Pergale patenkintas Š. Jasikevičius auklėtinių į karantiną nebesiųs

Šarūnas Jasikevičius jau antrą kartą iš eilės mobilizavo savo kariauną ir sukvietė ją ruošiantis rungtynėms gyventi viešbutyje. Antras toks atvejis ir antra pasiekta pergalė.

Visgi Šaras mato, kad „Žalgirio“ žaidimas juda į priekį, o tokių priemonių imtis jam daugiau nebeprireiks.

„Iš viso neleisime jų namo, – juokavo Jasikevičius. – Nenoriu ten daugiau eiti, nes be krepšinio yra ir gyvenimas. Ėjome ten, nes sužaidėme dvejas namų rungtynes su daug taktinių klaidų. Gal reikia pabūti kartu, parodyti daugiau video, daryti kažką.

Šiandien praleidome 8 taškus iki bonuso, kur buvo galima prasižengti. Tai – didžiulis skaičius Eurolygoje. Jei tai pagerinsime, bus progresas. Reikia mažinti lengvus taškus, kitoms komandoms jų duodame per daug.“

Jasikevičius pergalingose rungtynėse su Bambergo ekipa sulaukė tų žaidėjų paramos, kurie šį sezoną dažnai strigo. Kevinas Pangosas pelnė 19 taškų, Augusto Lima pridėjo 7, tačiau brazilas tapo „Žalgirio“ ašimi gynyboje.

„Augusto daug rungtynių eina ir duoda didelę energiją. Jis puikiai gynėsi, jau nekalbu apie tuos du blokus, kurie buvo šimtaprocentiniai taškai. Eurolygoje tai yra aukso vertė. Jis tikrai daug prisidėjo.

Šie žaidėjai yra per jauni, kad visada temptų komandą, tai (stabilumo trūkumas, – aut. past.) yra jaunų krepšininkų požymis. Tikiuosi, kad kiekvienas rungtynes taip žais, bet faktas, kad jie tikrai jaučiasi geriau sistemoje.

Leo, būdamas jaunas, yra matęs daug sistemų, Augusto su Kevinu – ne, ir jiems nėra laiko. Jie dirba labai sunkiai, kaip ir visa komanda. Jei taip ir toliau gerins savo detalių suvokimą, kurį diegiame į galvą, mes eisime į priekį“, – pasakojo Jasikevičius.

„Žalgiris“ Bambergo klubui paaiškino, kodėl ji yra viena geriausių kovotojų dėl kamuolių. Kauniečiai šįkart sugriebė 40 kamuolių, kuomet varžovai 21. Negana to, Jasikevičiaus kariauna puolime atkovojo 19 kamuolių, kai „Brose“ vos 2.

Štai toks skirtumas tarp to, kiek komandos turėjo šansų pakartoti savo atakas. Be jokios abejonės – Šaras liko patenkintas savo priekinės linijos kovingumu.

„Tai buvo vienas faktorių, kuris buvo akcentuojamas, bet tai yra didelis darbas. Jei vyrai daug rungtynių grįžta į rūbinę su dideliu skaičiumi atkovotų kamuolių puolime, tai reiškia, kad atliktas didelis darbas. Nesame atletiškiausi ar aukščiausi, bet tai darome. Negaliu skųstis vyrų darbu. Jie atsiduoda“, – laimingas kalbėjo specialistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių