Š. Jasikevičius: ačiū sirgaliams, o komanda kaunasi kaip išprotėjusi

Šarūnas Jasikevičius ketvirtajame kėlinyje atsikirto nesportinės pražangos prašiusiam Juanui Carlosui Navarro, ispanas atsakė savo argumentais, o už šį pokalbį abu bičiuliai buvo nubausti techninėmis pražangomis.

Tai buvo jau beveik įprasta tampanti Šaro techninė pražanga, tačiau šį kartą po rungtynių apie tai jis galėjo kalbėti su šypsena veide. Š. Jasikevičiui geros nuotaikos po pergalės netrūko.

„Vieną kartą su J. C. Navarro pajuokavome, nes esame geri draugai, tai ir už tą gavau techninę.

Dabar ir juokauti negaliu. Viskas gerai, jie yra žmonės, bet buvo tie trys tyčinių pražangų epizodai. Man po to juos paaiškino. Pasikalbėti faina, bet jokios nuo to naudos nėra“, – po mačo gera nuotaika spinduliavo Š. Jasikevičius.

Su teigiama emocija Š. Jasikevičius pakomentavo ir vieno pagrindinių pergalės prieš „Barceloną“ kalvių – Luko Lekavičiaus pasirodymą. 

Š. Jasikevičiaus teigimu, „Žalgirį“ beprotiškose rungtynėse į pergalę vedęs ir 17 taškų (8/8 dvit., 0/2 trit., 1/2 baud. met.) pelnęs mažylis dar prieš rungtynes turėjo problemų su čiurna, tačiau visus skausmus nubraukė begalinis noras kovoti.

Š. Jasikevičiaus komentarai po rungtynių:

 

 

„Jis labai agresyvus. Jis jau buvo toks. Kai žaidėjas žaidžia trečią sezoną komandoje, daug teko kalbėtis su juo. Trejus metus kažką zyzi žaidėjui, kuris tikrai nori. Tai labai lengva zyzti.

Jis dabar turi bėdų su čiurna. Sakome, kad gal tu pailsėk. Sako, kad ne, reikia daryti pamėtymą, pasiruošti reikia. Sakau, kad tu ir taip pasiruoši. Jis sako ne. Jau kalbėjau apie dublerius, tiek jis, tiek Edgaras ir Paulius yra labai užsispyrę. Tik dėl to jie čia yra“, – atvirai rėžė Š. Jasikevičius.

Kuomet Š. Jasikevičius iškart po rungtynių davė interviu Eurolygos televizijai, visi arenos dar nepalikę sirgaliai Šarą į rūbinę išlydėjo triukšmingomis ovacijomis, o strategas į arenos tunelį patraukė iškeltomis rankomis ir su plačia šypsena veide.

Šaras – laimingas. Jo treniruojamas „Žalgiris“ pirmą kartą istorijoje namie nugalėjo „Barceloną“. Jei sirgaliai po triumfo Š. Jasikevičių išlydėjo aplodismentais, tai specialistas spaudos konferencijoje jiems atsakė tuo pačiu.

„Labai ačiū sirgaliams. Jų kuriama atmosfera – fantastinė. Sakė, kad kažkas panašaus buvo rungtynėse su CSKA, bet tąkart aš truputį anksčiau išėjau, – dar kartą pajuokavo „Žalgirio“ treneris, priminęs savo diskvalifikacinę pražangą. – Smagu būti to viduje ir nežinau, ką žiūrovai darė prieš rungtynes, bet tegul daro taip ir prieš kiekvienas rungtynes. 

Komanda kaip visada – kaunasi kaip išprotėjusi. Daug kas nepavyko, gynybinis planas buvo skirtingas, bet tikėjimu ir kovojimu perlaužėme. Žinojome, kur galima nubausti „Barceloną“, ten ją ir nubaudėme. 

Tiek Lukas, tiek Leo su savo vadovavimu… Kaip Artūras ir Edgaras taip žaidžia, tai superinis pasirodymas. Daug kas gynyboje nepavyko, bet gal dėl to, kad daug ką pakeitėme. Malonu, kad laimime jau trečias rungtynes iš eilės“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Vis tik blogų dalykų galima atrasti visada, net ir po mačo, kai pasieki istorinę pergalę. Š. Jasikevičiaus tikinimu, jo auklėtiniai vis dar turi problemų komunikuojant aikštelėje.

„Mes laimime daug kartų, kai niekas nepavyksta. Einame į priekį, bet turime problemų su susikalbėjimu. Mūsų komunikacija yra tai, ko neišgaunu iš jų. Mes atiduodame laisvą metimą. Tai nėra taip sunku padaryti.

Iš jų neatimsi kovotojų dvasios ir begalinio užsivedimo. Tik dėl to mes skiname pergales. Jei pradėtume nedalinti taškų, būtų dar geriau. Tai – mūsų tikslas. Reikia, kad būtų geriau ir nereikia sustoti. Serija yra, bet nereikia sustoti. Reikia būti ambicingiems“, – sakė Šaras. 

Rungtynių vaizdo reportažas:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Wainowski

Wainowski portretas
Lytwa Rana ,sekmadieni padarys ZALGIRI, jei to nebus trenerys Pochieski bus atleistas.

Kaunas valdo

Kaunas valdo  portretas
Šaunuoliai vyrai taip ir toliau

antanas

antanas portretas
Evaldai, ačiū tau, šaunuolis, fantastika, net ašaros ištryško, "išsikrovei pilnai. buvo kova, buvo kur "padirbėti" ir tu tai panarei. Antanas Zinkevičius
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių