Prieš rungtynes su Graikija – nerimas dėl M. Kuzminsko

Kol Lietuvos rinktinės krepšininkai penktadienio vakarinės treniruotės pabaigoje mėtė kamuolius į krepšį, Mindaugas Kuzminskas buvo kineziterapeuto Petro Mikučionio rankose.

28 metų puolėjas vis dar jaučia nugaros skausmus, kurie pirmą kartą pasirodė per paskutines grupes rungtynes su Vokietija, ir kol kas net nežinoma, ar jis galės rungtyniauti aštuntfinalio mače su Graikija.

„Apie jo dalyvavimą rungtynėse spręsime prieš pat rungtynes“, – mačo išvakarėse pareiškė treneris Dainius Adomaitis.

Kuzminskas šiame čempionate yra rinktinės lyderis pagal išmestus metimus – per penkis mačus jis krepšį atakavo 59 kartus, vidutiniškai pelnydavo po 14,4 taško ir atkovodavo po 4,2 kamuolio.

– Treneri, koks varžovas yra Graikija? – žurnalistai paklausė Adomaičio.

– Aš manau, šiame etape vienas iš stipriausių. Patys prisimenate, prieš čempionatą tai buvo įvardijama kaip komanda, kuri kovos dėl medalių.

– Kokį žaidimą jie propaguoja?

– Graikai propaguoja labai greitą žaidimą, jų labai svarbi dalis yra greitas puolimas: vienas perdavimas ir metimas, tritaškis. Jie čia yra labai pavojingi. Matėte rungtynes su Prancūzija, kur ketvirto ketvirčio pradžioje prancūzai pirmavo 20 taškų ir per nepilnas 2 minutes padarė atkarpą 12:0 ir beliko 9 taškai. Tai – labai pavojingas varžovas. Žaidėjai, turintys aukščiausio lygio patirties, žaidžiantys komandose, kurios laimi čempionatus, Eurolygą. Tai daug ką pasako.

– Į kuriuos žaidėjus reikės kreipti didžiausią dėmesį?

– Pas juos daug žaidimo sukasi aplink Printezį. Jis yra labai svarbus žmogus. Taip pat ir Sloukas su Calathesu. Tai – tie žmonės, kurie kuria tiek sau, tiek komandai. Jie yra be galo svarbūs. Besk į bet kurią poziciją, jie turi aukščiausio lygio žaidėją. Tai labai gera komanda.

– O kur yra jų silpnoji vieta?

– Minčių yra, jas pasižiūrėjome. Esu visiškai ramus, kad vyrai visiškai atsiduos 100 proc. aikštėje ir padarys tai, ką esame suplanavę. Ir padarys viską, kad tas fiziškumas būtų geras. Labiausiai nerimauju dėl to, kad staiga, po sunkios pradžios ir tų atsiliepimų kaip bus sunku, staiga prieš aštuntfinalį kalbama, kad laimėsime medalį, laimės čempionatą, organizuoja sutikimus. Tai mažų mažiausiai juokinga ir tai tikrai mums nepadeda. Psichologiškai tai mums nepadeda. Bet vyrai lieka susikaupę.

– Ką Graikija neteko prarasdama Giannį Antetokounmpo?

– Kiekviena komanda, prarasdama savo lyderį ar vieną iš lyderių, kažką praranda. Mes apie tai nesvarstėme.

– Kiek svarbi Ioannio Bourousio asmeninė dvikova su Jonu Valančiūnu?

– Manau, kad daug mikrodvikovų šiose rungtynėse bus svarbių. Viena iš jų – Bourousio. Žinome, kad jis žaidėjas, kuris gali pataikyti tritaškį, turi vieną situaciją, kai nori tą daryti. Žinoti žinome, bet aikštėje reikės jį sustabdyti.

– Jaudulio prieš tokias rungtynes, be abejo, bus. Kaip jūs, treneri, tai tramdote?

– Čia manau svarbiausia reikia padaryti savo darbą maksimaliai gerai kaip sugebi. Ir manau, visada gyvenime taip yra, kokia tai bebūtų sritis. Jeigu maksimaliai stengiesi padaryti savo darbą gerai, to užteks.

– Matėme, kad Mindaugas Kuzminskas tampėsi. Ar jis bus pasirengęs rungtynėms?

– Apie jo dalyvavimą rungtynėse spręsime prieš pat rungtynes.

– Kas jam nutikę?

– Skauda nugarą.

– Ar iš tikrųjų graikų žaidime yra daugiau chaoso negu drausmės?

– Pas juos yra daugiau greito žaidimo, nei būdavo anksčiau. Dėl to jie yra tokie nenusakomi ir pavojingi. Tai yra komanda, kuri meta beveik po 85 taškus, tai, manau, pasako labai daug. Jų potencialas greitame puolime yra labai didelis – čia jie pelno daugiau nei po 13 taškų. Po klaidų – 17. Čia labai didelė jų žaidimo dalis.

– Ką graikai blogai darė, kad į kitą etapą pateko tik per paskutines rungtynes?

– Jeigu žiūrėjote, tai jie rungtynes pralaimėjo 6, 8 ir 12 taškų. Su komandomis, kurios buvo prieš juos. Ir visas tas rungtynes jie galėjo rungtynes. Absoliučiai visose rungtynėse buvo momentas, kai galėjo perlaužti ir laimėti. Pogrupio rungtynės – pogrupio rungtynėmis, o atkrintamosios yra atkrintamosios. Čia 40 minučių koncentracijos, gero darbo, geros komunikacijos, maksimalių pastangų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių