Rinktinės kandidatų sumažėjo iki 14-os

Marius Grigonis praleis pirmąjį FIBA pasaulio čempionato atrankos langą. Berlyno ALBA gynėjas nusprendė laisvą laiką paskirti atsigavimui po traumų ir šiandien neprisijungs prie Lietuvos rinktinės Palangoje.

Tai patvirtino Lietuvos krepšinio federacija.

Taip Lietuvos rinktinės stovykloje lieka 14 žaidėjų:

Įžaidėjai: Mindaugas Girdžiūnas, Šarūnas Vasiliauskas, Adas Juškevičius.

Atakuojantys gynėjai: Renaldas Seibutis, Arnoldas Kulboka.

Lengvieji krašto puolėjai: Deividas Gailius, Rokas Giedraitis, Arnas Butkevičius.

Sunkieji krašto puolėjai: Gediminas Orelikas, Eimantas Bendžius, Kšištofas Lavrinovičius.

Centrai: Laurynas Birutis, Vaidas Čepukaitis, Evaldas Kairys.

Apie galimybę, kad 15 kandidatų skaičius gali sumažėti, buvo užsiminęs ir sąrašą prieš porą savaičių pristatęs Dainius Adomaitis.

M. Grigonis jaučia traumos, kurią patyrė vasarą besiruošdamas su rinktine Europos čempionatui, padarinius. Prieš 3 savaites, kalbėdamas tinklalapiui „BasketNews.lt“, jis teigė norįs skirti laiko reabilitacijai.

„Iki atsigavimo po traumos man dar toli. Koja tebėra tokia pati ištinusi. Reikia atlikti visas procedūras, nuolat gerti vaistus, – kalbėjo M. Grigonis. – Iki geriausios formos dar daug trūksta, todėl mane patį nervina, kad nepavyksta žaisti taip, kaip galėčiau.

Labiausiai dėl to kenčia greitis ir šuolis. Esu dešiniarankis, atsispiriu nuo kairės, tad visada sunkiau, šokdamas jaučiu skausmą. Daromi tyrimai, bet kol kas visas procesas pirmyn juda lėtai. Reikia kažkada atlikti reabilitaciją, bet kol kas nėra tam laiko.“

Adomaitis mėnesio pradžioje buvo nuvykęs į Berlyną, kur susitiko su Grigoniu asmeniškai, o vėliau įtraukė jį ir į kandidatų sąrašą. Visgi krepšininko noras išsigydyti traumą pakoregavo planus.

Tai – jau antras atakuojantis gynėjas, kuris keičia trenerio Adomaičio planus. Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, strategas į rinktinę planavo kviesti ir Deividą Dulkį, tačiau šis lapkričio pradžioje patyrė sunkią traumą – plyšo kelio raiščiai.

Šiandien Palangoje besirenkanti Lietuvos rinktinė iki ketvirtadienio treniruosis, o tada išskris į Kosovą, kur penktadienį žais su šios šalies rinktine. Sekmadienį Klaipėdoje D. Adomaičio auklėtiniai kausis su lenkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių