Š. Jasikevičius: ekipoms, balsavusioms prieš Lietuvos teisėjus, turėtų būti gėda

Antradienį Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto posėdyje buvo nuspręsta atsisakyti pasiūlymo „Tete-a-Tete Casino-LKL“ finalo serijoje kviestis teisėjus iš užsienio.

Prieš tai LKL komandų dauguma balsavo, kad toks sprendimas būtų priimtas. Tarp komandų, kurios nesutiko su šia idėja, buvo ir Kauno „Žalgiris“. „BasketNews.lt“ žiniomis, prieš šį sprendimą taip pat balsavo Utenos „Juventus“, o Kėdainių „Nevėžis“ susilaikė. Visos kitos komandos balsavo už užsienio teisėjus.

„Žalgirio“ trenerio Šarūno Jasikevičiaus teigimu, klubams, kurie norėjo teisėjų iš užsienio, turėtų būti gėda.

„Aš manau, kad tai yra sprendimas, kuris negalėjo būti kitoks. Apskritai, manau, kad komandoms, kurios balsuoja prieš Lietuvos teisėjus, turėtų būti gėda. Kad ir kokia situacija būtų, visų pirma, ji nėra bloga.

Antras dalykas, mes esame lietuviai, tai ką, mes pradėsime imti užsieniečius į rinktinę, jeigu mums kažko trūksta? Toms komandoms, kurios norėjo atimti iš Lietuvos teisėjų galimybę tobulėti finaluose... Man tikrai būtų gėda“, – po rungtynių savo nuomonę reiškė Jasikevičius.

Treneris mano, kad toks komandų sprendimas nebūtų įmanomas stipriausiose Europos nacionalinėse krepšinio lygose.

„Toks klausimas galbūt įmanomas tokiose valstybėse, kaip Rusija. Ispanijoje, Italijoje ar Graikijoje tai būtų protu nesuvokiamas dalykas. Labai daug nenoriu reikštis, bet man liūdna, kad tokios LKL komandos, kurios galų gale nepapuola į atkrintamąsias varžybas, ar yra žemesnėse vietose, balsuoja prieš Lietuvos teisėjus“, – teigė Jasikevičius.

Kalbėdamas apie rungtynes, strategas pabrėžė itin sėkmingą pirmąją rungtynių pusę. Po jos kauniečiai buvo priekyje 52:27.

„Man atrodo, kad mums rungtynės tikrai pavyko. Vyrai tikrai išėjo kautis pagal atkrintamųjų varžybų atmosferą ir susitikimo svarbą. Pirmoji pusė buvo beveik ideali, o antroje pusėje šiek tiek davėme per daug taškų varžovams. Bet mes kontroliavome eigą, turėjome dažniau rotuoti žaidėju, todėl galbūt tai  normalu“, – sakė treneris.

Jasikevičius taip pat pagyrė varžovų komandą bei akcentavo, jog Manto Šerniaus auklėtiniai yra itin pavojingi puolime.

„Manau, kad „Pieno žvaigždės“ yra labai gerai puolime žaidžianti komanda. Jie laimėjo eilę rungtynių, surenka daug taškų. Turėjome planą ir manau, kad 80-90 proc. jį įvykdėme“,– sakė „Žalgirio“ vairininkas.

Kauniečių gretose nuo pat mačo pradžios aktyviai žaidęs Jerome‘as Randle‘as surinko 14 taškų ir buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ komandoje. Jis sėkmingai sužaidė ir prieš tai, kai kauniečiai įveikė „Vytautą“. Tuomet Randle‘as surinko 18 taškų. Jasikevičius pagyrė savo įžaidėjo žaidimą.

„Jeigu norisi kažką kalbėti konkrečiau, tai reikia laukti daugiau rungtynių. Bet jis tikrai demonstruoja tokį žaidimą, kurio mes iš jo laukėme“, – apie savo auklėtinį atsiliepė treneris.

Tuo metu „Pieno žvaigždžių“ treneris Mantas Šernius akcentavo prastą kovą po krepšiu. „Žalgiris“ kovą dėl kamuolių laimėjo 49:20, o antraisiais bandymais pelnė net 28 taškus. Pasvalio komanda antraisiais bandymais pelnė 2 taškus.

„Beabejo, tai didelė problema, nes mes turime tik vieną tikrą centrą. Kitas mūsų vidurio puolėjas Giedrius Staniulis yra vienas geriausių kovotų dėl kamuolių lygoje, bet deja jis yra traumuotas. Šiandien dėl aukštų, toli atšokusių kamuolių mes praradome bent 20 taškų. Tai yra svarbus faktorius, ką reikia taisyti kitose rungtynėse“ – kalbėjo treneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių