Š. Jasikevičius Graikijoje tuokiasi su mylimąja A. Douka

  • Teksto dydis:

Penktadienį netoli Graikijos sostinės Atėnų vienas kitam savo meilę prisieks Kauno "Žalgirio" vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius ir jo mylimoji, dviejų jų vaikų mama Anna Douka.

Šventė prie ežero

Liudininkų, artimųjų ir draugų akivaizdoje 41-erių metų Šarūnas su 30-ies metų Anna vienas kitam prisieks po 8 metų draugystės.

Graikija – ypatinga šalis ir lietuviui, ir jo vaikų mamai. Iš Korfu salos kilusiai Annai – tai tėvynė.

2009 metais žavi, rudakė studentė bare susipažino su tuomet Atėnų "Panathinaikos" klube žaidusiu Š. Jasikevičiumi.

Tais pačiais metais Šarūnas su Atėnų komanda tapo Eurolygos čempionu. Tai – vienam geriausių ir tituluočiausių visų laikų Lietuvos krepšininkui – jau ketvirtas toks titulas.

2015 metų rugpjūčio mėnesį vėlgi Graikijoje, Santorino saloje, Šarūnas per atostogas Annai pasipiršo.

Š. Jasikevičiaus ir Annos vestuvių šventė vyksta prie Vouliagmeni ežero, netoli Atėnų.

Svečių gretose, tarp kurių ir daug graikų, būrys lietuvių, užsieniečių – daug krepšinio pasaulio atstovų. Jie visi susirinko ketvirtadienį. Pasveikinti Annos ir Šarūno, žinoma, atskrido ir "Žalgirio" stratego tėvai Rita ir Linas Jasikevičiai, brolis Vytenis su šeima.

Po ceremonijos vestuvių puotoje dainuos abiejų sutuoktinių pamėgtas graikų dainininkas Antonis Remosas.

Švente labai džiaugiasi graikės ir lietuvio vaikai – 2010 metais gimusi dukra Aila ir 2012 dienos šviesą išvydęs sūnus Lukas.

Liepos mėnesio pradžioje Šarūnas ilsėjosi su šeima Ispanijoje, Maljorkoje. Po to Š. Jasikevičius Ispanijoje dirbo vaikų stovykloje, kur treniravosi ir jo sūnus.

Nuostabūs prisiminimai

2006 m. liepos mėnesį Šarūnas buvo vedęs izraelietę Linor Abargil, kuri 1998 m. tapo „Mis Pasaulis". Tačiau jų santuoka po kelių metų nutrūko.

Savo autobiografinėje knygoje „Laimėti neužtenka“ Š. Jasikevičius atvirai rašė ir apie išsiskyrimus, santykius su moterimis bei meilę su nuostabia Anna Douka, kuri praėjo nelengvus išbandymus, kol Šarūnas pajautė, kad ši nuostabi moteris skirta būtent jam.

"Tai buvo pats gražiausias dalykas, kokio galėjau trokšti. Istorinė, bent jau man, diena turėjo išaušti 2010 m. rugsėjo 22-ąją. Tada buvo numatytas Annos gimdymas. Žinojome, kad bus dukrytė, ir aš dėl to džiūgavau... – savo knygoje, kurią parašė italų žurnalistas Pietro Scibetta, pasakojo Šarūnas. – ...Lukas – taip, šį kartą gimė berniukas – taip pat atėjo į šį pasaulį labai greitai. Sūnus. Nuostabu."

Žmonės čia labai orientuoti į šeimą, ir man tai labai patinka. Nuostabi gamta. Patinka, kad Lietuva yra autentiška ir unikali.

Praeityje buvęs modelis bei naktinių klubų viešaisiais ryšiais besirūpinusi Anna, su Šarūnu ir vaikais, jau ketverius metus gyvena Kaune.

"Kaune jaučiuosi kaip namie. Iki nuolat apsigyvendami, daug laiko čia praleisdavome vasaromis, kai Šaras žaisdavo rinktinėje, ir Kalėdų atostogas. Mano ryšys su Kaunu užsimezgė dar tuomet, kai neturėjome vaikų. Taigi, Kaunas neabejotinai yra mano namai", – išskirtiniame interviu mums sakė A. Douka.

Graikės komplimentai Kaunui

Anot saulėtoje Graikijoje gimusios moters, gyvenimas Lietuvoje yra labai gražus ir jai prie širdies.

"Žmonės čia labai orientuoti į šeimą, ir man tai labai patinka. Nuostabi gamta. Patinka, kad Lietuva yra autentiška ir unikali. Čia laikomasi daugybės senųjų papročių, tradicijų, įsitikinimų", – pastebėjo Anna.

Didelį įspūdį jai paliko tai, kaip švenčiame svarbiausias metų šventes – Kalėdas. Ypač sužavėjo Kūčios, jų svarba, ypatingas visos šeimos susibūrimas tą vakarą. Beje, pirmą kartą į Kauną Šarūnas Anną atsivežė būtent per Kalėdas.

"Tai buvo labai įspūdinga", – prisiminė pirmąjį vizitą ir per jį užplūdusius jausmus pašnekovė.

A. Douka pabuvojo daugybėje pasaulio miestų, tad juos lygindama drąsiai teigė, kad Kaunas yra labai palankus šeimoms, o tai jai šiuo metu ypač aktualu. Ji kartu su Š. Jasikevičiumi augina dukrą Ailą, kuriai dabar šešeri su puse, ir penkerių sūnų Luką.

"Čia jaučiuosi tikrai saugi. Galiu vaikščioti po miestą su vaikais ir nesijaudinti, kad kas nors blogo nutiks. Kaune patogu vaikščioti su mažais vaikais vežimėliuose. Tam pritaikyta ir Laisvės alėja, ir parkai, ir daugybės gatvių šaligatviai. Ne visuose pasaulio miestuose taip yra", – gyrė Kauną moteris, kurią su vaikais dažnai galima sutikti parkuose.

Annai atrodo, kad šeimoms labai pritaikyti ir restoranai. Ji džiaugėsi galimybe vaikščioti ar važinėti dviračiais su vaikais paupiu iki Kauno pilies, Senamiesčio ir toliau.

Lietuvoje graikei trūksta tik vienintelio dalyko – šeimos ir draugų, likusių tėvynėje.

"Norėčiau dažniau būti greta jų, bet jaučiuosi palaiminta, kad ir čia radau nuostabių draugų. Taigi, negaliu skųstis, – šypsojosi dviejų vaikų mama. – Lietuviškas klimatas totaliai skirtingas, lyginant su graikišku, bet pripratome. Kelios dienos žiemą gali būti labai šaltos, bet šaltis čia visai kitoks nei Graikijoje. Apsirengus tinkamais drabužiais, viskas gerai", – vertino Kauno graikė.

Lietuvos klimatas ne toks saulėtas kaip Pietų šalyse, bet Anna įžvelgia neabejotinų pranašumų.

"Pastebėjau, kad apsigyvenus Kaune vaikai nebeserga taip dažnai. Jie čia sveikesni ir stipresni", – džiaugėsi be kelių minučių Š. Jasikevičiaus žmona A. Douka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aw

aw portretas
Mūsų laikais šeima nėra vertybė ir vaikai gimsta ne santuokoje, o benkartais. Jeigu durneliui Jaskai taip buvo gerai, tai kas mums... Na o graikė lyg ir nebloga moteris, bet jeigu ji būtų protinga panelė ir gerų tėvų dukra - su Jaska tikrai nebūtų susidėjus ir tuo viskas pasakyta. Ir juolab nebūtų 8 metus gyvenus kaip sugyventinė ir dar vaikus gimdžiusi. Duktė tai gryna čiurkė, vnž graikė. O sūnus tai pusiau toks maišytas, bet labiau čiurkiukas.

kaunas

kaunas portretas
abu vaikai gimė nesantuokoj... kaip graikės tėvai leido jai prasidėt su tokiu bekiaušiu lietuviu kuris net susituokt prieš viską nesugeba... lopų lopas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių