Prieš pusfinalį krepšininkai krovė baterijas

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato pusfinalio kovoms Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Vilniaus komandos ruošiasi skirtingai: vienos pakeitė darbo aplinką, kitos apsiribojo namų sienomis.

Jėgas kaupė Palangoje

Gegužės 13-ąją pirmąsias pusfinalio mačo iki trijų pergalių rungtynes žais Kauno "Žalgiris" ir Klaipėdos "Neptūnas". Dvikova vyks "Žalgirio" arenoje.

Antrasis susitikimas numatytas 16 d. uostamiestyje, trečiasis – 19 d. vėl Kaune. Jeigu prireiks, ketvirtosios rungtynės vyks 22 d. Klaipėdoje, o penktosios 24 d. – žalgiriečių aikštėje.

"Žalgiris" savo baterijas įkrovė Palangoje.

"Sezonas ilgas, daug rungtynių ir kelionių, tai mus išsunkia, – teigė kauniečių ekipos kapitonas Paulius Jankūnas. – Kai atsiranda galimybė 3–4 dienas pakeisti aplinką ir ramiai pasitreniruoti, ypač baigiantis sezonui, tai suteikia naujų jėgų, sveikos sportinės agresijos ir padeda tinkamai nusiteikti lemiamoms varžyboms."

Kai atsiranda galimybė 3–4 dienas pakeisti aplinką, ypač baigiantis sezonui, tai suteikia naujų jėgų ir padeda tinkamai nusiteikti lemiamoms varžyboms.

"Smagu, kad galime prieš pusfinalį susitelkti vienam tikslui", – pridūrė gynėjas Leo Westermannas.

Aidas iš teismo

"Neptūno" stovykloje – kitokios nuotaikos.

Praeitas savaitgalis žaidėjams buvo laisvas. Trenerių štabas tikisi, kad užteks laiko pasirengti mačui su "Žalgiriu", juo labiau kad klaipėdiečių komanda – neblogos sportinės formos.

Itin įsižaidė 28-erių metų 188 cm ūgio Mindaugas Girdžiūnas, pripažintas naudingiausiu LKL čempionato ketvirtfinalio etapo krepšininku. "Neptūno" gynėjas per trejas rungtynes su Utenos "Juventus" surinko vidutiniškai po 19,3 taško, atliko po 4 rezultatyvius perdavimus bei pelnė vidutiniškai po 25 naudingumo balus.

Uostamiesčio klubui ramybės neduoda buvęs "Neptūno" direktorius Osvaldas Kurauskas – jis kreipėsi į teismą norėdamas įrodyti, kad buvo neteisėtai atleistas iš pareigų, be to, siekia, kad "Neptūnas" sumokėtų atlyginimą už priverstinę beveik trijų mėnesių pravaikštą.

Klubo savininkai teigia, kad O.Kurauskas iš "Neptūno" esą neteisėtai gavo 59 tūkst. eurų atlyginimą.

Sirgaliai jau nerimsta

Gegužės 14-ąją startuos Vilniaus "Lietuvos ryto" ir Panevėžio "Lietkabelio" pusfinalio mačas.

Kitos dvikovos numatytos 17 ir 20 d. Jeigu prireiks, ketvirtosios rungtynės vyks 23 d., penktosios – 25 d.

Vilniečiai ir panevėžiečiai varžyboms rengiasi savo bazėse.

Viešojoje erdvėje vieni kitus per dantį traukė "Lietuvos ryto" ir "Lietkabelio" sirgaliai, kai Vilniaus komanda nusprendė pusfinalio rungtynes žaisti ne "Siemens" arenoje, bet vos 2,5 tūkst. žiūrovų talpinančioje "Lietuvos ryto" salėje.

"Stebėti pusfinalį treniruočių salėje nėra didžiausias malonumas", – kirto panevėžiečiai.

Į tai vilniečiai atsakė: "Nepraleiskime progos aplankyti unikalios dviračių treko arenos. Gegužės 17-ąją ji bus pritaikyta ir krepšinio rungtynėms. Nepamirškime žiūronų."


Šiame straipsnyje: krepšininkaiLKLpusfinaliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių