robotai, visada jie nesužais, bet rungtyniaujant kas tris dienas laiko atsigauti psichologiškai ir fiziškai yra užtektinai, bet mes to nepadarėme“, – teigė Š. Jasikevičius.

Ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ pradėjo žaisti su lengvu penketu – aukštaūgių pozicijas užėmė Paulius Jankūnas ir Edgaras Ulanovas. Kauniečiai tokiu žingsniu panaikino dviženklį pranašumą ir priartėjo iki minimalaus deficito (66:67), tačiau persverti rezultato nesugebėjo.

„Žalgirio“ treneris paaiškino, kad žemu penketu turėjo žaisti dėl prasto kitų aukštaūgių pasirodymo.

„Aš paprasčiausiai reaguoju taip, kaip mano žaidėjai rungtyniauja. Stengiuosi nei būti griežtas, nei geras. Stengiuosi reaguoti taip, kaip pavyksta su mano patirtimi. Kodėl aš taip elgiausi, turėtų būtų aišku žiūrint statistikos protokolą ir rungtynes“, – teigė Š. Jasikevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių