Rinktinės strategas: D. Lavrinovičius mums ypač reikalingas

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ketvirtadienį sostinėje oficialiai pristatė šalies vyrų krepšinio rinktinės aštuoniolikos kandidatų sąrašą, kurie liepos 20 dieną kviečiami į pirmąją pasirengimo stovyklą Palangoje ruoštis artėjančiam Senojo žemyno čempionatui.

Kandidatų sąraše nėra rinktinės senbuvių Lino Kleizos ir Martyno Pociaus bei reabilitaciją po nugaros operacijos atliekančio Donato Motiejūno.

"Turėjau pokalbius su L. Kleiza ir M. Pociumi. Ateina laikas, kai kūnas pasiprašo poilsio. Reikia verstis su tais žaidėjais, kuriuos turime",- spaudos konferencijoje tvirtino Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas.

Pasak jo, L. Kleizos ir D. Motiejūno netektys rinktinėje sukels papildomų problemų sunkiojo krašto pozicijoje.

"Praradus L. Kleizą ir D. Motiejūną, atvirtas lieka Darjušo Lavrinovičiaus klausimas. Jis mums dabar dvigubai reikalingas. Lietuvos krepšinio federacija į FIBA galutinę sudėtį siųs paskutinę savaitę",- svarstė J. Kazlauskas, kuris dėl dalyvavimo Europos pirmenybėse dvejojantį D. Lavrinovičių įrašė į kandidatų sąrašą.

Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) vasaros lygoje Orlande (Orlando Pro Summer League) Indianos "Pacers" klubo sudėtyje žaidęs Mantas Kalnietis trečiadienį kirkšnies traumos nepatyrė bei prisijungs prie rinktinės kandidatų.

"Šią naktį su M. Kalniečiu (telefonu - BNS) kalbėjo rinktinės daktarai. Tai ne trauma, o uždegiminis procesas kirkšnyje. Taip atsitinka, kuomet po pertraukos tenka didžiuliai krūviai. Jis nusprendė nerizikuoti, kad būtų pasiruošęs rinktinei", - kalbėjo J. Kazlauskas.

Tarp aštuoniolikos rinktinės kandidatų yra ir 19-metis Domantas Sabonis, kurio galimybės patekti į komandą padidėjo, pasitraukus L. Kleizai ir D. Motiejūnui.

"D. Sabonis išsiskiria tarp savo bendraamžių. Kaip jis atrodys tarp vyrų - pamatysime. Neprarandu vilties L. Kleizos ir D. Motiejūno netektis užpildyti D. Lavrinovičiumi. Jei ne, šią spragą teks užpildyti Mindaugu Kuzminsku arba Jonu Mačiuliu", - sakė J. Kazlauskas.

Europos vyrų krepšinio čempionatą Lietuvos rinktinė pradės rugsėjo 5 dieną Latvijos sostinėje Rygoje mačais su Ukrainos, Estijos, Latvijos, Belgijos ir Čekijos komandomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių