Š. Jasikevičius baigia karjerą ir taps G. Krapiko asistentu

  • Teksto dydis:

Šarūnas Jasikevičius apsisprendė – jis baigia profesionalaus krepšininko karjerą ir tampa Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Gintaro Krapiko asistentu, skelbia LNK žinios.

Pranešama, kad 2003 metų Europos čempionas su „Žalgiriu“ pasiekė žodinį susitarimą. Šaras su Lietuvos čempionais darbą pradės rugpjūčio mėnesį, kuomet Krapikas vis dar dirbs su Lietuvos rinktine.

Anksčiau buvo pasirodžiusių pranešimų, kad 38 metų Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas papildys Tel Avivo „Maccabi“ komandos, kurioje rungtyniavo 2003-2005 metais, trenerių štabą.

Keturis kartus Eurolygos čempionas praėjusią vasarą buvo sulaukęs 300 tūkstančių JAV dolerių vertės pasiūlymo sugrįžti į „Maccabi“ komandą, tačiau jį Jasikevičius atmetė ir nusprendė sugrįžti į gimtąjį Kauną bei apsivilkti „Žalgirio“ marškinėlius.

Praėjusį sezoną vietiniame čempionate po 7,6 taško ir 3,2 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes rinkdavęs Jasikevičius išpildė vieną savo svajonių – tapo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionu.

2007 metų Europos čempionato bronzos medalio laimėtojas taip pat vienąsyk yra tapęs Turkijos, dukart – Izraelio ir Ispanijos bei trissyk – Graikijos lygos čempionu.

Profesionalaus krepšininko karjerą kitame Lietuvos klube – Vilniaus „Lietuvos ryte“ – pradėjęs Jasikevičius taip pat yra vilkėjęs Liublianos „Union Olimpija“, „Barcelona“, Indianos „Pacers“, „Golden State Warriors“, Stambulo „Fenerbahce Ulker“ ir Atėnų „Panathinaikos“ komandų marškinėlius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių