„Raptors“ toliau darbuojasi vasaros turguje ir sieks vietos NBA atkrintamosiose

Naujasis Toronto „Raptors“ prezidentas ir generalinis vadybininkas Masai Ujiri toliau aktyviai buria komandą, kuri kitą sezoną sieks vietos NBA atkrintamosiose.
Išpirko M.Camby kontraktą

M.Ujiri patenkino 39-erių veterano Marcuso Camby norą – „Raptors“ išpirko krepšininko dvejų metų 8,5 mln. JAV dolerių vertės kontraktą. Tai reiškia, kad patyręs vidurio puolėjas neatvyks į Torontą ir netaps puikiu mokytoju čia rungtyniaujančiam Jonui Valančiūnui.

M.Camby buvo dalis „Raptors“ mainų su Niujorko „Knicks“, po kurių iš Toronto išvyko italas Andrea Bargnani. Tačiau vos išgirdęs, kad turės keliauti į Torontą, M.Camby neslėpė nusivylimo.
„Gaila, kad praradau galimybę žaisti Niujorke. Aš labai ilgai laukiau, kol galėsiu padėti komandai žaisti NBA finale. Esu labai nusivylęs“, – teigė M.Camby.
Suprasdami veterano nenorą, „Raptors“ išpirko jo kontraktą. Vidurio puolėjas dabar gali pasirašyti kontraktą su bet kuria ekipa ir, anot pranešimų, jį jau vilioja Donato Motiejūno Hiustono „Rockets“, Los Andželo „Lakers“ ir Čikagos „Bulls“.

Praėjusį sezoną dėl traumos M.Camby sužaidė tik 24 rungtynes ir rinko po 1,8 taško bei 3,3 atkovoto kamuolio.

Papildys du įžaidėjai

Išpirkusi M.Camby kontraktą ir pritaikiusi amnestijos taisyklę kitam lietuviui Linui Kleizai, „Raptors“ sutaupė pinigų, kuriuos toliau leidžia burdama kito sezono sudėtį.
Pranešama, kad Toronto ekipą papildė įžaidėjas D.J.Augustinas. 25 metų 183 cm ūgio amerikietis sudarė vienų metų 1,26 mln. JAV dolerių vertės kontraktą.
Praėjusį sezoną D.J.Augustinas rinko po 4,8 taško ir 1,9 rezultatyvaus perdavimo, o su Indianos „Pacers“ nukeliavo iki Rytų konferencijos finalo, kur tik 3:4 nusileido būsimai lygos čempionei Majamio „Heat“.

Dėl atsarginio įžaidėjo vaidmens, nes pagrindiniu greičiausiai liks Kyle‘as Lowry, D.J.Augustinui teks konkuruoti su Dwightu Buycksu.
24-erių 191 cm ūgio įžaidėjas į „Raptors“ atvyks po puikaus praėjusio sezono Prancūzijos čempionate, kur „Gravelines“ ekipoje rinko po 18,0 taško, 3,2 atkovo kamuolio ir 2,9 rezultatyvaus perdavimo.

Aktyvios permainos

Aktyviai šią vasarą besidarbuojančią „Raptors“ ekipą jau papildė kietą žaidimą propaguojantis aukštaūgis Tyleris Hansbroughas ir prisiekęs tritaškininkas Steve‘as Novakas. Kol kas neaiškus veterano Quentino Richardsono likimas, kuris į „Raptors“ atvyko taip pat kaip mainų su „Knicks“ dalis.
„Raptors“ taip pat atsikratė nuvylusio A.Bargnanio, įžaidėjo Johno Lucaso III. Anot pranešimų, durys buvo parodytos ir epizodiškai rungtyniavusiems Sebastianui Telfeirui bei Michaeliui Pietrusui, kurių sutartys su Toronto klubu baigėsi.

Priminsime, jog 34 mačus iš 82-iejų praėjusį sezoną laimėjusios ir 10-ą vietą Rytų konferencijoje užėmusios „Raptors“ ekipos vyriausiuoju treneriu liko Dwane‘as Casey.
Komandos trenerių štabą papildė asistentas Nickas Nurse‘as, praėjusį sezoną dirbęs NBDL lygos „Rio Grande Valley Vipers“ vyr. treneriu ir trumpai vadovavęs D.Motiejūnui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių