Prieš mūšį Barselonoje neaplenkė ir politikos

Pirmadienio rytą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai kėlėsi anksčiau. Sekmadienį savo arenoje sutriuškinę Prienų-Birštono „Vytauto“ ekipą, jau po keliolikos valandų jie leidosi kelionėn į Barseloną.

Katalonijos sostinėje žalgiriečių laukia rimtas išbandymas – akistata su „Barcelona“ ekipa, gerokai įpykusia dėl pastarųjų pralaimėjimų Eurolygoje ir ACB čempionate. Dar nuo praėjusio sezono krizę išgyvenantys Ispanijos krepšinio milžinai praėjusį penktadienį Belgrade 82:90 kapituliavo prieš Belgrado „Crvena Zvezda“, o vakar išvykoje 70:80 neprilygo Madrido „Estudiantes“ kolektyvui.„Barcelona“ daugiausia - 17 taškų pelnė Thomasas Heurtelis (6 rez. perd.), 10 - Pierre'as Oriola, 9 – Ante Tomičius. Katalonai su 4 pergalėmis ir viena nesėkme ACB lygoje rikiuojasi treti.

„Iki vakar tai buvo geriausiai puolanti Ispanijos lygos komanda, pelnanti po 93 taškus. Eurolygoje irgi sužaidė puikias rungtynes su „Pao“ namuose. Paskui kiek prasčiau Belgrade. Pirmiausia reikia sustabdyti jų greitą puolimą, lengvus taškus. Jeigu ta komanda pradės žaisti ramiai, bus didelių problemų juos sustabdyti. Greito puolimo stabdymas, detalių vykdymas, kontaktinis krepšinis yra labai svarbu“, - prieš skrydį Karmėlavos oro uoste dėstė Š.Jasikevičius.

– Kodėl „Crvena Zvezda“ ir „Estudiantes“ sugebėjo įveikti katalonus?

– Visi žino, kaip sunku žaisti Belgrade. Serbai atakavo jų aukštaūgius toli nuo krepšio, o Tayloras Rochestie ir Milko Bjelica sužaidė puikias rungtynes. Neleido bėgti tiek, kiek buvo įpratę prieš tai Ispanijoje ir kiek bėgo su Atėnų „Panathinaikos“. Tai yra labai svarbu. Vienas iš faktorių bus, ar galime sustabdyti greitą puolimą, ar nepridarysime klaidų patys.

– Kaip po vakarykščių rungtynių LKL čempionate jautėsi svaikstantis Dee Bostas?

– Atrodo, nieko blogiau nepasidarė, o kažką daugiau pamatysime nuvykus į Barseloną.

– Barselonoje dabar nerami padėtis dėl politinės situacijos. Kaip vertinate tą situaciją Katalonijoje?

– Tauta savo ateitį turi nuspręsti pati. Jie nusprendė. Dabar būtų maloniausia, jeigu tas konfliktas išsispręstų taikiu keliu, be agresijos, kuri buvo per referendumą. To ir linkiu. Manau, kad katalonai kaip tauta ir valstybė pasisakė apie savo ketinimus. Dabar reikia ieškoti kompromisų. Duok Dieve, kad viskas išsispręstų kuo taikiau.

– „Žalgirio“ laukia įspūdinga savaitė, krūvio ir varžovų pajėgumo prasme. Kaip ištversite šį maratoną?

– Didžiausias akcentas - poilsis. Reikia rasti balansą, kaip žaidėjus paruošti rungtynėms, bet ir nepervarginti, kad būtų energija, kuri krepšinyje yra labai svarbi. Treniruotės kažkiek trumpėja, vaizdo peržiūros ilgėja, kadangi reikia būti geriau pasiruošus psichologiškai ir išsaugoti šviežumą ir kojose, ir galvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimondas M.

Raimondas M. portretas
Būtų gerai ilgiau pailsėti. Varžybos kiekvieną dieną. Ir dar su perskridimu į kitą valstybę. Sėkmės ,,Žalgiriukui".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių