R. Kurtinaitis apsisprendė neraginamas?

Rimas Kurtinaitis – vėl bedarbis, tačiau Lietuvos krepšinio trenerio agentas ir buvęs darbdavys skirtingai komentuoja legendinio žalgiriečio karjeros Kantu klube pabaigtuves.

"Išsiskyrėme su Rimu abipusiu susitarimu, – pareiškė "Cantu Pallacanestro" (arba "Cantu Red October") savininkas rusas Dimitrijus Gerasimenka. – Tebesiaiškinu, kodėl komandai taip nesisekė. Galbūt žaidėjai, kuriuos subūrėme, nebuvo idealūs realizuoti trenerio idėjas? Tačiau mano nuomonė apie R.Kurtinaitį – tokia pat gera, kaip ir anksčiau. Žinau, kad jis po nesėkmių naktimis nemiegodavo. Vis dėlto pribrendo neišvengiamos permainos – mes neturime teisės toliau taip žaisti ir taip pralaimėti."

R.Kurtinaičio treniruojama Kantu ekipa Italijos čempionate laimėjo vos dvejas rungtynes iš septynerių ir tarp 16 klubų yra 14-oje vietoje.

56-erių lietuvį pakeitė jo asistentas 54-erių ukrainietis Kirilas Bolšakovas. Italijos žiniasklaida tvirtina, kad tai – laikinas D.Gerasimenkos sprendimas. "La Gazzetta dello Sport" spėja, kad Kantu komandos vairas gali būti patikėtas italams – 51-erių Lucai Banchi ar 71-erių Carlo Recalcati.

R.Kurtinaičio agentas Obradas Fimičius pareiškė, kad Lietuvos krepšinio specialistas nebuvo atleistas ar jam pasiūlyta atsistatydinti – esą pats treneris nusprendė pasitraukti iš Kantu klubo, nors sutartis su juo turėjo galioti iki 2018-ųjų birželio.

"Problema ta, kad neturime lygiavertės pamainos pagrindiniams žaidėjams. Be to, pralaimėjimai pakirto pasitikėjimą savo jėgomis. Per treniruotes dirbame gerai, lyg ir tinkamai pasirengiame varžyboms, tačiau per rungtynes, deja, tebekartojame senas klaidas. Pripažįstu ir savo trūkumus – nesugebu motyvuoti žaidėjų, kad jie nebūtų pasyvūs", – kalbėjo R.Kurtinaitis.

Prieštaringos reputacijos Rusijos verslininkui D.Gerasimenkai milijonus sukrovė metalurgijos pramonė. 2015-aisiais oligarchas buvo areštuotas už galimą piktnaudžiavimą VTB banko kreditais ir maždaug 65 mln. JAV dolerių pasisavinimą, tačiau išlaisvintas už užstatą.

2015-ųjų lapkritį D.Gerasimenka įsigijo 65 proc. Kantu krepšinio klubo akcijų. Šiemet rugsėjį klubo prezidente tapo savininko žmona Irina Gerasimenko. Tarp "Cantu Pallacanestro" žaidėjų yra Vaidas Kariniauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių