Pergalė, kuri teikia džiaugsmą

Lietuvos rinktinė pasirengimo Europos čempionatui etape ir toliau žengia be pralaimėjimų, tačiau po ankstesnių pergalių komandos vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas dideliu džiaugsmu nespinduliuodavo.

Savo auklėtinių strategas neliaupsino ir vakar, tačiau jo nuotaika buvo kur kas geresnė nei po ankstesnių pergalių. Įprastai būdamas santūrus vakar po rungtynių Kazlauskas leido sau šiek tiek pajuokauti ir kelis kartus pareplikavo žurnalistams.

Geros nuotaikos nestokojo ir po mačo su žurnalistais bendravę Jonas Valančiūnas bei Tomas Delininkaitis. Didžiausią naudingumo balų skaičių surinkę krepšininkai prajuokino reporterius, nusprendę įsijausti į jų vaidmenį.

„Kokia šiandien diena“, – garsųjį Panevėžio žurnalistės klausimą J. Valančiūnui priminė T. Delininkaitis. „Šeštadienis“, – nė nemirktelėjęs tarstelėjo aukštaūgis ir pralinksmino savo pašnekovą.

Džiaugtis mūsiškiai turėjo pagrindo.

Sėkmingai visas rungtynes sužaidę Lietuvos krepšininkai įveikė rusus 82:51 ir šventė solidžiausią pergalę pasirengimo Europos čempionatui cikle. Galima neabejoti, kad laimėjimas prieš tokio rango varžovus kiekvienam rinktinės nariui yra saldesnis nei prieš švedus ar belgus.

Žinoma, ryškiausių žvaigždžių netekusi Rusijos rinktinė nebėra ta, kuri praėjusią vasarą palaužė lietuvius olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje. Tačiau varžovų gretose buvo nemažai tos pergalės kalvių. Aleksejus Švedas, Vitalijus Fridzonas, Sergejus Monia bei Antonas Ponkrašovas.

Lietuvos rinktinės gynėjų pastangomis pirmųjų dviejų aikštėje praktiškai nesimatė, o S. Monia žiūrovams įsiminė nebent dėl pataikyto tolimo tritaškio iš savo aikštės pusės.

Vakar mūsiškiai bene pirmą kartą pademonstravo, ko galima laukti, kai prie sėkmingo aukštaūgių žaidimo svariai prisideda ir komandos snaiperiai. Įpusėjus rungtynėms lietuviai daugiausiai Jono Valančiūno pastangomis buvo susikrovę dviženklį pranašumą (34:23), tačiau galėjo pasigirti pataikę tik 2 tritaškius.

Antroje mačo dalyje krepšys atsirišo, o skirtumas ėmė nenumaldomai augti. Lietuvos rinktinės snaiperiai iš viso pataikė 11 tritaškių, o ketvirtajame kėlinyje komandas skyrė net 36 taškai.

Baudos aikštelėje rėmęsi veteranu Aleksejumi Savrasenka ir Maskvos CSKA komandoje neįsitvirtinusiu Dimitrijumi Sokolovu rusai atrodė labai varganai.

J. Valančiūnas jau per pirmąją mačo dalį varžovų aukštaūgius nubaudė keturiais blokais ir nuolat versdavo juos prasižengti. Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas net 15 kartų stojo prie baudų metimo linijos ir čia atliko pusę visų komandos metimų.

Jau tapo įprasta, kad mūsiškiai kovą dėl kamuolių laimi daugiau nei užtikrintai. Šįkart – 44:26.

Panašu, kad bent jau kol kas didžiausi šios Lietuvos rinktinės priešai yra prastas nusiteikimas rungtynėms ir kartais užklumpantis pernelyg didelis jauduliukas.

J. Kazlauskas norėtų, kad krepšininkai dar geriau išnaudotų stipriausią ekipos pusę – priekinę liniją, o pagerinti šį žaidimo komponentą liko dar 12 dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kirilenka dar realus žaidėjas,o sabonis? ne per senas?,lietuviai jau manau geriausi surinkti šiai dienai

1-am

1-am portretas
kažin, o kaip žaistų lietuviai, jei žaistų Sabonis arba kiti lietuvaičiai, kurie dabar rinktinėje nežaidžia? Nereikia tokių klausimų, nes visose komandose įvyko pasikeitimų

kaži

kaži portretas
kaip jei žaistų kirilenka?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių