Galingai gimtadienį paminėjęs P. Jankūnas atvedė „Žalgirį“ į pergalę Pasvalyje

  • Teksto dydis:

Triuškinančią pergalę pirmose „Tete-a-Tete Casino-LKL“ ketvirtfinalio rungtynėse namuose pasiekęs Kauno „Žalgiris“ su rimtesnėmis problemomis nesusidūrė ir antrajame serijos susitikime Pasvalyje.

Laikinosios sostinės krepšininkai antrose ketvirtfinalio rungtynėse 84:71 (18:19, 23:18, 24:18, 19:16) nukovė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir serijoje iki trijų pergalių jau pirmauja 2-0.

Itin solidžiai savo 32-ąjį gimtadienį paminėjo „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas. Patyręs puolėjas per 34 minutes pelnė 18 taškų (5/10 dvit., 1/4 trit., 5/6 baud. met.), atkovojo 18 kamuolių ir surinko 33 naudingumo balus.

Pagal pastarąjį rodiklį Kauno ekipos simbolis pakartojo asmeninį šio sezono rekordą. Tiek naudingumo balų Jankūnas buvo surinkęs tik sausio 17-osios mače su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

Susitikimą kur kiek galingiau pradėjo žalgiriečiai, kurie per pirmąsias dvi minutes pelnė 6 taškus be atsako ir įgijo pranašumą (6:0). Visgi pasvaliečiai nesutriko, greitai atsitiesė ir tą patį ketvirtį baigė savo pusėje turėdami minimalią persvarą (19:18).

Priekyje „Pieno žvaigždės“ buvo neilgai. Antrojo kėlinio viduryje po Lazaro Radosavljevičiaus dvitaškio aikštės šeimininkai dar turėjo keturių taškų pranašumą (34:30), tačiau anksčiau laiko pertraukos laukti pradėję pasvaliečiai į savąjį krepšį praleido šešis taškus iš eilės ir komandos ilsėtis išėjo „Žalgiriui“ pirmaujant 41:37.

Antroje susitikimo dalyje kauniečiai savo pranašumo jau nebepaleido. Trečiajame ketvirtyje kilstelėję savo atotrūkį iki dviženklio (46:58), jie nebepaleido iniciatyvos ir šventė užtikrintą pergalę.

„Pieno žvaigždės“: Andrejus Agafonovas 15, Leonas Radosavljevičius ir Ramone'as Moore'as po 14.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 18 (18 atk. kam.) ir Jerome'as Randle'as po 18, Edgaras Ulanovas 14, Ianas Vougioukas 12.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių