Paskelbtas galutinis 16-mečių merginų rinktinės dvyliktukas

  • Teksto dydis:

Lietuvos jaunučių (U16) merginų rinktinė jau penktadienį pradės kovas „Always“ Europos čempionate, kuris vyks Kaune – sporto halėje ir krepšinio mokykloje „Žalgiris“ (Naglio g. 4a). Po paskutinių kontrolinių rungtynių su Prancūzijos rinktine trenerių štabas išsirinko galutinį komandos dvyliktuką, kuris kausis Senojo žemyno pirmenybėse.

Lietuvos jaunučių merginų rinktinė rungtyniaus D grupėje kartu su Danijos, Vokietijos ir Rusijos rinktinėmis. Lietuvės grupės ir aštuntfinalio rungtynes žais Kauno sporto halėje. Įėjimas į visas rungtynes nemokamas.

Visą mėnesį rinktinės krepšininkės miesto erdvėse ir socialiniuose tinkluose kvietė sirgalius „atlikti lygiaverčius mainus”. Žaidėjos siūlė emocijas, kovą ir netgi begalę krepšinio kamuolių atėjusiems palaikyti į areną. Už tai jos prašė tik vieno – užnugario. Palaikymas labai svarbus, nes joms tai – pirmas oficialus čempionatas, pirmasis rimtas tarptautinis išbandymas. Būtent todėl su šūkiu „niekas nebaisu, kai turi tokį užnugarį” ir pasitinkamos šios pirmenybės.

Palaikymą merginoms išreiškė ir vyrų rinktinės krepšininkai – Mindaugas Kuzminskas, Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas, o atidarymo šventėje dalyvaus Donatas Motiejūnas ir Edgaras Ulanovas. Jie kartu su moterų rinktinės krepšininkėmis – Santa Okockyte, Mante Kvedaravičiūte ir Gintare Petronyte, dalyvaus bendroje treniruotėje ir sieks kamuolio driblingavimo rekordo.

Treniruotė penktadienį vyks prie Kauno sporto halės įsikūrusioje fanų zonoje, kurioje netrūks smagių užsiėmimų bei dovanų visiems susirinkusiems. Renginio pradžia 17 valandą, o iš karto po jo visi bus kviečiami stebėti čempionato atidarymo ceremonijos ir pirmųjų lietuvių rungtynių su Danijos rinktine.

Lietuvos jaunučių merginų krepšinio rinktinės sudėtis:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių