Rinktinės treneriai už darbą padėkojo D. Gailiui

Iki Europos čempionato likus 10 dienų Lietuvos rinktinės stovyklą palieka lengvasis krašto puolėjas Deividas Gailius, kuris dėl apsinuodijimo maistu su komanda nekeliavo į draugišką turnyrą Latvijoje.

„Po apsinuodijimo Prancūzijoje darytuose tyrimuose rasta bakterija. Gydymas užsitęsė, o pasiruošimui laiko lieka labai mažai, todėl nusprendėme padėkoti Deividui už darbą“, – sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Dainius Adomaitis.

Po šių pokyčių rinktinės sudėtyje liko 14 krepšininkų pavardžių. Anksčiau nacionalinę komandą paliko Martynas Sajus, Rokas Giedraitis ir Mindaugas Girdžiūnas.

D. Gailius rinktinėje susidūrė su rimta konkurencija. Lengvojo krašto puolėjo pozicijoje taip pat rungtyniauja Jonas Mačiulis, Mindaugas Kuzminskas ir Edgaras Ulanovas.

29-erių metų 200 cm ūgio Gailius sužaidė trejas draugiškas rungtynes su Lenkijos, Gruzijos ir Prancūzijos rinktinėmis. Vidutiniškai per 11 minučių jis pelnydavo po 3,3 taško, atkovodavo po 1,7 kamuolio, atlikdavo po 0,7 rezultatyvaus perdavimo ir surinkdavo po 2,3 naudingumo balo.

D. Gailius Lietuvos rinktinėje debiutavo praėjusiame Europos čempionate 2015 metais. Tuomet rinktinė iškovojo sidabro medalį. Praėjusiais metais jis taip pat buvo pakviestas į rinktinės stovyklą, tačiau į olimpinių žaidynių sudėtį nepateko.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasiruošimo etapą baigs kontrolinėmis rungtynėmis su islandais Šiauliuose (rugpjūčio 23 d.) ir ispanais Vilniuje (rugpjūčio 25 d.).

Čempionatas startuos rugpjūčio 31-ąją dieną. Į Tel Avivą mūsiškiai išskris rugpjūčio 28-ąją dieną, tad iki tol Adomaitis turės atsisakyti dar dviejų žaidėjų.

Artėjantį sezoną Gailius rungtyniaus Ispanijos ACB lygos Burgoso „CB Miraflores“ komandoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių