Prieš Eurolygos startą Atėnuose žalgiriečiai nedreba

Šarūnas Jasikevičius grįžta į miestą, kuriame praleido keturis sezonus ir per tą laiką spėjo pajusti pergalių svaigulį. Eurolygos čempiono titulas, trys Graikijos čempiono medaliai ir šalies taurės Kauno „Žalgirio“ treneriui primena, koks plėšrūnas jo auklėtinių laukia tarptautinio sezono atidarymo mače.

Kad penktadienį kauniečius egzaminuosiantis Atėnų „Panathinaikos“ Šarui yra vienas reikšmingiausių priešininkų, liudija ir faktas, jog dar baigdamas žaidėjo karjerą, jis jau buvo peršamas į šios ekipos vairininko postą.

56:91 – tokiu pažeminimu baigėsi pastaroji žalgiriečių išvyka į Atėnus. Pernai „Panathinaikos“ Kauno klubą skriaudė ir „Žalgirio“ arenoje (75:72). Vis dėlto naujas sezonas – naujas istorijas puslapis. Bent jau žalgiriečiai tvirtai tiki, jog pernykštis pažeminimas nepasikartos.

„Esame neblogai pasirengę. Komanda yra maždaug tokios sportinės formos, kaip ir planavome. Tobuliname smulkias detales, neretai demonstruojame aukšto lygio krepšinį, nors yra ir taisytinų dalykų. Kaip ir visoms Eurolygos komandoms“, - teigė Š.Jasikevičius.

Pakirto kuriozinė trauma

Nors kauniečiai sekė pasikeitimus Atėnų komandoje, jų tikrojo žaidimo braižo dar neužfiksavo. Mat ir Aleksandro Gomelskio, ir kituose ikisezoniniuose turnyruose „Panathinaikos“ dar tik derino stygas.

„Pagal tuos mačus neaišku, kaip jie žaidžia, kaip keičiasi dengiamaisiais, kur apskritai jų pagrindiniai žaidimo akcentai. Tačiau akivaizdu, kad laukia labai sunkios rungtynės“, - pabrėžė treneris.

Jis neslėpė, jog žalgiriečių pasirodymą Atėnuose palengvins „Panathinaikos“ naujoko Mike'o Jameso trauma. Šis rezultatyvus amerikietis, pernai buvęs vienu Vitorijos „Laboral Kutxa“ klubo lyderių, susižeidė kuriozinėmis aplinkybėmis. Jis susiriejo su naujuoju Atėnų ekipos treneriu Argiriu Pedoulakiu, vožė per po ranka pasitaikiusią stiklinę ir susipjaustė plaštaką. Dėl šios priežasties jis negalės rungtyniauti du mėnesius.

„Draugiškose rungtynėse matėsi, kad M.Jamesas buvo jų motoriukas. Kai jis įeidavo į aikštę, atsirasdavo dar viena galinga puolimo opcija. Europoje nėra daug tokių krepšininkų, kurie taip gerai žaidžia vienas prieš vieną. Graikams jo trūks“, - analizavo Š.Jasikevičius.

Išjuokė kritiką

Paklaustas, kaip vertina prieš Eurolygos startą žiniasklaidoje pasirodžiusį vieno užsienio apžvalgininko komentarą, esą „Žalgiris“ tarp 16 elitinių klubų yra pasmerktas likti Eurolygos prasčiausia komanda, Šaras nusišypsojo:

„Tas apžvalgininkas šią vasarą pridarė daugybę klaidų. Tikėkimės, kad jis suklydo ir šį kartą“.

Tuo tarpu „Žalgirio“ snaiperis Artūras Milaknis jau nekantravo pradėti Eurolygos kovas.

„Be galo džiaugiuosi grįžęs į „Žalgirį“. Labai laukiau ir šios kelionės. Man labai įdomus naujas Eurolygos formatas. Tikiuosi, kad nenusivilsime“, - sakė pernai Rusijoje žaidęs A.Milaknis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių