Š. Jasikevičius: ir „Real“ turi silpnų vietų

Šarūnas Jasikevičius stojiškai atlaikė pirmąją akistatą su Eurolygos čempionais. Madride tąsyk vos prie vairo stojusio Šaro vadovaujami Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pralaimėjo 86:92, tačiau įrodė, kad gali priešintis net galingiausioms ekipoms. Nors nuo pirmosios „Top 16“ etapo akistatos tarp šių komandų praėjo du mėnesiai, žalgiriečiai ir vėl dega noru įkąsti Karališkajam klubui.

F grupėje „Žalgirį“ ir „Real“ su lietuviu Jonu Mačiuliu skiria vargu ar panaikinamas atstumas - 3 pergalės. Tačiau Kauno ekipa yra pakilios nuotaikos, nes praėjusiame ture įsirašė antrąjį laimėjimą per 9 turus. Pergalė 75:73 prieš Bambergo „Brose Baskets“ užbaigė ilgą kauniečių nesėkmių seriją. Tuo tarpu „Real“ praėjusiame ture namuose 87:96 turėjo pripažinti grupės lyderio Maskvos CSKA pranašumą. Vis dėlto Madrido komanda į Kauną atvyko su 5 laimėjimais iš 9 galimų.

„Kiekvienais metais „Real“ surenka galingą sudėtį. Sezono pradžia jiems buvo šiek tiek duobėta, bet turėdami tokią gerą sudėtį, vėliau jie išsprendžia problemas. Kad ir kaip būtų, žaidėme geras rungtynes Madride, kovojome iki susitikimo pabaigos. Jeigu būsime budrūs gynyboje ir laikysimės trenerių nustatyto žaidimo plano, turėsime galimybę iškovoti pergalę“, - prieš penktadienio rungtynes Kaune kalbėjo „Žalgirio“ gynėjas Oliver Hanlanas.

Tiesa, kauniečių medaus statinėje praėjusį pirmadienį atsidūrė šaukštas deguto, kai LKL čempionate jie netikėtai 84:86 nusileido kukliai Utenos „Juventus“ ekipai.

„Mūsų Eurolygos grupėje ir turint kalendorių, kokį turime mes, švęsti pergales nėra laiko, antraip tuomet lieki nubaustas. Žinau, jog žaidėjai labai ilgai laukė tos pergalės Eurolygoje ir galbūt atsipalaidavo. Tai neatleistina, bet juk visi esame žmonės. Dabar treniravomės tikrai aukštu lygiu. Manau, kad, nors ir su savo mažomis problemomis, galime mesti iššūkį „Real“ ekipai“, - ketvirtadienį prieš vakarinę treniruotę tikino Š.Jasikevičius.

– Kokias pamokas gavote pralaimėję Madride?

– Tuo metu dar nebuvome kiečiau žaidžianti komanda, kokia esame dabar. Madride pritrūko ir tikėjimo, jog ten galime laimėti. Bet gal po mačo vyrai suprato, kad mes galime kautis su favoritais primesti jiems rimtą kovą, ką demonstruojame jau keletą rungtynių paeiliui. Žinoma, maloniau žaisti namuose. Tikiuosi, kad Kaune tie faktoriai bus mūsų pusėje.

– Kiek dėmesio skirsite Jonui Mačiuliui?

– Su visa pagarba jam, nemanau, kad turime J.Mačiuliui skirti ekstra dėmesį, nes žaidimas sukasi apie kitus žaidėjus. Metimai, kuriuos Jonas gauna išsimesti, yra „Real“, tai yra Rodriguezo, Llullo, Carrollo ir daugmaž kitų žaidimo vaisius. Daugiausia dėmesio turime skirti tiems, kas kuria progas, o Jonas yra pagalbinis. Jis žino savo vaidmenį ir nemanau, kad stengiasi jį pakeisti.

– Ar toks klubas kaip „Real“ turi silpnybių?

– Visada visi ieško negatyvių dalykų. Natūralu, jog jei ekipa fantastiškai puola, mažiau dėmesio kreips gynybai. „Real“ atkovoja labai daug kamuolių puolime. Jei tai pažaboji, jie lėtai grįžta į gynybą, nes neturi gynybinio balanso. Jei siunti tris žaidėjus kovoti dėl kamuolio, lieki neapsisaugojęs nuo varžovų greito puolimo. Madride mums tai sekėsi visai neblogai. Todėl kova dėl atšokusių kamuolių bus labai svarbi.

– Ar rungtynes su vokiečiais praleidęs Martynas Pocius penktadienį jau žengs ant parketo?

– Kol kas dar nežinau. Neaišku tiek dėl jo, tiek dėl karščiuojančio graiko Iano Vougiouko. Viskas paaiškės tik prieš rungtynes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių