Pratęsti pergalių seriją Lietuvos rinktinė sieks Akropolio taurės turnyre

Europos čempionatui besirengianti Lietuvos rinktinė kontrolinių mačų cikle netrukus pasieks finišo tiesiąją.
Pirmadienį Jono Kazlausko auklėtiniai atvyko į Graikiją, kur dalyvaus tradiciniame Akropolio taurės turnyre.

Jis mūsų šalies rinktinei per pastarąjį dešimtmetį – jau penktasis. 2009 metais ji liko trečia, 2002 ir 2007 metais užėmė antrąsias vietas, o 2004 metais nugalėjo šeimininkų rinktinę ir iškovojo nugalėtojų taurę.

Laimėti mūsiškiai sieks ir šiemet, tačiau kur kas daugiau dėmesio per rungtynes bus skiriama komandinių veiksmų tobulinimui.

„Ir per treniruotes, ir per rungtynes vis geriau susižaidžiame bei suprantame trenerio filosofiją, žaidimo sistemą. Žinoma, dar turime daug ką taisyti, nes iki čempionato lieka vis mažiau laiko. Bet manau, kad atidirbsime tuos niuansus, kurie mums dar ne visiškai pavyksta“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ tvirtino Darjušas Lavrinovičius.

Prieš praėjusią savaitę Vilniuje vykusį keturių komandų turnyrą pareiškęs, kad daugiau dėmesio skirs svarbiausiems rinktinėms krepšininkams, Kazlauskas šios nuostatos laikysis ir Atėnuose.

„Per paskutines rungtynes stengėmės daugiau išnaudoti pagrindinius žaidėjus, tačiau siekiame, kad gerą sportinę formą įgytų mažiausiai 12 krepšininkų, – tvirtino Kazlauskas. – Šiame turnyre dalyvaus bosniai, kurie mums yra labai svarbūs, tačiau be abejo, kol kas svarbiausias yra savas žaidimas. Manau, kad dar tikrai ne viskas pavyksta. Per treniruotes iškyla įvairių darbinių klausimų, todėl sakyti, kad jau viską padarėme, negalima. Tai normalus darbinis procesas. Klubuose jis vyksta dešimt mėnesių, o čia turime tik pusantro.“

Per pastaruosius tris nacionalinės komandos susitikimus bene daugiausiai laiko aikštelėje praleisdavo Linas Kleiza, Jonas Mačiulis ir Mantas Kalnietis, tačiau rinktinės vairininkas suteikdavo erdvės pasireikšti ir kitiems žaidėjams.

Turnyre Vilniuje Kazlauskas į aikštelę išleisdavo visus 14 komandoje likusių krepšininkų. Vienintelis Vytenis Čižauskas nebuvo registruotas rungtynėms su Suomija ir neišbėgo į aikštę per mačą su čekais.

Tačiau paklauskas ar aiškėja komandos dvyliktukas Kazlauskas nuo komentarų susilaikė: „Jūs norite sužinoti tai, ko aš kol kas nenoriu sakyti.“

Labiausiai tikėtina, kad į Slovėniją vyksiantį rinktinės dvyliktuką Kazlauskas paskelbs po turnyro Graikijoje. Tuomet reprezentacinei šalies komandai bus likusios tik palydėtuvių į Europos čempionatą mačas su Gruzijos krepšininkais.

Lietuvos nacionalinė komanda iki šiol laimėjo visas aštuonerias žaistas rungtynes. Tuo tarpu Italijos krepšininkai pelnė keturias pergales per 8 susitikimus.

Lietuvos ir Italijos rinktinių rungtynės bus žaidžiamos rytoj 18.30 val. Joms pasibaigus į aikštelę žengs Graikijos bei Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių