Pergalių alkio nenumalšino

Kauno komandoms Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate sekasi skirtingai. Jei „Žalgiris-2“ krepšininkai praėjusiame ture pažino pergalės skonį, tai Kauno Technologijos universiteto (KTU) ekipa apie laimėjimus gali tik pasvajoti.

Temperamentingasis Mažeikių „Erelių“ komandos vairininkas Aloyzas Rudys turėjo ne kartą pakelti balsą per savo auklėtinių viešnagę Kaune. 14-ajame ture mažeikiškiai tik po atkaklios kovos 79:70 palaužė jaunųjų „Žalgirio“ dublerių pasipriešinimą. Tiesa, Tomo Masiulio komandą pastaruoju metu sustiprino net trys pagrindinės „Žalgirio“ ekipos nariai: Gytis Masiulis, Martynas Sajus ir Martynas Arlauskas. Ši trijulė buvo naudingiausia akistatoje su „Ereliais“. G.Masiulis, pataikęs visus 7 baudos metimus, pelnė 14 taškų ir atkovojo 7 kamuolius. Jo sąskaitoje – 18 naudingumo balų. M.Sajus ir M.Arlauskas, surinkę po 14 balų, pelnė atitinkamai 6 ir 8 taškus. Po 12 taškų žalgiriečiams pridėjo Lukas Uleckas ir Grantas Vasiliauskas, o Rokas Jokubaitis atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Dar įspūdingesnį pasirodymą išvakarėse surengė G.Masiulis. 75:53 laimėtoje dvikovoje su Joniškio „Delikatesu“ puolėjas pelnė 23 taškus (7/9 dvit., 1/2 trit., 6/7 baudos), atkovojo 9 kamuolius ir surinko 40 naudingumo balų. Tai – geriausias sezono rezultatas „Mezon NKL“ pirmenybėse. Jo vedami kauniečiai iškovojo 8 pergalę per 16 mačų. Jie rikiuojasi 6-ti tarp 14-os klubų. Šį savaitgalį žalgiriečių laukia mūšis išvykoje su „Palanga“ ir akistata namuose su „Jonava“.

Tuo tarpu Kauno KTU krepšininkai lieka turnyro lentelės dugne. Vos dvi pergales turintys studentai, netekę savo lyderio Martyno Zigmantavičiaus, išvykusio į Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ klubą, 84:96 savo aikštėje neprilygo „Šilutės“ ekipai, o kitą dieną išvykoje 50:61 nusileido vos šešiese žaidusiems „Telšių“ krepšininkams.

KTU ekipai mače su Pamario komanda daugiausia taškų pelnė Medas Kuprijanovas (22), Ignas Daukšys (18), Mindaugas Motuzas (12) bei Matas Sapiega (11), atlikęs ir 11 rezultatyvių perdavimų. Dar daugiau – net 15 „asistų“ atliko „Šilutės“ legionierius iš JAV Calebas Brownas Oetjenas. 23 metų 182 cm ūgio įžaidėjas pasiekė absoliutų šio sezono lygos rekordą.

Mače su „Telšiais“ kauniečių gretose labiausiai pasižymėjo Medas Kuprijanovas (10 taškų), Karolis Kokoška (9) ir Evaldas Aniulis (8).

Turnyrinę padėtį KTU krepšininkai mėgins taisyti penktadienį, kai priims Vilniaus „Perlą“, o šeštadienį svečiuose laikys lygos lyderio Šakių „Vyčio“ egzaminą.


Šiame straipsnyje: NKLKTUŽalgiris-2

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių