Pergalė Venesueloje tapo naktine pramoga Rotušės aikštėje

Nors pirmosios atrankinio etapo į Londono olimpiadą lietuvių krepšininkų varžybos prasidėjo 3 valandą nakties Lietuvos laiku, jas Rotušės aikštėje stebėjo daugiau kaip 200 kauniečių. Sirgaliams pasisekė, nes buvo puikus oras, tačiau visi čia susirinko tik dėl pergalės.

Kartu su minia  varžybas stebėjęs devyniolikmetis Povilas Puikys nesikrimto, kad vos joms pasibaigus jis jau turės suktis virtuvėje. „Po rungtynių negalėsiu eiti miegoti. Darbe turiu būti penktą ryto. Kepu picas“, – pasakojo Raudondvaryje gyvenantis vaikinas, atidžiai ekrane stebėdamas, kaip krepšininkai olimpiniame atrankos turnyre yrėsi pirmosios pergalės link.

Per sirgalių keliamą triukšmą susikalbėti buvo įmanoma, tačiau kuo arčiau buvo rungtynių pabaiga, tuo garsiau buvo reiškiamos emocijos. Mūsiškiams laimint net ir 16 taškų skirtumu,  kiekvienas prarastas kamuolys, kiekviena klaida būdavo palydima giliomis aimanomis, atodūsiais, o kai kada ir širdį veriančiais beveik priešmirtiniais „Ne!“.

„Vaikus palikome miegoti ir su vyru atvažiavome pasirgti“, – kalbėjo Inga Keršienė. Ji džiaugėsi, kad varžybos rodomos naktį, nes tik tuomet turi laisvo laiko. Dieną krepšiniui laiko neliktų, nes tada programą diktuoja maži vaikai.

Kaunietė tikėjosi, kad pavyks numigti dieną, tačiau ji iš anksto užjautė sutuoktinį Romą, kurio laukė darbo diena. „Jam reiks keltis jau 7 ryto“, – sakė I.Keršienė. Tačiau net ir sunkios dienos po bemiegės nakties nuojauta buvo bejėgė prieš norą tiesiogiai ir gryname ore pamatyti krepšininkų pergalę.

Susirinkusieji trenerių, teisėjų veiksmų nekritikavo. „Jeigu laimi, reiškia, viskas gerai“, – buvo gerai nusiteikęs aštuoniolikmetis Simonas Šteinkartas. Jis džiaugėsi ir tuo, kad pergalę galės įtvirtinti puikiai vėliau pailsėjęs: „Šiandien tikrai ilgai miegosiu“.

Rotušės aikštė ypatingai sujudo lietuviams surinkus 91 tašką. „Šimtą! Šimtą!“, – vienas po kito pasigirdo pergalingi šūksniai. Staiga susirinkusieji trumpam nuščiuvo. Ekrane stambiu planu buvo parodytas varžybas Venesueloje rimtai stebintis Arvydas Sabonis. Operatoriams ties juo apsistojus kelias sekundes ir legendai ėmus rodyti lengvas grimasas, per kauniečių minią nuvilnijo pagarbus „Oooo!“.

Senkant paskutinėms rungtynių sekundėms į varžovų krepšį iš širdies įdėtas kamuolys visą Rotušę sukėlė ant kojų. Vėl atgijo šūksniai „Šimtą! Šimtą!“. Šie išprašyti jubiliejiniai taškai taip pat buvo deramai palydėti.

Tą akimirką nebuvo pasigailėjusių, kad aušrą sutiko miesto širdyje kartu su rinktine. Reikia tikėtis, kad tokia pati pakili nuotaika po šios bemiegės nakties visus lydės iki pat darbo dienos pabaigos.

Rotušės aikštėje kauniečiai galės stebėti visas Venesueloje vykstančiame atrankos turnyre dalyvaujančios Lietuvos rinktinės rungtynes.

Dieną per plačiaekranį televizorių transliuojamos Kaune vykstančio Pasaulio jaunių (iki 17 metų) krepšinio čempionato rungtynės, o Venesueloje kovojančios suaugusųjų rinktinės kovos rodomos per 12 kvadratinių metrų ploto projektorinį ekraną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Labai geras straipsnis, saunuolis autorius! Aciu

as

as portretas
oho kiek bezdelniku susirinko

UK

UK  portretas
smagu jum kol gyvenau LT daznai atvarydavau ten kasioro pazet su pergale :)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių