Rinktinių treneriams – vis daugiau galvosūkių

Europos vyrų krepšinio čempionato finalo turnyre dalyvausiančių rinktinių treneriai, tarp jų – ir lietuvių strategas Jonas Kazlauskas, jau pakoregavo išankstinius į nacionalines komandas pakviestų žaidėjų sąrašus.

Europos vyrų krepšinio čempionato finalo turnyre dalyvausiančių rinktinių treneriai, tarp jų – ir lietuvių strategas Jonas Kazlauskas, jau pakoregavo išankstinius į nacionalines komandas pakviestų žaidėjų sąrašus.

Vasara – ne krepšiniui

Lietuvos rinktinei šį rudenį dėl sveikatos problemų nepadės Donatas Motiejūnas ir Martynas Pocius, gali būti, kad prie jų prisijungs ir Darjušas Lavrinovičius. Ne krepšinį vasarą, bet poilsį pasirinko Linas Kleiza.

Nuostolių yra ir kitų "EuroBasket" dalyvių gretose.

Makedonams teks verstis be vidurio puolėjo Pero Antičiaus, savo abejones – žaisti "EuroBasket" ar ne – nuovargiu argumentuoja vienas būsimųjų Lietuvos rinktinės varžovų – ukrainietis Sergejus Liščiukas.

Favoritų ispanų komandoje nebus pėdą susižeidusio snaiperio Juano Carloso Navarro, po kelio operacijos nespės atsigauti puolėjas Serge'as Ibaka, o gynėjas Jose Calderonas vienas pirmųjų pareiškė norįs iki rudens išsigydyti senas traumas.

Vokietijos rinktinę į priekį ves Dirkas Nowitzkis, tačiau baltą vėliavą iškėlė kitas NBA senbuvis, vidurio puolėjas Chrisas Kamanas, gynėjas Lucca Staigeris ir dar vienas "centras" – Timas Ohlbrechtas.

Čempionai – ambicingi

2013-ųjų Europos čempionų prancūzų rinktinės vyriausiasis treneris Vincentas Collet, susipažinęs su krepšininkų planais, norais ir galimybėmis, atsisakė iškart aštuonių kandidatų, tarp jų – Leo Westermanno, Kevino Seraphino, Ali Traore, Iano Mahinmi, Adrieno Moermano.

Tarp likusių V.Collet sąraše tebėra Tony Parkeris ir Borisas Diaw (San Antonijaus "Spurs"), Nando De Colo (Maskvos CSKA), Nicolas Batumas (Šarlotės "Hornets"), Joffrey Lauvergne (Denverio "Nuggets"), Alexis Ajinca (Naujojo Orleano "Pelicans").

"Norėdami apginti čempionų titulą, privalėsime žaisti geriau nei 2013-aisiais Slovėnijoje. Šį kartą minimalus tikslas – patekti į ketvirtfinalį ir užsitikrinti kelialapį į Rio de Žaneiro olimpiadą", – pareiškė V.Collet.

Savo sąrašą apkarpė ir Serbijos komandos treneris Aleksandras Džordževičius – išbraukė šešis žaidėjus, tarp jų – 2014-ųjų pasaulio vicečempioną Stefaną Birčevičių.

Savų talentų – per mažai?

Per Europos moterų krepšinio čempionato finalo turnyrą kilusios diskusijos dėl natūralizuotų žaidėjų tikriausiai įsižiebs ir per vyrų varžybas.

Ukrainos rinktinės vadovai, ieškantys pamainos gynėjui amerikiečiui Eugene'ui Jeterui, žvilgsnius nukreipė ne į savo šalies talentus, bet vėl linkę pasikliauti legionieriumi. Neoficialiais duomenimis, į nacionalinę komandą gali būti pakviestas Derekas Needhamas, praėjusį sezoną atstovavęs Južno "Chimik" klubui, 2013–2014 m. žaidęs "Šiaulių" ekipoje.

Tarp kandidatų į kitas rinktines daugiausia amerikiečių, tačiau yra ir iš Maroko, Kongo, Serbijos kilusių, dvigubą pilietybę turinčių krepšininkų.

Į Kroatijos komandą pakviestas buvęs Kauno "Žalgirio" įžaidėjas Oliveris Lafayette'as, Turkijos – gynėjas Robertas Dixonas (arba Ali Muhammedas), Slovėnijos – Bryantas Dunstonas, Bosnijos ir Hercegovinos – Zackary Wrightas ir Alexas Renfroe, Makedonijos – Lesteris Bo McCalebbas ir Richardas Hendrixas, Nyderlandų – Seanas Cunninghamas ir Mohamedas Kherrazi, Belgijos – Mattas Lojeskis, Kevinas Tumba, Wenas Mukubu, Ispanijos – Nikola Mirotičius.

Nesusitiks: Renaldo Seibučio ir Ukrainos rinktinės amerikiečio E.Jetero keliai šiemet Europos čempionato finalo turnyre nesusikirs.


Šiame straipsnyje: krepšinissportasrinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių