Rezultatyviausias rungtynes sužaidęs E. Ulanovas: pasiekėme gerą pergalę

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgiris“ iškovojo vieną gražiausių šio sezono pergalių Eurolygoje, svečiuose ant menčių paguldęs Tel Avivo „Maccabi“. Visgi ši pergalė buvo užgožta liūdnesnių žinių – dėl nepalankios kito mačo baigties kauniečiai į atkrintamąsias nebepateks.

Per „Žalgirio“ ir „Maccabi“ rungtynių ilgąją pertrauką paaiškėjo, kad Stambulo „Anadolu Efes“ nugalėjo Stambulo „Fenerbahce“ ir užkirto kelią kauniečiams kovoti dėl stipriausiųjų aštuoneto. Rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas Edgaras Ulanovas, kalbėdamas su „BasketNews.lt“ žurnalistu, pripažino, kad rungtynių baigtį Turkijoje sužinojo tik po pergalės Tel Avive.

„Tik po rungtynių sužinojome, kad ši pergalė nieko nebelemia. Dabar nuotaikos tokios dvejopos, nes žinia iš Turkijos nelabai maloni. Dabar galbūt galime kalbėti apie viso sezono rezultatus. Jie visai neblogi, kritikus nutildėme. Į visą sezoną galime žiūrėti su šypsena. Kalbant apie šiandienos mačą, tai smagu, kad laimėjome išvykoje prieš komandą, kuri yra su istorija, turinti daug gerų žaidėjų“, – apie šio vakaro rungtynes kalbėjo E. Ulanovas.

Tik po rungtynių sužinojome, kad ši pergalė nieko nebelemia. Dabar nuotaikos tokios dvejopos, nes žinia iš Turkijos nelabai maloni.

Po mačo paaiškėjus, kad komandai tarptautinis sezonas jau baigtas, savo kalbą rūbinėje rėžė ir Šarūnas Jasikevičius. Ką treneris po mačo kalbėjo žaidėjams?

„Treneris pasakė, kad sezonas baigtas. Jis nebuvo blogas. Manau, kad daugiau į gerąją pusę. Bandysime laimėti likusias rungtynes, nepaisant to, kad iškritome“, – optimizmo nestokojo E. Ulanovas.

Po antradienį patirto skaudaus pralaimėjimo namuose „Anadolu Efes“ krepšininkams buvo spėliojama, ar „Žalgiris“ nepalūš psichologiškai. Visgi viskas išėjo priešingai ir komanda Izraelyje sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes.

„Mes labai skaudžiai pralaimėjome praėjusias rungtynes ir tas šiandien mums davė stimulo. Prieš rungtynes nežinojome kitų rezultatų ir norėjome kabintis, kovoti dėl šanso. Gynyboje darėme klaidų, tačiau energiją panaudojome gerai ir iškovojome pergalę“, – apie potencialų šansą kalbėjo puolėjas.

„Žalgiris“ pirmavo nuo susitikimo pradžios, tačiau ketvirtajame kėlinyje šeimininkai spurtavo (15:4) ir kauniečių pranašumas ištirpo iki 75:79. Visgi mūsiškiai nesutriko, kaip būdavo įprasta praėjusiais sezonais, o šaltakraujiškai sumetė keletą metimų ir iškovojo užtikrintą pergalę.

Apie šaltus nervus po mačo kalbėjo ir E. Ulanovas, kuris pripažino, kad tai išugdyti padėjo didelis rungtynių su rimtais varžovais skaičius.

„Mes nepasimetėme, nejautėme spaudimo. Šį sezoną žaidėme daug sunkių rungtynių. Tas skirtumas, kuomet ištirpo iki keturių taškų, tikrai neatspindi rungtynių eigos. Puolime turėjome daug pranašumų, o gynyboje kartais žaidėme neatleistinai“, – apie mačo pabaigą pasakojo kaunietis.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisMaccabikrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių