Pas draugus į Kauną atvykęs L. Westermannas: esu labai laimingas čia būdamas

Leo Westermannas praėjusią vasarą sudarė sutartį su Maskvos CSKA ir atsisveikino su Kauno „Žalgiriu“, bet Lietuvoje paliko daugybę draugų. Itin artimai su žalgiriečiais bendravęs prancūzas iki šiol bendrauja su didele dalimi buvusių komandos draugų, todėl puikiai žino, kas dedasi Kaune.

Dėl kojos traumos jis praleido pirmąją CSKA dvikovą su „Žalgiriu“, tačiau išbėgs į aikštę penktadienį, kai „Žalgirio“ arenoje jau vilkės raudonus marškinėlius.

Ketvirtadienį į Kauną su CSKA komanda atskridęs prancūzas prisipažino nekantraująs žengti ant pažįstamos arenos parketo.

– Leo, Kaip sekėsi prisitaikyti prie Maskvos CSKA komandos?

– Viskas gerai, žaidžiu puikioje komandoje, kuri turi didelius lūkesčius. Kai pasirašai kontraktą su CSKA, turi suprasti, kad čia esi tik tam, kad laimėtumei. Tai spaudimas, bet tuo pačiu aš to ir norėjau. Kol kas turime pakankamai gerą sezoną, žaidžiame gana gerai. Galutinis tikslas yra sezono pabaigoje. Aš ir mano šeima esame labai patenkinti Maskvoje. Tikiuosi, kad ir toliau viskas taip bus.

– Buvote patyręs traumą, kiek tai pristabdė jūsų įsitraukimą į naują komandą?

– Aišku, pristabdė procesą. 2-3 mėnesius buvo labai sunku, bet dabar jaučiuosi vis geriau. Komandoje jaučiuosi gerai ir tai svarbiausia.

– Kaip jaučiatės prieš rytojaus rungtynes su „Žalgiriu“?

– Esu labai laimingas ir susijaudinęs. Žaisiu prieš buvusius komandos draugus, draugus apskritai. „Žalgirio“ arenoje pirmą kartą būsiu kitoje pusėje, nejausiu fanų palaikymo, bet esu labai laimingas čia būdamas.

– Atrodo, kad su „Žalgirio“ žaidėjais turite labai artimą ryšį ir žinote, kas vyksta klube.

– Taip, mes vis dar bendraujame su Jankiu, Milakniu, Seibučiu, taip pat su Šaru. Su jais esu tikrai artimas.

– Axeliui Toupane’ui sezono pradžia buvo sudėtinga. Ar tuomet jis klausdavo kažkokių patarimų?

– Žinau, koks yra Axelis, kad jis sunkiai dirba, ir nebuvo abejonės, kad vieną dieną jam pasiseks, taip ir nutiko. Bandžiau jam pasakyti, kad kai turi Šarą, trenerį, kuris tave nuolat stumia ir suteikia galimybes parodyti savo sugebėjimus, turi toliau dirbti. Jis dabar traumuotas, bet prieš tai buvo matyti, kad žaidė kur kas geriau, pritapo komandoje, žinojo, ką turi padaryti. Šaro sistemoje labai svarbu žinoti, ką reikia daryti.

– „Žalgiris“ jau užsitikrino vietą atkrintamosiose. Ar jus tai nustebino?

– Nė kiek. Prieš išvykdamas sakiau, kad šis klubas augs, jie tai ir daro. Jie auga, dabar žais atkrintamosiose. Kai turi puikų klubą, puikius fanus, viską, kas supa klubą yra aukšto lygio, tai manęs nė kiek nestebina.

– Kaip galvojate, ar „Žalgiris“ gali pasiekti daugiau nei ketvirtfinalį?

– Žinoma, kai esi ketvirtfinalyje, gali nutikti bet kas. Kaip ir sakiau, jie turi puikią areną, namie puikiai žaidžia, išvykose – taip pat.

– Rytojaus rungtynės svarbesnės „Žalgiriui“, nes jūs jau užsitikrinote pirmąją vietą. Gal žalgiriečiai ką pajuokavo, kad jiems pergalė reikalinga labiau?

– Nelabai. Apie tai nelabai kalbame, bendraujame apie kitus dalykus. Su Jankiu, Šaru pajuokaujame, bet ne apie rezultatą. Jie nori laimėti, bet mes irgi norime. Aišku, jiems pergalės reikia labiau dėl pozicijos turnyrinėje lentelėje, bet mes irgi norime laimėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių