Po pralaimėjimo „Real“ Šaras emocijomis nesitaškė

Šarūnas Jasikevičius atrodė stebėtinai ramus. Po akivaizdaus pralaimėjimo Madrido „Real“ ekipai, Kauno „Žalgirio“ strategas nuosekliai išdėstė nesėkmės priežastis ir analizavo savo ekipos spragas.

Ramesnis nei tikėtasi Šaras buvo todėl, kad tiksliai žinojo, kodėl jo auklėtiniai nusileido Karališkajam klubui. O gal situaciją švelnino prieš porą dienų pasiekta įspūdinga pergalė Barselonoje.

- Treneri, kas lėmė pralaimėjimą?

- Pirmiausia, noriu padėkoti sirgaliams. Vis dėlto jaučiasi šiais metais, kad mus palaiko, atėjo labai daug ir laukė geresnės kovos. Tikrai jautėsi, kad jie laukia, jog „užsikabinsime“. Mes „neužsikabinome“. Dėl šio pralaimėjimo esu ramesnis – negaliu kaltinti nei žaidėjų, nei savęs. Stengiesi paruošti komandą, jog po 48 valandų vėl žaistų, bet mes to nepatyrę dar. Pažiūrėkite, kokie žaidėjai mus traukė Barselonoje – šiandien jie buvo visiškai kiti žmonės. „Real“ nieko išskirtinio įveikti „AX Armani“ ir žaisti prieš mus. Daugeliui iš mūsų nugalėti „Barcelona“ jų aikštelėje yra kažkas tokio. Apsisuko galvelė. Buvo visiškas plano nesilaikymas. Per 48 valandas, žaisdami su dviem komandom, kurios pretenduoja į finalinį ketvertą, mes turime vieną pergalę. Dėl to galbūt atėjo ir papildomai žiūrovų.

– Ar turite omenyje, kad V.Micičius bei A.White’as nesugebėjo pamiršti pergalės Barselonoje?

– Žinote mano stilių, atskirų pavardžių nesakau. Mes nesugebėjome užmiršti. Aš nepadariau savo darbo iki galo, žaidėjai nepadarė savo darbo iki galo. Mums nereikėjo nieko keisti – „Real“ ir „Barcelona“ puolė taip pat – mūsų keturiais kampais. Reikėjo tik žaisti taip pat, kaip Barselonoje. Netgi mums palankiose situacijose varžovų tritaškiai šį kartą įkrito.

– Ar jūsų komanda auga pakankamai sparčiai?

– Svarbiausia, kad vyksta labai geras darbas treniruotėse ir geri santykiai tarp žaidėjų. Nemanau, kad žaidžiame labai gerai. Barselonoje mačas buvo geras pagal plano vykdymą. Užtai nugalėjome išvykoje. Kitose trejose rungtynėse buvo per daug psichologinių klaidų. Laukia daug daro, net kalbos nėra. Galvoju, kad esame panašioje stadijoje kaip pernai.

– Kiek svarbios tokios rungtynės A.Kavaliauskui?

– Jau vakar per treniruotę jautėsi, kad jis nusiteikęs. Reikia patikėti, kad per du mačus per savaitę reikia, jog kažkas kitas iššautų. Šiandien Antanas iš pagalbininkų buvo pozityviausias dalykas.

– Kaip manote, ar L.Dončičius metė tritaškį dėl savo rezultatyvumo rekordo?

– Mes per mažai jam kibome į atlapus. Vienintelis su juo stumdėsi ir kibo į atlapus Kevinas Pangosas. Tai parodo, kad jis po puikios pergalės atsigavo ir buvo pasiruošęs vėl kovoti.

– Ar ekipai trūksta A.Milaknio tritaškių?

– Jeigu A.Milaknis išsimeta mažai tritaškių, blogai dirba treneris arba įžaidėjai. Visos komandos žino, kas yra geri komandų metikai. Todėl stengiasi juos uždengti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių