Š. Jasikevičių prajuokino gandai apie „Barceloną“

Kol Šarūno Jasikevičiaus mintyse sukasi planas, kaip su Kauno „Žalgiriu“ įšokti į Eurolygos ketvirtfinalio traukinį, Šaro dėmesį sekmadienį netikėtai atkreipė pranešimai apie jo ateitį.

Žurnalistas Davidas Pickas savaitgalį paskelbė, kad Kauno klubas pasiruošęs paleisti specialistą, šiam vos sulaukus patrauklaus pasiūlymo iš „Barcelonos“. Visgi Šaras iš tokios žurnalisto žinutės tik nusijuokė.

„Dabar nesinori gandų komentuoti ir ateityje nesiruošiu to daryti. Įdomu, kaip vienas žurnalistas, kuris neteisingai parašo mano kontrakto detales, nusprendžia viską už mane ir du klubus. Ten, kiek būna, 160 simbolių? 140? Tai viskas ten neteisinga. Ir kaip taip sudėlioti viską gražiai… Man buvo gana juokinga“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Nepaisant tokių išorinių faktorių, „Žalgiris“ nesiblaškydamas turi siekti pirminio kurso, kurio uostas vadinasi Eurolygos ketvirtfinalis. Keliaujant link jo, žalgiriečiai praktiškai nebegali klysti, o vienas pagrindinių oponentų šiame kelyje į Kauną atvyksta jau rytoj.

„Žalgirį“ (12-14) ir Stambulo „Anadolu Efes“ (14-12) skiria dvi pergalės, o Š. Jasikevičiaus kariaunos pergalė namie pjautynes dėl atkrintamųjų tik dar labiau paaštrintų. Anot Šaro, itin svarbu, kad tokios svarbos mačas bus žaidžiamas Kaune. 

 

 

„Jei kalbant apie psichologiją, gerai, kad tokias rungtynes žaidžiame namie. Žaidėjams svarbias rungtynes tarp savų sienų žaisti yra gerai. Tačiau kartais čia žaidžiame netgi prasčiau. Svarbiausia aikštelėje palikti širdį ir žaisti disciplinuotai ir atlaikyti varžovų fizinę jėgą“, – pasakojo specialistas.

Tiesa, gyvybės ir mirties rungtynėms „Žalgiris“ daug laiko ruoštis neturi. Tik šeštadienio vakarop iš Kazanės sugrįžę žalgiriečiai dar tą pačią dieną susirinko į treniruotę, kitą dieną kovojo LKL pirmenybių mače su Utenos „Juventus“, o pirmąsias gaires prieš rungtynes su turkais savo auklėtiniams Šaras braižys tik šiandien vakare.

„Jokių akcentų dar nebuvo. Vakar žaidėme rungtynes, o į treniruotę rinksimės tik vakare. Iš mano pusės, manau, kad svarbiausia bus atlaikyti fizinę jėgą. Su tuo susitvarkėme Stambule, o jei norime turėti šansų rytoj, tai yra svarbiausia. Jie yra viena atletiškiausių lygos komandų, lipa per galvas, agresyviai ginasi, ypač gynėjai. Reikia, kad mūsų įžaidėjai vestų komandą į priekį.

Labai svarbu, kad jie kiekvieną kartą paruoštų mūsų derinius, kad jie vyktų dideliu greičiu, o tada yra vietų, kur mes juos galime atakuoti. Stambule mes prieš jų spaudimą klimpome, o vakar klimpome ir Utenoje. Reikia su tuo susitvarkyti. Aišku, visa jų žaidimo ašis yra Heurtelis ir jį reikia laiku dvigubinti.

Vakar mums pavyko gera diena, niekas daug nežaidė, šiandien treniruosimės 40 minučių, sudėsime akcentus ir svarbu, kad žaidėjai būtų kuo šviežesni, kuo labiau motyvuoti, o dėl motyvacijos aš net neabejoju“, – dėstė Š. Jasikevičius.

„Anadolu Efes“ pirmojo rato Eurolygos mače Stambule kauniečiams nusileido 71:84, tačiau pastaruoju metu Turkijos klubas demonstruoja kur kas agresyvesnį veidą. Velimiro Perasovičiaus auklėtiniai per paskutinius 8 susitikimus Eurolygoje laimėjo 6 rungtynes, taip sustiprindami savo kandidatūrą prasibrauti tarp aštuonių stipriausiųjų.

Kuo pasikeitė „Anadolu Efes“?

„Prisidėjo Brandonas Paulas, kuris pataiko tritaškių. „Anadolu Efes“ anksčiau buvo su nauju treneriu, o laikui einant, žaidėjai įsisavina filosofiją. Žaidėjai patyrę, daug metų rungtyniauja Eurolygoje ir kai kurie ją jau yra laimėję. Šis faktorius yra didelis ir mes kalbame apie vieną iš Europos grandų“, – konstatavo treneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių