R. Seibutis apie artėjantį mačą: susitiks dvi panašaus pajėgumo komandos

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai praėjusią savaitę nutraukė keturių pralaimėjimų seriją Eurolygoje ir ketvirtadienį sieks trečiosios pergalės turnyre. Šį kartą žalgiriečiai savo aistruolių akivaizdoje stos į kovą su daugkartiniais Vokietijos čempionais Bambergo „Brose“.

Artėjant penktosioms šio Eurolygos sezono rungtynėms „Žalgirio“ arenoje, mintimis apie komandos žaidimą ir būsimą varžovą su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai pasidalino du žalgiriečiai – Artūras Milaknis ir Renaldas Seibutis.

„Jau nemažai laiko esame kartu, daug treniruojamės, rungtyniaujame, todėl gerėja ir susižaidimas, ir supratimas. Visi žinome savo vaidmenis, ką turime daryti aikštelėje. Treneris taip pat reikalauja agresyvaus žaidimo. Manau, todėl ir puolime pasirodome sėkmingai. Dabar pataikome metimus, kurių anksčiau nepavykdavo realizuoti, nors ir prieš tai sugebėdavome susikurti dėkingų progų atakuoti“, – kalbėjo A. Milaknis.

Snaiperiui dėl gerėjančio „Žalgirio“ žaidimo pritarė ir R. Seibutis, pažymėjęs komandos kovingumą Maskvoje mače su CSKA klubu.

„Kovėmės su viena geriausių, jei ne pačia geriausia, komanda Europoje, praėjusio sezono čempione. Manau, tikrai gerai žaidėme visas rungtynes, tačiau paskutinėmis mačo minutinėmis neišlaikėme iniciatyvos ir teko pripažinti varžovo pranašumą.

Pozityvu tai, kad nuo pat mačo pradžios kovojome, rodėme gerą žaidimą abiejose aikštės pusėse: tiek gynyboje, tiek puolime. Manau, kad susižaidimas, tarpusavio supratimas ir kitos detalės tikrai neblogai veikia“, – tikino R. Seibutis.

Keletą būsimo oponento, Bambergo klubo, rungtynių stebėjęs A. Milaknis pripažino, kad žalgiriečių laukia sunki kova, tačiau krepšininkas tikisi sulaukti gausaus palaikymo.

„Tikrai gerą įspūdį palieka Bambergo klubas. Mačiau kelias „Brose“ rungtynes. Jie, kaip ir mes, pralaimėdavo tik mačo pabaigoje, tačiau demonstruoja akiai gražų žaidimą. Taigi mūsų laukia tikrai sunki kova ketvirtadienį. Norime arenoje matyti kuo daugiau žmonių.

Palaikymas labai padeda. Žinome, kaip būna sunku žaisti svečių arenose, pilnose aistruolių, tad, manau, tą patį jaučia ir kitos komandos, atvykstančios į pilnutėlę „Žalgirio“ areną“, – teigė A. Milaknis.

Apie akistatą su „Brose“ ekipa kalbėjęs R. Seibutis laukia sunkaus mūšio. Juo labiau, kad Vokietijos komandos branduolys nuo praėjusio sezono liko beveik nepakitęs.

„Stiprus varžovas. Jiems taip pat buvo dvi ar trys rungtynės, kai pralaimėdavo tik paskutinėmis sekundėmis, patyrė skausmingų nesėkmių. Ketvirtadienį susitiks dvi panašaus pajėgumo ekipos ir bus įdomu. Žaisdami namuose turime įrodyti savo pranašumą. Stengsimės susikoncentruoti ir iškovoti pergalę.

„Brose“ – gera komanda, didelė jos dalis, branduolys yra išlikęs nuo praėjusio sezono. Taip pat nesikeitė ir treneris, tad jų žaidimo kokybė yra gera, ir žaisti prieš juos bus tikrai nelengva“, – sakė R. Seibutis.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių