Lietuvos krepšinio rinktinė Makedonijoje atsikirto buvusiems savo skriaudikams (komentarai)

Lietuvos krepšinio rinktinė atkeršijo savo skriaudikams. Šeštadienio vakarą lietuviai kontroliniame mače Skopjėje 62:50 (14:13, 13:15, 16:16, 19:6) nukovė Makedonijos rinktinę.

Tą pačią, kuri mūsų šalies ekipai sugadino 2011 metų  Europos čempionatą Lietuvoje. Tąsyk neabejotinais dvikovos favoritais laikyti lietuviai nusileido mažos Balkanų šalelės rinktinei ir nepateko į pusfinalį.

Šeštadienį Jono Kazlausko auklėtiniai grąžino moralinę skolą ir pratęsė pergalių seriją rengiantis Europos čempionatui Slovėnijoje.

Rezultatyviausi. Lietuvos rinktinei daugiausia taškų pelnė: Linas Kleiza 14, Jonas Mačiulis 11, Darjušas Lavrinovičius 10. Robertas Javtokas ir Jonas Valančiūnas pridūrė po 7, Mantas Kalnietis 4, Renaldas Seibutis 3, Mindaugas Kuzminskas, Tomas Delininkaitis ir Donatas Motiejūnas po 2.

Komentarai. "Iš kiekvienų rungtynių pasidarai išvadas ir dirbti ties tuo, ką reikia atidirbti. Su švedais žaidėme vienaip, o dabar turime žaisti kitaip. Nėra blogai išbandyti jėgas su pajėgiais varžovais iš mūsų grupės. Šitos rungtynės parodė, ką mums toliau reikia daryti: turime sumažinti klaidų skaičių, rungtyniauti greitai, bet rečiau klystant“, – L.Kleizą cituoja krepsinis.net.

„Mačo pradžioje kai kurie žaidėjai per daug jaudinosi, dėl to mums sunkiau sekėsi kovoti po krepšiu, darėme daug klaidų. Kai tai nutinka, didesnis dėmesys būna skiriamas gynybai nei puolimui, todėl žaidimas mums ir nesiklijavo. Iš kitos pusės, nesinorėjo pirmose rungtynėse išvykoje išeikvoti kai kurių žaidėjų energiją, tad ir rotacija nebuvo gera, norėjosi išbandyti kiek galima daugiau, nes vėliau laiko nebebus. Kai pradėjome žaisti savo krepšinį, pradėjome galvoti protu, viskas susidėliojo į savo vietas“, - kalbėjo J. Kazlauskas.

Rungtynių eiga

1 kėlinys

Lietuvos rinktinė mačą pradėjo tokios sudėties: Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis, Jonas Mačiulis, Linas Kleiza ir Jonas Valančiūnas.

Nors pirmieji taškus pelnė šeimininkai, Linas Kleiza ir Jonas Valančiūnas persvėrė – 4:1. Vis dėlto makedonai šovė į priekį – 4:8. Jonas Mačiulis, Mantas Kalnietis ir Darjušas Lavrinovičius vėl ištempė ekipą 12:11. Kėlinį J. Kazlausko auklėtiniai baigė pirmaudami 14:13.

2 kėlinys

Antrasis kėlinys prasidėjo lietuvių klaidomis ir nerezultatyviomis atakomis. Juoda 5 min. atkarpa, kai svečiai nepelnė nėtaško, makedonai netruko pasinaudoti.  Jie šovė pirmyn 26:14. Vis dėlto J. Mačiulis ir L. Kleiza taikliais šūviais iš dvitaškio ir tritaškio zonos beveik atstatė pusiausvyrą 25:26.

Makedonai prieš pat ilgąją pertrauką nutraukė taškų badą ir ilsėtis išėjo pirmaudami minimalia persvara 28:27.

3 kėlinys

Lietuviai toliau žengia koja kojon. Tačiau J. Mačiulio ir kompanijos pastangas brauka R. Seibučio, gelbėjusio komandą nuo lengvų taškų, nesportinė pražanga. Makedonai įmeta abi baudas ir dar turi kamuolį savo rankose - 34:31 šeimininkų naudai. Netrukus lietuviai praleidžia dar vieną tolimą metimą - 37:31. Kažkur matyta, ar ne? Prisiminkime Europos čempionatą Lietuvoje?

Jei per pirmąją rungtynių dalį lietuvius į priekį tempė Linas Kleiza ir Jonas Mačiulis, tai trečiajame prabilo Darjušas Lavrinovičius. Po jo dvitaškio su bauda ir J.Mačiulio dėjimo - lygu - 41:41.

Buvęs Vilniaus "Lietuvos ryto" vidurio puolėjas Predragas Samardžiskis atsakė dvitaškiu su bauda - 44:41, Linas Kleiza atsikirto - 44:43. Lieka paskutinis kėlinys.

4 kėlinys

Robertas Javtokas iš po krepšio išveda lietuvius į priekį - 44:45. Ilgai laukta padėtis. Tegul taip ir lieka. Taip - sako R.Javtokas ir pelno dar vieną dvitaškį. R. Javtokas pratęsė sėkmingo žaidimo seriją, o po M. Kuzminsko ir M. Kalniečio metimų jau 46:52 lietuvių naudai.

Po dar vieno R. Javtoko dvitaškio ekipas skiria jau 7 taškai (48:55). Lietuviai tolsta toliau - po L. Kleizos dėjimo jų pranašumas jau viršija dviženklį - 48:59.

Mūsų šalies komanda toliau ramiai kontroliavo rungtynių eigą ir šventė pergalę 62:50.

Situacija prieš rungtynes

Pergalės. Rengdamiesi Europos čempionatui Slovėnijoje, kuris lietuviams prasidės rugsėjo 4 d. dvikova su Serbijos ekipa, mūsų šalies atstovai dukart įveikė Belgijos rinktinę, po to dukart  sutriuškino švedus.

Požiūris. Prieš akistatą su Makedonijos komanda J.Kazlauskas užsiminė, jog lietuviai nedega noru žaisti su būsimaisiais varžovais Europos čempionate. Mat su makedonais jie susirems jau antrąją čempionato dieną – rugsėjo 5 d.

Netektys. Į Makedoniją neišvyko puolėjas Kšištofas Lavrinovičus, kurio žmona rengėsi gimdyti ir įžaidėjas Adas Juškevičius, vyksiantis tikrintis sveikatos į Vokietiją, kur turėjo pasirašyti sutartį su naujuoju klubu – Brėmerhafeno „Eisbaren“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaus

Gaus portretas
ta tavo Lietuva. Makedonai v4l padarys

Justas

Justas portretas
Pirmyn Lietuva!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių