Priekaištų V. Misičiui turėjęs Šaras: čia atvažiuoji dirbti, o ne pasimatyti su šeima

Mathiasas Lessortas trečiajame kėlinyje krestelėjo „Žalgirio“ krepšį dėjimu, kuomet „Crvena Zvezda“ kilo į lemiamą šturmą. Šarūnas Jasikevičius minutės pertraukėlės neprašė, laukdamas šanso ją panaudoti svarbesniu metu antroje rungtynių dalyje.

Vis dėlto lemiamame ketvirtyje tokio ekstra šanso kabinantis į rungtynes jų atomazgoje nebuvo. Audringai raudonai baltų aistruolių jūros palaikoma „Crvena Zvezda“ susitikimo pabaigoje jau mėgavosi dviženkle persvara, o penkių „Žalgirio“ penkių pergalių serija liko praeityje.

„Nesusitvarkėme su atmosfera ir su varžovų fiziškumu. Tai, ką buvome susigalvoję, daug ko nepadarėme, – dėstė Jasikevičius. – Tokioje atmosferoje komandą turi vesti įžaidėjai, jie turi eiti su kamuoliu ten, kuri ir turi eiti. Šiandien to nebuvo. Pasigedome šaltos galvos ir geresnių sprendimų. Fiziškai kažkiek sustovėjome, bet protiškai pridarėme tiek klaidų… Tai šiek tiek yra logiška, nes reikia suprasti, kad kai kuriuo krepšininkai tokioje atmosferoje žaidė pirmąjį kartą, o tai daro savo. Ką jau ką „Crvena Zvezda“ turi, tai puikius fanus.

Iš kitos pusės – prasideda antrasis ratas ir žaidėjai turi suprasti, kad viskas bus visai kitaip. Pakartosiu, ką jau pernai kartojau – žiniasklaida rašo labai gerai, bet nuo reikia atsiriboti. Esame normalioje situacijoje, bet šioje Eurolygoje viskas gali greitai pasikeisti, ypač tuomet, kai ateina dvigubos savaitės. Mes turime eiti po truputį ir išlikti ant žemės. Šiandien stengėmės nuteikti, bet žmonėms reikia tai patirti. Bus gera pamoka.“

Šaras daug priekaištų turėjo ir savo atakų organizatoriui Vasilije Micičiui. Šis aikštelėje praleidęs 23 minutes susitikimą baigė su 0 naudingumo balų. Nulis yra skaičius, reiškiantis, kad serbas šį vakarą strategą nuvylė.

Dar prieš rungtynes „Crvena Zvezda“ sirgaliai buvusį komandos žaidėją pasitiko aplodismentais, o klubo vadovai Micičiui įteikė ir komandos atminimo marškinėlius. Belgrado komandos aistruoliai jį sveikino triukšminga aplodismentų banga.

Tiesa, vėliau vietos sirgaliai džiaugėsi ir dėl blankaus serbo žaidimo. Buvusios savo komandos Micičius nenuskriaudė.

„Manau, kad jam tai bus pamoka, kaip sugrįžti ir žaisti su savo mėgstama komanda. Aš prisimenu, kad man su „Žalgiriu“ visada buvo sunkiausios rungtynės. Aš tai aiškinu tuo, kad jam yra 23 metai. Reikia suprasti, kad čia atvažiuoji dirbti, o ne pasimatyti su šeima. Šeimą jis matė jau per Naujuosius metus. Reikia tai praeiti“, – apie Micičiaus pasirodymą kalbėjo Jasikevičius.

– Tik 4 atkovoti kamuoliai puolime iliustruoja agresyvumo stoką?
– Gali būti. Tą patį galvojome. Bet ne tame esmė. Prametėme labai daug metimų ir galėjome žaisti. Pavyzdžiui, iš centrų nė vienas neatkovojo nė vieno kamuolio. Kai kurie čia žaidė pirmą kartą.

– Beno Udrihas debiutavo komandoje. Kaip vertinate jo pasirodymą?
– Nenorėjau rizikuoti  jį išleisti antroje pusėje, norėjau žaisti su tais, kurie komandą žino. Mums trūko pataikymo, todėl norėjau žaisti su Kevinu ir Artūru. O Udrihui dabar reikia patirti rungtynių ir treniruočių procesą, visą tai praeiti.

– Kiek buvo netikėti trys Dejano Davidovaco tritaškiai?
– Aišku, kad netikėti. Jie varžovams sukūrė 10 taškų pranašumą, su kuriuo mums buvo sunku sugrįžti. Bet ir iki tol mes žaidėme ne taip, kaip buvome susitarę. Jeigu nesiginame, tai nepataikome ir puolime. Tokia yra krepšinio logika.

– Pirmoje pusėje mestos tik 4 baudas. Tai taip pat paaiškinama agresyvumo stoka?
– Manau, kad taip. Antroje pusėje išsilygino švilpukai. Negalime pykti ant teisėjavimo. Manau, kad neatlaikėme šios atmosferos.

– Kodėl Jankūnas žaidė tik 19 minučių?

– Kažkas nutiko su kirkšnimi. Tokie dalykai nepadeda, bet tai turi kompensuoti kiti žmonės. To jie nepadarė. Jeigu kažkas mano, kad mus visada ištemps Kevinas ir Paulius, tai klysta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių