„Ryto“ treneris D. Adomaitis: komanda parodė, kad turi charakterį

  • Teksto dydis:

Po sėkmingo starto Europos taurės turnyre Vilniaus „Ryto“ krepšinio klubo treneris Dainius Adomaitis teigė, kad vilniečių pergalę lėmė žaidėjų charakteris.

Pirmosiose naujojo sezono Europos taurės turnyro rungtynėse „Rytas“ namuose 80:72 (20:13, 14:23, 20:19, 26:17) įveikė Malagos „Unicaja“ (Ispanija) krepšininkus.

„Tai buvo geros rungtynės. Ir labai svarbios, nes žaidėme namuose. Esu patenkintas savo žaidėjais, kurie buvo susikoncentravę visas rungtynes“, - spaudos konferencijoje sakė D. Adomaitis.

Treneris džiaugėsi, kad nepaisant mažo atsarginių žaidėjų suolelio, komanda nepritrūko energijos visų rungtynių metu.

„Svarbiausia buvo tai, kad nenusileistume varžovams savo agresyvumu. Šiame sezone dar nebuvome susidūrę su tokia agresyvia, fizine gynyba. Svarbu buvo atsakyti į tai savo agresyviu puolimu, nebūti statiškiems. Žaidėjai tą puikiai suprato ir viskas neblogai pavyko. Žinoma, kad labai svarbūs buvo D. J. Seeley pataikyti metimai antroje rungtynių pusėje, - kalbėjo D. Adomaitis. - Žinojome, kad varžovai bandys išnaudoti savo priekinę liniją. Ten buvo ir gerų, ir blogų momentų, bet žaidėjais esu patenkintas“.

D. Adomaitis pasidžiaugė, kad aukštaūgis Martynas Echodas jau atsigavo po traumos ir tikisi, kad jo kondicija bus vis geresnė.

Trečiajame kėlinyje visus sirgalius „Siemens“ arenoje pakėlė įžaidėjo Chriso Kramerio dėjimas. Po šio epizodo „Rytas“ perėmė iniciatyvą ir perlaužė rungtynių eigą.

„Taip, vienareikšmiškai tas dėjimas buvo rungtynių lūžis. Jis buvo labai svarbus, nes žaidžiant su tokiais varžovais salės palaikymas yra labai reikalingas. Kaip matėme, po dėjimo visi sirgaliai pakilo iš savo vietų, smarkiai pakilo triukšmo lygis. Tas impulsas buvo labai svarbus, fanai komandai tarsi suteikė dopingo“, - teigė D. Adomaitis.

Tokie dalykai, kai kažkas tave nuvertina, žaidėjus tik dar labiau motyvuoja.

D. Adomaitis taip pat pasidžiaugė, kad ketvirtajame kėlinyje pavyko išlaikyti iniciatyvą savo rankose nepaisant Ch. Kramerio traumos.

„Visas po rungtynių pamatai savo spragas, o kuo stipresnis varžovas, tuo jos labiau pasimato. Po Ch. Kramerio traumos buvo keblioje situacijoje, o jaunais žaidėjais rizikuoti nenorėjau. Bet vyrai sėkmingai atsilaikė. Šios rungtynių parodė, kad turime charakterį ir galime žaisti su bet kuo. Iš kitos pusės, tai tik vienerios rungtynės. Ryt vėl eisime treniruotis“, - kalbėjo „Ryto“ treneris.

D. Adomaitis nenorėjo sumenkinti „Unicaja“ ekipos ir teigė, kad ji yra viena turnyro favoričių.

„Faktas, kad tai yra gerai sukomplektuota komanda, kuri yra viena favoričių laimėti Europos taurę. Laimėjome prieš tikrai labai gerą komandą“, - pridūrė D. Adomaitis.

Krepšinio portalas „EuroHoop“ Europos taurės komandų reitinge vilniečiams skyrė vos 19-ą vietą tarp 24 turnyro ekipų.

„Nekreipiu į tai dėmesio. Tokie dalykai, kai kažkas tave nuvertina, žaidėjus tik dar labiau motyvuoja. Mes parodėme, kad reitingo sudarinėtojai buvo netikslūs“, - teigė D. Adomaitis.

Antrąsias rungtynes „Rytas“ spalio 10 dieną žais išvykoje su Kazanės „Uniks“ (Rusija) komanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių