Po antrosios pergalės prieš „Neptūną“ žalgiriečiams iki finalo liko tik žingsnis

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai padarė išvadas po netikėtai patirto pralaimėjimo Klaipėdoje ir įtikinamai laimėjo trečiąsias LKL pusfinalio serijos rungtynes.

Penktadienio vakarą Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai namuose 83:60 (24:16, 24:18, 20:15, 15:11) pranoko Klaipėdos „Neptūną“ ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 2:1.

Kitas mačas pirmadienį bus žaidžiamas Klaipėdoje.

Kauniečiai vėl gana sunkiai pradėjo rungtynes ir kurį laiką buvo priversti vytis savo priešininkus, tačiau pirmojo kėlinio viduryje po puikiai žaidusio Leo Westermanno tritaškio išsiveržė į priekį (13:10) ir atgal nebesižvalgė.

Šeimininkai laimėjo visus keturis kėlinius, nuolat didino persvarą ir ramiai baigė rungtynes.

„Žalgiris“ laimėjo nepaisant to, jog buvo priverstas žaisti su išretėjusia aukštaūgių linija. Brazilas Augusto Lima išvyko į Ispaniją pas dukterį pagimdžiusią savo žmoną, tuo tarpu čiurnos traumą patyręs Isaiah Hartensteinas iškeliavo į gimtąją Vokietiją.

„Žalgiris“ pirmose rungtynėse namuose klaipėdiečius sutriuškino 83:54, bet svečiuose patyrė netikėtą pralaimėjimą 70:73.

Rungtynių eiga:

I kėlinys. Vietoje Augusto Limos į starto penketą Šarūnas Jasikevičius metė veteraną Robertą Javtoką.

Žalgiriečiai sunkiai pradėjo rungtynes. Pirmosiomis minutėmis rungtynių kontrolė priklausė „Neptūnui“. Įpusėjus kėliniui, jie pirmavo 10:8.

Pirmą kartą į priekį „Žalgiris“ išsiveržė 6-ąją dvikovos minutę, kai jau trečią tritaškį pataikė Leo Westermannas – 13:10.

Perėmę iniciatyvą, šeimininkai nesižvalgė. Prasidėjus paskutinei kėlinio minutei, po Edgaro Ulanovo baudų metimų, persvara pirmą kartą tapo dviženklė – 24:14.

Pirmą ketvirtį „Žalgiris“ laimėjo 24:16.

II kėlinys. Antrajame kėlinyje į tritaškių karuselę įsisuko ir šeštą šeimininkų tolimą šūvį realizavęs Artūras Milaknis, šaltakraujiškai laiką prie baudų metimų linijos praleido Robertas Javtokas – 29:21.

Nugara visas gynybines užkardas sulaužė komandos kapitonas P.Jankūnas, bet gerą atkarpą žaidė ir iš įvairių distancijų taikliai krepšį varžovai, tad pranašumas menko iki 31:28.

Tuomet baudas sumetė Brockas Motumas, pražangos nesustabdytas pasižymėjo ir P.Jankūnas – 35:28.

Antroje ketvirčio dalyje ledus pralaužė Kevinas Pangosas, įsibėgėjęs po krepšiu didelių sunkumų nesulaukė A.Kavaliauskas, o taikliomis baudomis naują rekordinę persvarą nustatė P.Jankūnas – 43:34.

Svečiams stringant puikiai organizuotoje Lietuvos čempionų gynyboje, atstumą tarp komandų prieš antrą rungtynių pusę dar labiau didino antras progas susikūrę B.Motumas ir E.Ulanovas – 48:34.

III kėlinys. Po didžiosios pertraukos ritmas kiek nusimušė: per tris minutes dvitaškiais apsikeitė tik C.Loftonas ir dešine ranka pasižymėjęs P.Jankūnas – 50:36.

Kiek užsitęsusią tylą nutraukė prasiveržimu visą klaipėdiečių gynybą supjaustęs E.Ulanovas, Luko Lekavičiaus tikslų perdavimą taškais pavertė A.Kavaliauskas, o netrukus pirmuosius savo taškus pelnė ir naują rekordinės persvaros ribą nubrėžęs pats perdavimo autorius – 59:39.

Žaidimo skonį pajutęs L.Lekavičius meistriškai išsisuko iš sudėtingos situacijos, tolimą šūvį įsūdė B.Motumas, tad prieš ketvirtąjį kėlinį žalgiriečiai atsakė į nemažai klausimų – 68:49.

IV kėlinys. Ketvirtasis kėlinys tebuvo formalumas. Abu treneriai puikiai suprato, kad rungtynių nugalėtojas yra aiškus ir ruošė namų darbus ketvirtajam serijos mačui, kuris pirmadienį vyks Klaipėdoje.

Rungtynių pabaigoje abu treneriai į aikštę metė jaunus žaidėjus. Klaipėdiečių gretose pasirodė Laurynas Beliauskas ir Aidas Einikis, kauniečių – Paulius Valinskas ir Gytis Masiulis.

Triuškinanti kauniečių pergalė – 83:60.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aljakaunas

aljakaunas  portretas
prie ko haršteinas ir futbolas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių