Prieš penktąją finalo akistatą – „Neptūnui“ nepalanki istorija

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams užtenka laimėti vienerias rungtynes ir „Tete-a-Tete Casino-LKL“ aukso žiedai spindės ant jų pirštų. Tą „Žalgiris“ gali padaryti jau šiandien.

Akivaizdu, kad tam yra pagrindo. Pirmiausia, Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai rungtyniaus namuose. „Žalgiris“ tik 2000-2001 metais neužbaigė serijos namuose pergalingai, bet vėliau sostinėje vis tiek įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir iškovojo čempionų titulą.

Be to, pastaruoju metu „Žalgiris“ dominuoja finalo serijoje. Dvejas pastarąsias rungtynes žalgiriečiai laimėjo vidutiniškai 24 taškų skirtumu ir „Neptūnui“ leido įmesti tik po 52 taškus. Klaipėdiečių penktadienį nebeišgelbėjo net ir namų sienos, kur kol kas jie pasiekė vienintelę pergalę finalo serijoje.

„Žalgirio“ triumfo pirmadienį lauks visas Kaunas. Natūralu, kad patogioje padėtyje atsidūrę žalgiriečiai gali kiek atsipalaiduoti. Motyvacija šiame susitikime vaidins svarbų vaidmenį.

Jeigu „Žalgiris“ pasitinka „Neptūną“ nenusiteikęs, klaipėdiečiai tuo iškart pasinaudoja. Taip nutiko ir antrosiose rungtynėse uostamiestyje, kuriose Dainiaus Adomaičio kareiviai pričiupo čempionus nepasiruošusius 76:54.

„Esu įsitikinęs, kad klaipėdiečiai neatvažiuos į Kauną praleisti rungtynių šiaip sau, – dar po pastarosios pergalės Klaipėdoje savo auklėtinius perspėjo Š. Jasikevičius. – „Neptūną“ galime įveikti tik taip, kaip žaidžiame dvi pastarąsias rungtynes – atsidavus šimtu procentų.“

Baltos vėliavos nekelia ir „Neptūnas“.

„Jokiu būdu nesusitaikėme su pralaimėjimu. Drabužinėje pasakiau, kad turime kelti nosis į viršų. Šį sezoną ir taip sužaidėme daug rungtynių virš savo galimybių. Turime pirmadienį mėgautis savo žaidimu, o tada pažiūrėsime. Neverkiame ir važiuojame į Kauną laimėti“, – tikino D. Adomaitis.

Jam reikės įkvėpti kovai vyrus, kurie matydami serijos rezultatą 1-3 gali nuleisti rankas anksčiau laiko. Esant tokiam rezultatui didelį vaidmenį vaidina ir jėgų rezervas, o jį „Neptūnas“ galėjo palikti pusfinalio serijoje su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

Abiejų komandų motyvacija ir „Žalgirio“ gynybos mįslė „Neptūnui“ turėtų tapti dviem kertiniais penktųjų rungtynių faktoriais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių