Lietuvos rinktinės treneriai: serbai – stiprūs, o jų kalbos tėra taktiniai žaidimai

Lietuvos rinktinės serbų kalbos neužliūliavo. Nepaisant to, kad šiandieniniai mūsų varžovai į Europos čempionatą atvyko gerokai susilpnėję, lietuviai pirmajam B grupės mačui rengiasi ypač susikaupę.

Lietuvos rinktinės serbų kalbos neužliūliavo. Nepaisant to, kad šiandieniniai mūsų varžovai į Europos čempionatą atvyko gerokai susilpnėję, lietuviai pirmajam B grupės mačui rengiasi ypač susikaupę.

Prieš paskutinę treniruotę šiandien ryte „Podmežaklos“ arenoje lietuvių treneriai tikino, kad vakare laukia labai rimto ir intriguojančio mačo, o serbų žaidėjų ir trenerių samprotavimai apie tai, kad šios principinės akistatos favoritai yra lietuviai, neturi jokio pagrindo.

„Turime pabrėžti, kad mūsų laukia dvikova su viena stipriausių krepšinio mokyklų visame pasaulyje. Nors dėl traumų jie į pirmenybes atvyko gerokai susilpnėję, manau, jog tai tikrai pajėgus varžovas, kuri reikia labai gerbti. Serbijos rinktinėje liko tokio pirmo ryškumo Europos krepšinio žvaigždės kaip Nenadas Krstičius ar Nemanja Bjelica, prie jų gerai dera Raško Katičius ir Nemanja Nedovičius. Visi jie tikrai nėra naujokai Europos krepšinyje“, – samprotavo Lietuvos vyriausiojo trenerio Jono Kazlausko asistentas Gintaras Krapikas.

Į Kauno „Žalgirį“ šiemet sugrįžęs specialistas taip pat pažymėjo, kad tai bus pirmas čempionato mačas.

„Startinės dvikovos visuomet būna nervingos. Turbūt nei jie norėjo pirmas rungtynes žaisti prieš mus, nei mes prieš juos, tačiau yra kaip yra“, – kalbėjo G.Krapikas.

Antrasis J.Kazlausko padėjėjas Darius Maskoliūnas vijo šalin mintis apie tai, kad net ir pralaimėjimas pirmoje dvikovoje nebūtų lietuviams didelė tragedija. Būtent apie panašų scenarijų kalbėjo serbų atstovai. Jų trenerio D.Ivkovičiaus ir žaidėjų teigimu, net ir pralaimėjimas pirmajame mače favoritais laikomiems lietuviams nebūtų tragedija, kadangi į Slovėniją serbai atvežė ypač jauną komandą.

„Tai serbų žaidimai. Nemanau, kad jie taip iš tikrųjų galvoja. Tai tik kalbos, stengiantis nuvyti įvairias pašalines mintis šalin. Balkanų šalių atstovai pasižymi tuo, jog ypač mėgsta tokią retoriką. Jie tarsi jaučiasi silpnesni, teigia, kad pralaimėjimas tragedijos nepadarys, tačiau iš tiesų yra viskas kiek kitaip“, – teigė D.Maskoliūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių