„Petrochemos-Dexteros“ krepšininkai NKL taikysis į aukščiausias vietas

  • Teksto dydis:

Praėjusį sezoną Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finalinį ketvertą pasiekusi Jonavos „Petrochema-Dextera“ į artėjantį sezoną žvelgia su tradiciškai didelėmis viltimis. Ne, komandos sudėtis pastebimai nesustiprėjo, tačiau Jonavos klubas sau mažų tikslų niekada ir nekėlė.

Jonavos komandos ambicijos nesumenko nepaisant itin skaudaus praradimo. Vasarą klubą paliko vienas klubo simbolių ir praėjusio sezono lyderių Henrikas Vorotnikovas. Negana to, „Petrochemai-Dexterai“ sudie tarė ir kiti du svarbūs žaidėjai – Ričardas Verbickas bei Vytautas Kružikas.

Tačiau Jonavos klubo vadovai vasarą stengėsi cementuoti praretėjusią priekinę liniją. Į komandą po metų pertraukos sugrįš Vytautas Pikalavičius bei iš Klaipėdos LCC universiteto atvykstantis Arvydas Kačinas. Neatmetama, kad prie komandos prisijungs ir daugiau naujokų.

Šiuo metu žinoma, kad „Petrochemos-Dexteros“ marškinėlius toliau vilkėti turėtų tokie krepšininkai kaip Evaldas Aniulis, Lukas Grabauskas, Tadas Sebežiovas, Karolis Šarukas, Dainius Gulbinas, Mintautas Bulanovas, Tomas Milinskas, Justas Vazalis bei po traumos sveikstantis Vladislovas Razumnovas. Tiesa, yra galimybė, kad du šio sąrašo žaidėjai dar gali išvykti.

„Komandos branduolys lieka, bet kertiniai mūsų žaidėjai Vorotnikovas, Verbickas ir Kružikas išvyko. Jų netektį bandysime kompensuoti. Bet mes turime sunkiai dirbti. Tikslus kelsime truputį vėliau, bet Jonavos tikslai niekada nesikeičia. Visada norime kovoti dėl aukščiausių vietų“, – tinklalapiui „nklyga.lt“ pasakojo vyriausiasis Jonavos klubo treneris Kęstutis Naruševičius.

Beje, sezono laukianti „Petrochema-Dextera“ turi dar vieną rimtą priežastį džiaugtis – klubas iki Naujųjų metų turėtų persikelti į naujus namus. 2000 žiūrovų krepšinio rungtynių metu talpinsiančios Jonavos sporto arenos darbai jau pasiekė finišo tiesiąją ir lankytojams duris atvers dar šiais metais.

Dėl naujo statinio Jonavoje pasidžiaugęs Naruševičius viliasi, kad Jonavos gyventojai į areną užsuks pažiūrėti ne tik į miesto naujoves, bet ir į komandos žaidimą.

„Manau, kad kiekviename miestelyje tai būtų įvykis. Tai tikrai turėtų padidinti sirgalių skaičių. Kaip treneris, norėčiau, kad žmonės ateitų ne tik į areną pažiūrėt, bet ir į mus pačius. Komfortas žiūrovui daug duoda, bet norėčiau, kad žmonės eitų palaikyti savo miesto komandą“, – sakė specialistas.

Aukščiausius tikslus visada kelianti „Petrochema-Dextera“ praėjusį sezoną atkrintamosiose tapo maloniu atradimu. Reguliarųjį sezoną ekipa baigė antrajame aštuonete, tačiau savo galimybes pademonstravo svarbiausiu sezono metu.

Aštuntfinalyje jonaviečiai serijoje iki trijų pergalių 3-1 nukovė „Telšius“, o ketvirtfinalyje 3-2 sensacingai ant menčių paguldė vieną čempionato favoritų Šakių „Vyčio“ komandą.

Visgi NKL finaliniame ketverte „Petrochema-Dextera“ išsikvėpė ir, pralaimėjusi pusfinalio bei mažojo finalo susitikimus, sezoną baigė ketvirtoje vietoje. Naruševičiaus teigimu, antausis favoritams ketvirtfinalyje ir dalyvavimas finaliniame ketverte sezono nepaverčia sėkmingu.

„Rezultatas tenkina tik tada, kai užimama geriausia vieta. Finaliniame ketverte nesužaidėme geriausio savo žaidimo, ką demonstravome anksčiau. Buvo ir traumų, pertrauka po ketvirtfinalio taip pat nebuvo naudinga.

Išvykti ketvirtiems labai skaudu. Bet mes niekada nežiūrime atgal, reikia taisyti klaidas komplektacijoje ir kitą sezoną kautis dėl geriausių vietų. Keliu tikslą, kad kiekvienas rungtynes turime sužaisti maksimaliai ir nepriklausomai nuo rezultato“, – kovingai prieš artėjantį sezoną nusiteikęs Naruševičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių