Pirmasis lyderio LCC tarptautinio universiteto pralaimėjimas

Vilniuje „krito" Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas (LCC), kuris po keturių iš eilės pergalių išvykoje rezultatu 88:78 (28:22, 21:26, 26:14, 13:15) nusileido pajėgiausią sudėtį šiais metais surinkusiam Vilniaus pedagoginiam universitetui (VPU).

Čempionato lyderiams rungtynių pradžia nebuvo lengva. Pedagoginio universiteto studentai rungtynėms pasiruošė ne tik psichologiškai, bet ir taktiškai - sudėtį gerokai sustiprino iš „Lietuvos Ryto" pasiskolinti Justas Sinica ir Steponas Babrauskas. Taiklių tritaškių metimų dėka vilniečiai netruko išsiveržti į priekį - 14:6. To akivaizdžiai nesitikėję pamario krepšininkai atrodė gerokai sutrikę. Net trys juodaodžiai krepšininkai rungtynes pradėję startiniame penkete aktyviai dirbo tik puolime. Antrojoje pirmo kėlinuko pusėje klaipėdiečiai pagaliau suaktyvina savo veiksmus gynyboje ir tai netrukus duoda rezultatų. VPU pradeda rinktis pražangas, sunkiau pataiko metant iš vidutinio nuotolio.  M.Seck įmetus iš toli skirtumas jau tik trys taškai - 18:15. Netrukus svečių komandos gretose aikštelėje nelieka nė vieno lietuvio. Pora greitų S.Babarausko metimų ir persvara vėl tampa užtikrinta - 24:19 VPU naudai. Rezultatyvaus ketvirčio pabaiga vyko ramiai - 28:22 pirmauja vilniečiai.

Antrajame kėlinuke iš toli pataiko S.Babrauskas, suteikdamas būsimiems pedagogams rekordinę 9 taškų persvarą. Tuoj pat svarų savo žodį taria LCC lyderis M.Seck, pataikydamas dvitaškį su pražanga. Niekaip neįveikdami aikštės šeimininkų gynybos, LCC žaidėjai baudžiami pražangomis puolime. Įpusėjus kėlinukui, rezultatas 40:32 vilniečių naudai. Pagaliau prabyla ir svečių toliašaudė artilerija, kai tritaškį metimą po padrikos ir ilgai užsitęsusios atakos įsūdo St.P.Latham. Bet čia pat taikliu sudėtingu metimu iš toli atsako fantastiškai žaidžiantis Steponas Babrauskas. Vis dėlto pačioje ketvirčio pabaigoje LCC beveik išlygina svarstykles - po 20 minučių 49:48 pirmauja VPU.

Aikštelėje pirmą kartą į priekį klaipėdiečiai išsiveržia tik 22-ąją rungtynių minutę, kai iš po krepšio pataiko O.Seck. Bet busimieji pedagogai ir vėl pirmauja S.Babrauskui pataikius dvitaškį su pražanga - 56:55. Steponas ne tik puikiai rungtyniauja puolime, tačiau išprovokuoja ir pražangą ginantis. Įpusėjus trečiajam ketvirčiui minimalus VPU pranašumas - 60:59. Įtemptu rungtynių momentu vilniečiams palanki ir statistika, nes svečiai greitai surenka 5-ias komandines pražangas. Komandinių pražangų limitą peržengusių klaipėdiečių klaidas kuo puikiausiai išnaudoja net ir atsarginiai šeimininkų krepšininkai, pataikydami bent po vieną baudą. Vien per šį kėlinuką LCC krepšininkai įsigudrino prasižengti net 9 kartus, kas didžiąja dalimi ir lėmė tokį skirtumą. Prieš lemiamą ketvirtį 75:62 pirmauja VPU.

Paskutiniajame kėlinuke pralaimėjimo dar nepatyrę LCC krepšininkai turėjo griebtis šiaudo, kad pralaimėjimų grafoje ir toliau išliktų nulis. Per 4 minutes čempionato lyderiai ne tik nesumažino skirtumo, tačiau klimpo į dar didesnę prarają, kai po vilniečių kontratakos rezultatas pasikeičia į 83:68.

13-os taškų pranašumas likus pusantros minutės daugiau nei pakankamas pergalei iškovoti. Nebent stebuklas, tačiau šiandien jis neįvyko. Puikiai rungtyniavę VPU krepšininkai priverčia kapituliuoti iki tol čempionate dar neįveiktus LCC studentus, nugalėdami juos 88:78.

„Komandą labai sustiprino prisijungę LKL krepšininkai - Steponas Babrauskas, Justas Sinica. Tačiau tai nė kiek nemenkina ir kitų indėlio. Naudingai šiandien rungtyniavo jaunasis Kristijonas Gaška, gerai kovojo Aurimas Račkauskas, kuris atkovojo 11 kamuolių. Esu patenkintas visais krepšininkais. Padarėme mažiau klaidų, itin gerai pataikėme, todėl rezultatas ir yra teigiamas" - teigė VPU vyriausiasis treneris A.Šatas.

VPU: S.Babrauskas 31 (6 per. kam.), J.Jurgo 22 (12 atk.kam.), J.Sinica 16.

LCC: St.Latman 18, O.Seck 16 (12 atk.kam.), M.Seck 15.             


Šiame straipsnyje: krepšinisLSKLLCCVPU

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių