Premjeras A.Kubilius sveikino krepšinio turnyro nugalėtojus

Šeštadienį Antakalnio vidurinėje mokykloje vyko buvusių mokyklos abiturientų krepšinio turnyras „3x3 į vieną krepšį“. Renginyje kaip garbės svečias dalyvavo mokyklos bendruomenės narys premjeras Andrius Kubilius, taip pat Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos pradinukai.

„Tradicinis krepšinio turnyras mokykloje vyksta jau beveik dvidešimt metų. Šiemet jis ypatingas, nes penktadienį prasidėjo 40-ieji jubiliejiniai mokyklos metai. 1973 m. kovo 30 d. buvo pasirašytas dokumentas dėl pirmos aštuonmetės mokyklos Vilniuje steigimo“, - sakė Antakalnio vidurinės mokyklos direktorė Vita Kirkilienė.

Pasak jos, šiemet į turnyrą susirinko gausus būrys buvusių abiturientų. Iš pradžių užsiregistravusių buvo net 80. Komandose žaidė po tris keturis, kai kuriose – šešis septynis buvusius abiturientus nuo pirmos laidos, kuri buvo 1980 m., iki šių metų abiturientų. Startavo ir mokytojų komanda.

„Šiame tradiciniame turnyre visada turime ir svečių. Šiemet savo apsilankymu mus pagerbė premjeras Andrius Kubilius. Jis yra Antakalnio bendruomenės narys, jo sūnus yra baigęs Antakalnio vidurinę mokyklą. Dėl to per svarbius mums įvykius jis visad būna su mumis“, - džiaugėsi mokyklos direktorė.

Penktadienį 17 val. įvyko šventės atidarymas, startavo pirmosios komandos. Šeštadienį nuo 9 val. ryto komandos žaidė toliau. Apie 15 val. prasidėjo finalinės rungtynės, į kurias atvyko ir premjeras A.Kubilius.

Šiemet, pasak direktorės, komandos varžėsi dėl premjero įsteigtos taurės, kuri ir atiteko pirmos vietos nugalėtojams – komandai „Pingvinai“. Premjeras, pasveikinęs visas komandas, įteikė krepšininkams medalius ir premjero vardinius laikrodžius.

Per renginį pasirodė ir Antakalnio vidurinės mokyklos šiuolaikinių šokių kolektyvai, Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos pradinukai.

Mokyklos direktorė V.Kirkilienė džiaugėsi, kad čia vyksta daug sporto renginių, šokių būreliai. „Mūsų mokykla yra labai berniukiška, manau, kad sporto renginiai, šokiai yra mūsų išsigelbėjimas telkti vyrukus geriems darbams, kad jie kuo mažiau išdaigų krėstų pamokose. Mokyklos vizija – esame šokantys, sportuojantys, aktyvūs. Tikimės ir toliau telkti didelį būrį buvusių mokyklos mokinių, o sąraše turime išties daug gerų, dorų Lietuvos piliečių – nuo gydytojų iki menininkų, režisierių, dainininkų“, - šypsodamasi kalbėjo direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
ooo Sauliukas ;**

Karbonadas

Karbonadas portretas
O saulenas, sveikinu , labai grazus ir geras krepsininkas :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių