Š. Jasikevičius: „Brose“ žaidimas – vienas gražiausių Europoje

Kauno „Žalgiris“ pasitinka dar vieną iššūkį – iš Lietuvos karių įkvėpimo pasisėmęs Šarūnas Jasikevičius teigia, kad rytojaus varžovė Bambergo „Brose“ komanda Eurolygoje demonstruoja itin sumanų krepšinį.

„Brose“ yra viena protingiausių, viena labiausiai patyrusių bei viena geriausiai krepšinį išmanančių ir žaidžiančių komandų Eurolygoje. Jų krepšininkai atsiduria teisingose vietose, kamuolys yra gerai įžaidžiamas, priimami protingi sprendimai. Yra eilė žaidėjų, kurie Eurolygoje žaidžia ilgą laiką, daugiau nei penkerius metus. Iš kitos pusės, jie eilę metų žaidžia panašia sudėtimi ir pastaraisiais metais su treneriu Andrea Trinchieri jų rodomas žaidimas – vienas gražiausių Europoje.

Laukia sunkios rungtynės, bet kaip ir visada šitoje Eurolygoje reikia kautis. Girdėjome, kad šiandien yra Lietuvos kariuomenės diena, tad norime su tuo pasveikinti ir priimti tą pavyzdį jų – eiti kovoti bei atiduoti visas jėgas“, – kalbėjo treneris.

„Brose“ šį sezoną Eurolygoje pataiko 41,2 proc. tritaškių ir pagal šį rodiklį rikiuojasi trečioje vietoje. Visgi treneriui bus svarbiausia stabdyti ne oponentų snaiperius, o griauti jų komandinį žaidimą.

„Daugiau negu jų tritaškių pataikymas man rūpi jų komandinis žaidimas. Pas juos gerai vaikšto kamuolys, visi žaidėjai judina gynybą ir tai reikia sustabdyti. Kažkur reikia rizikuoti, kažką atiduoti, kad varžovai nežaistų komandinio žaidimo. Tą ir darysime“, – pasakojo Š. Jasikevičius.

Pastarosiose LKL rungtynėse su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ žalgiriečių komandoje Edgaras Ulanovas dažnai rungtyniavo sunkaus krašto puolėjo pozicijoje. „Brose“ dažnai žaidžia žemesniu penketu, todėl Š. Jasikevičius tikisi tuo pasinaudoti.

„Viena iš tokių opcijų, kad E. Ulanovas žais ketvirtoje pozicijoje, yra. Vis tiek, „Brose“ dažnai žaidžia žemu penketu. Kažkada turėsime prie jų prisitaikyti, kažkada bandysime žaisti aukštesniu penketu ir bandysime juos nubausti. Reikės stebėti kaip viskas vyksta rungtynių eigoje ir reaguoti“, – teigė strategas, pabrėžęs, kad visi krepšininkai yra pasiruošę kovai.

Bambergo komanda, kaip ir „Žalgiris“, per aštuonerias rungtynes pasiekė dvi pergales ir šešis kartus pripažino varžovų pranašumą. Nors abi komandos dažnai pralaimi po atkaklios mačo pabaigos, treneris pabrėžė, kad oponentais nesirūpina ir bando koreguoti savo žaidimą.

„Man jų pusė nelabai rūpi. Mums tai yra dar vienas šansas iškovoti pergalę, reikia atiduoti visas jėgas, kad to šanso nepaleistume. Žinome, ką turime pagerinti, o ypač baudavimą prieš „bonuso“ situacijas ir po jo. Bandome dirbti ir nedalinti lengvų taškų. Manau, kad ir žaidėjai tai supranta. Šie metai yra specifiniai, nes žaidėjų negalime nuvarginti. Galbūt atsiras periodas, kai galėsime padirbėti daugiau, bet šiuo metu tikrai tas periodas dar neatėjo“, – akcentavo Š. Jasikevičius.

Tuo metu komandos vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas išskyrė varžovų lyderius bei akcentavo, kad laukia nelengvas išbandymas.

„Treneriai akcentuoja jų pagrindinius žaidėjus, tai Maodo Lo, Janis Strelniekas, Nikos Zisis, Nicolo Melli. Jie tikrai yra geri žaidėjai. Reikia labai daug energijos, kad juos sustabdytume. Darius Milleris yra jų lyderis ir su jais tikrai bus ko veikti“, – kalbėjo centras.

A. Kavaliauskas šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai per 13 minučių pelno po 5 taškus ir atkovoja po 3,4 kamuolius. Paklaustas apie savo sportinę formą, jis nedaugžodžiavo.

„Galėtų būti ir geresnė“, – trumpai atsakė vidurio puolėjas.

Š. Jasikevičiaus ir A. Kavaliausko komentarai:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių