Prie „Žalgirio“ vairo vėl stojęs I. Zouras: save laikau kauniečiu

Kauno „Žalgirio“ krepšininkų atostogos baigėsi.  Pasikeitusia sudėtimi, tačiau lygiai tokiomis pat degančiomis akimis šiandien Lietuvos čempionai jau kibo į darbą ir oficialiai pradėjo pasirengimą 69-ajam sezonui.

Pirmosios treniruotės Kauno „Žalgirio“ arenoje metu vyriausiasis treneris Ilias Zouras neslėpė, jog džiaugiasi po dvejų metų pertraukos sugrįžęs į laikinąją sostinę bei gavęs šansą vėl dirbti su žalgiriečiais.

“Esu labai laimingas vėl būdamas „Žalgirio“ komandos treneriu. Tai didžiulė garbė kiekvienam specialistui. Paskutinį kartą, kai čia dirbau, sekėsi tikrai gerai. Laimėjome tris titulus, čia gimė mano sūnus. Todėl Kaunas visada kels man išskirtinius sentimentus ir, kaip jau esu minėjęs, laikau save kauniečiu. Turėjau keletą kitų pasiūlymų, tačiau kai Paulius (Motiejūnas – aut.past.) susisiekė su manimi ir papasakojo planus, mano visos mintys buvo tik apie „Žalgirį“ ir Kauną. Tikiu miestu, tikiu komanda ir žinau, kad išliksime viršūnėje“, – ambicingai kalbėjo strategas.

Kartu su graiku pirmosioms sezono pratyboms dirigavo ir Priitas Vene. Šis Estijos krepšinio specialistas su dauguma žalgiriečių visos vasaros metu dirbo individualiai.

Be pagrindinės sudėties krepšininkų Pauliaus Jankūno, Tado Klimavičiaus, Vytenio Lipkevičiaus ir Artūro Milaknio pirmajame pasiruošimo sezonui etape darbuojasi ir visas būrys į komandą pretenduojančių jaunųjų žalgiriečių.

Tai – praėjusį sezoną Panevėžio „Lietkabeliui“ atstovavę Kasparas Vecvagaras, Mindaugas Kupšas ir Tauras Jogėla bei „Žalgirio“ dublerių komandoje žaidę Tomas Dimša, Marius Grigonis, Vaidas Kariniauskas, Artūras Gudaitis, Lukas Lekavičius, Justas Tamulis, Paulius Sorokas ir Nerijus Barauskas.

„Kol kas sunku prognozuoti, kiek iš šių žaidėjų liks komandoje, kadangi treneris daugumos dar nėra net matęs. Manau, kad per keletą artimiausių savaičių situacija išsigrynins. Su I.Zouru pasirašėme sutartį dvejiems metams, tad labai svarbu, kad treneris pamatytų ir įvertintų visus žaidėjus“, – teigė „Žalgirio“ direktorius P. Motiejūnas.

Kiti galimi kandidatai į „Žalgirį“ šiuo metu su Lietuvos vyrų rinktine ruošiasi Europos krepšinio čempionatui, o Siimas-Sanderis Vene su Estijos nacionaline rinktine dalyvauja 2015 m. Europos pirmenybių atrankos varžybose.

Dauguma žalgiriečių vasaros veltui neleido ir buvo dažni svečiai „Žalgirio“ arenoje. Prižiūrimi P.Vene ir fizinio parengimo trenerio Nerijaus Navicko, po traumų sveikstantys T.Klimavičius ir P.Jankūnas tęsė reabilitacijos programas. S.S.Vene ir A.Milaknis kiekvieną dieną taip pat dirbo su P.Vene ir tobulino savo individualius įgūdžius.


Šiame straipsnyje: krepšinisIlias ZourasŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jis tai

Jis tai portretas
Jaunatviškas protingas žmogis

pastebejimas

pastebejimas portretas
o kas bus lengvas krastas? pocius? nejuokinkite
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių