„Vytautui“ - apmaudus alytiškių kirtis

Virginijui Šeškui liko tik skėsčioti rankomis. Prieniškio vadovaujami Prienų-Birštono „Vytauto“ ekipos krepšininkai ir toliau neranda kelių į pergales. Iš Europos taurės turnyro pirmajame atrankos etape iškritę prieniškiai skaičiuoja antausius ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL-“Betsafe“) čempionate.

Trečiadienį Prienų krepšininkai savo aikštėje 80:84 kapituliavo prieš vieną pirmenybių autsaiderių Alytaus „Dzūkiją“. Dzūkams, prieš pat čempionato startą atsisveikinusiems su ilgamečiu treneriu iš Slovėnijos Andrejumi Urlepu, tai buvo pirmoji pergalė per tris turus. Prieš tai Alytaus klubas namuose akivaizdžiai kapituliavo prieš Kauno „Žalgirį“ ir Panevėžio „Lietkabelį“. Tuo tarpu „Vytautas“ pirmajame ture savo aikštėje taip pat neprilygo pernykščiam autsaideriui „Šiaulių“ klubui.

Kaunietis Gediminas Navickas su triumfo šūksniais nubėgo į savo sirgalių tribūną. Įžaidėjas tapo vienu pagrindinių „Dzūkijos“ pergalės kalvių. Gynėjas pelnė 12 taškų ir mačo pabaigoje baudos metimais įtvirtino laimėjimą. Prieš tai likus žaisti 14 sekundžių svečių aukštaūgis Andrėjus Šelakovas pataikė tik vieną baudos metimą (82:80), taip suteikdamas šeimininkams galimybę išsigelbėti, bet Brado Tinsley paskubomis švystelėtas tritaškis tikslo nepasiekė.

Nors prieš LKL vidutiniokų priskiriamas, bet savo aikštėje itin patikimai rungtyniaujantis „Vytautas“ didžiąją rungtynių dalį diktavo savo sąlygas, o ketvirtajame kėlinyje buvo įgijęs 9 taškų persvarą (71:62), bet svečiai pateikė siurprizą. Paskutinę 6 minučių atkarpą jie laimėjo triuškinamai 22:9. Prie to daugiausia prisidėjo legionierius iš JAV Katinas Reinhardtas, ne tik pelnęs 24 taškus, bet ir atkovojęs 7 kamuolius bei surinkęs 28 naudingumo balus. Ispanas Alejandro Hernandezas pridūrė 16 taškų. „Vytauto“ ekipoje 16 taškų pasižymėjo Justas Sinica. Po 12 taškų pridėjo Egidijus Dimša ir Tadas Klimavičius, Martynas Linkevičius surinko 11 taškų.

Pakeisti nemalonią turnyro situaciją prieniškiai mėgins jau šį sekmadienį, kai savo aikštėje priims Klaipėdos „Neptūną“. „Dzūkijos“ diena anksčiau sostinėje laukia „Lietuvos ryto“ kolektyvo egzaminas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių