Pasitinkantiems – įspūdingas šešiolikamečių krepšininkių šokis

  • Teksto dydis:

Lietuvos jaunučių (U16) merginų rinktinė vos prasidėjus antradieniui Vilniaus oro uoste parodė įspūdingą reginį. Grįžusios iš Europos čempionato Italijoje lietuvės sušoko savo kovos šokį, padėjusį joms įvykdyti keltus tikslus – patekti tarp aštuonių pajėgiausių Senojo žemyno rinktinių. Pernai Lietuvos šešiolikametės dar rungtyniavo B diviziono čempionate.

„Merginos tikrai kovojo kaip komanda. Aišku, yra dar daug ko siekti, tačiau jos parodė, kad einame teisingu keliu”, – sakė Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila, pats iš šalies stebėjęs rinktinės kovas Udinės mieste.

Vilniaus oro uoste merginas tarsi nugalėtojas naktį iš pirmadienio į antradienį pasitiko minia giminių ir artimųjų – su gėlėmis ir sveikinimais.

Udinės mieste vykusiame čempionate lietuvės B grupėje 77:60 nugalėjo Turkiją, 85:75 po pratęsimo įveikė Rusiją ir 70:80 pralaimėjo italėms. Aštuntfinalyje Lietuva 74:72 peržengė Vengrijos barjerą, o ketvirtfinalyje 36:76 suklupo prieš Prancūziją. Varžybose dėl 5—8 vietų lietuvės 71:68 palaužė Baltarusiją ir 51:54 pralaimėjo Kroatijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių