R. Seibučio vedamas „Lietuvos rytas“ palaužė „Šiaulius“

  • Teksto dydis:

Renaldas Seibutis antroje rungtynių dalyje pelnė 14 iš savo 19 taškų ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ (17-2) iškovojo pergalę Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Dainiaus Adomaičio auklėtiniai trečiadienį namie 78:68 (21:24, 17:14, 20:14, 20:16) palaužė „Šiaulių“ (19-14) krepšininkus.

Abiem komandoms šis mačas neturėjo jokios reikšmės turnyrinėje lentelėje. Vilniečiai yra ramūs dėl pirmosios vietos, o „Šiauliai“ nepajudės iš šeštosios pozicijos.
Nepaisant to, penkias pergalės iš eilės iki šio mačo iškovoję šiauliečiai pustrečio kėlinio laikėsi kaip lygūs su lygiais su pirmenybių lyderiais.

„Lietuvos rytas“ atitrūko tik trečiajame kėlinyje, kai po Omaro Cooko tritaškio įgijo 6 taškų pranašumą – 56:50.

Ketvirto kėlinio viduryje po Juliaus Juciko dvitaškio su pražanga svečiai dar priartėjo iki 65:69, bet tada Seibutis pelnė 4 taškus iš eilės, Cookas įmetė iš toli, Seibutis pridėjo dar du taškus ir persvara pirmą kartą tapo dviženklė – 78:68. Tai buvo paskutiniai rungtynių taškai.

„Šiauliams“ koją kišo netaiklios baudos – jie prametė net 11 metimų iš 24.

Laimėjęs, „Lietuvos rytas“ revanšavosi „Šiauliams“ už nesėkmę pirmajame tarpusavio mače. Balandžio 5 dieną pirmosiose šių ekipų tarpusavio rungtynėse Šiauliuose šeimininkai iškovojo pergalę 89:84.

„Lietuvos rytas“: Renaldas Seibutis 19, Juanas Palaciosas 15 (8 atk. kam.), Omaras Cookas 12 (6 rez. perd.).

„Šiauliai“: Julius Jucikas 18 (8/9 dvit.), Derekas Needhamas 14, Vytautas Šulskis 11.

„Lietuvos rytui“ reguliariajame sezone beliko vienas mačas – šeštadienį su Kauno „Žalgiriu“. „Šiauliai“ tą pačią dieną kausis su Utenos „Juventus“.

Dainius Adomaitis (Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyr. treneris): „Prisimenant rungtynes Šiauliuose ir jas su žaidėjais analizuojant sakėme, kad tai buvo tipinis atkrintamųjų varžybų stiliaus mačas. Daug nervų, daug kontaktinio, fizinio žaidimo, kurį reikia išlaikyti. Šiandien buvo lygiai tas pats. Skirtingai nei Šiauliuose, šiandien suradome žaidėjus, su kuriais galime gerai užbaigti rungtynes bei atlaikėme kietą, fizinį žaidimą. Žaisti su „Šiauliais“ yra sunku, nes jie žaidžia labai pasitikėdami savo jėgomis. Jie yra pakilime. Svarbu, kad laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. Nors ir nežymiai, tačiau tai buvo tikrai svarbu. Tai buvo akcentuojama prieš rungtynes.

Turime 12 žaidėjų, todėl mūsų, trenerių darbas yra surasti tuos žaidėjus, kurie tą dieną yra labiau tinkami rungtyniauti bei demonstruoja geresnį žaidimą. Po labai gerų rungtynių su Prienų „TonyBet“, šiandien Martynas Gecevičius sužaidė truputį silpniau. Renaldas Seibutis pakilo nuo suolo, sužaidė labai gerai. Kiekvienose rungtynėse reikalingas skirtingas žaidėjas. Vienas viename mače gali įmesti daugiau, kitas kitame. Žaidėjai supranta, kad tai nėra svarbiausia. Svarbiausia – komandinis žaidimas gynyboje ir puolime.

Atvirai pasakius, apie turnyrinę lentelę nieko negalvojame. Situacija yra tokia, kokia ji yra. Turime pasirengę savo treniruočių planus ir dabar krūvių laikomės aukštesniame lygyje. Turime komfortišką situaciją, nes esame užsitikrinę pirmą vietą. Ruošiamės atkrintamosioms varžyboms. Į Kauną važiuosime tik pergalės. Nesiruošiame kažko skaičiuoti ar kurti scenarijų.“

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

@@@

@@@ portretas
taip ir nosisi sitiems teisejams spjauti i fizionomia,teisejai pamate,kad lrytas gali pralaimeti, pradejo rodyti ka jie gali ,tai ir nuleme lievo ryto regbininku pergale,kieta gynyba- lryto,griebiama uz ranku,stumiama i nugara,kai meta zaidejas i krepsi,isplesiamas su bauda kamuolys,kai vieniems leidziamas regbis,kitiems tik prisilierus svilpiamos baudos,gaila kai teisejai nulemia rungtyniu baigti.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių