R. Kurtinaitis: susitikimo su „Partizan“ svarba yra labai didelė

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio klubas antradienį namuose žais Europos taurės (EuroCup) turnyro C grupės rungtynes su Belgrado „Partizan NIS“ (Serbija) ekipa. Sostinės klubo vyriausiojo trenerio Rimo Kurtinaičio teigimu, šis mačas jo auklėtiniams bus labai svarbus.

„Susitikimo svarba yra labai didelė, nežiūrint į tai, kad „Partizan“ ekipą nugalėjome išvykoje. Serbų komanda yra jauna ir žaidžia labai greitai. Jei mums pavyktų pristabdyti jų ankstyvas atakas, tada viskas bus gerai. „Partizan“ klube yra nemažai gerų metikų, o klube pelnomais taškais išsiskiria Patrikas Mileris (Patrick Miller), Naidželas Viljamsas-Gosas (Nigel Williams-Goss) ir Vanja Marinkovičius. Belgrade pavyko susitvarkyti, tikiuosi, kad pasiseks ir antradienio mače, - prieš artėjančią dvikovą kalbėjo R. Kurtinaitis. - Visų pirma, rungtynėse Belgrade neturėjome visų žaidėjų. Buvome priversti rungtyniauti be pagrindinio įžaidėjo Kriso Kreimerio (Chris Kramer), su juo atrodome visai kitaip. Su amerikiečiu mes esame aktyvesni ir greitesni gynyboje. Aišku, tai tik viena iš priežasčių. Be abejo, žaisti Belgrade nėra lengva visoms komandoms“.

Europos taurės turnyro antrojo turo mačą Belgrade „Lietuvos rytas“ laimėjo 91:80, tačiau vilniečių strategas lengvos kovos nesitiki.

„Partizan“ ekipoje žaidžia P. Mileris, kuris pats gali pelnyti 20 taškų, yra aktyvus, stiprus. N. Viljamsu-Gosu prieš sezoną domėjomės mes patys. Visgi, jis nepersikėlė į „Lietuvos rytą“, nes iki paskutinės akimirkos laukė NBA klubo pasiūlymo. Šiuo metu amerikietis yra rezultatyviausias komandos žaidėjas. Šie gynėjai sukelia daugiausiai problemų visoms ekipoms. Praėjusiame mače su jais susitvarkėme, tikėkimės, kad taip nutiks ir rytoj, - vylėsi R. Kurtinaitis ir pasidžiaugė tuo, kad antradienio mače galės žaisti visi jo vadovaujamos komandos žaidėjai. - Šiuo metu visi žaidėjai yra sveiki. Aišku, Benas Medženas (Ben Madgen) sugrįžo po pusantro mėnesio pertraukos ir žaidė tik pirmas rungtynes, bet man patiko, kaip jis rungtyniavo, nors australas dar pasaugo ranką. Praėjusiame mače mums labai padėjo Margiris Normantas, kuriam praeityje leisdavau pasireikšti mažiau. Viskas yra žaidėjų rankose, aš tikiu visais. Dabar treniruojamės labai gerai, žaidžiame neblogai. Visada sakau, kad visi 12 žaidėjų būtų pasiruošę rungtyniauti ir viskas priklausys nuo situacijos ir kokios pozicijos krepšininkų mums reikės“.

Sekmadienį „Lietuvos ryto“ lauks Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynės išvykoje su Kauno „Žalgiriu“, tačiau, R. Kurtinaičio teigimu, šiuo metu visas komandos dėmesys sutelktas kovai su Belgrado klubu: „Nežiūrime į „Žalgirį, eisime žingsnis po žingsnio. Kol kas jų neanalizuojame, nes laukia didelės svarbos susitikimas su Partizan“.

Tris pergales ir tris pralaimėjimus turintis „Lietuvos rytas“ Europos taurės turnyro C grupėje užima trečiąją vietą. „Partizan“ komanda per šešis turus laimėjo vos vieną susitikimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių