„Panathinaikos“ kabliukas L. Lekavičiui – didesnis atlyginimas ir trenerio vilionės

Trečiadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ išplatino drebinantį pranešimą – komandą palieka Lukas Lekavičius. Toks iš Šilalės kilusio atakų organizatoriaus žingsnis ne tik yra kilimas aukštyn karjeroje, bet gerokai papildys ir paties gynėjo piniginę.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, L. Lekavičius su Atėnų „Panathinaikos“ klubu susitarė dėl kontrakto pagal formulę „1+1“. Per dvejus metus 23-ejų gynėjas turėtų uždirbti 850 tūkst. eurų.

Pirmaisiais kontrakto metais, kitą sezoną, Lekavičius Graikijoje uždirbs 400 tūkst. eurų. Palyginimui, praėjusį sezoną Kaune krepšininko sąskaitą papildė 65 tūkst. eurų, o tai yra net 6 kartus mažesnė suma nei graikų pasiūlymas.

„BasketNews.lt“ žiniomis, „Žalgiris“ tokio L. Lekavičiaus sprendimo nesitikėjo, o apie tai sužinojusi, klubo vadovybė liko šokiruota. Pagal seną kontraktą, Lekavičiaus atlyginimas kitą sezoną būtų išaugęs iki 100 tūkst. per metus.

Prasidėjus „Panathinaikos“ vilionėms, „Žalgiris“ Lukui pasiūlė naują kontraktą pagal formulę „2+1“, tačiau šios sąlygos vis tiek buvo menkesnės nei graikų pasiūlymas.

Šioje situacijoje „Žalgirio“ vadovai dabar gali tik graužtis nagus, kad sutarties nepasiūlė dar sezono viduryje. Tada, kai šilališkis buvo pačiame savo sportinės formos pike.

Už gynėjo perėjimą PAO „Žalgiriui“ atseikės 100 tūkst. eurų išpirkos sumą.

L. Lekavičiaus perėjimas į Graikiją yra asmeninis „Panathinaikos“ vairininko Xavi Pascualio įgeidis. 44-erių metų specialistas iš Ispanijos Lekavičiaus žaidimą atidžiai stebėjo jau ne vienus metus. X. Pascualis pastaruoju metu aktyviai bendravo su pačiu Lekavičiumi ir kvietė jį į komandą.

Beje, L. Lekavičiaus perėjimas įvyko būtent po to, kai jis nusprendė pakeisti jam atstovaujančią agentūrą. Birželio pradžioje jis atsisakė „Entersport“ paslaugų ir sukirto rankomis su Tado Buloto vadovaujama „BBaltics“.

Dabar L. Lekavičiaus sprendimo priblokšta „Žalgirio“ vadovybė turi kuo greičiau suklusti. Neseniai klubo direktorius Paulius Motiejūnas atvirai kalbėjo apie baigtą komandos komplektaciją, tačiau dabar įžaidėjo pozicijoje atsivėrė skylė, kurią būtina lopyti.

Tai gali būti daroma ieškant dar vieno legionieriaus. Tiesa tokiu būdu komandoje būtų jau septintas užsienietis, tačiau jei į komandą negrįžtų Isaiah Hartensteinas, viena vieta ne lietuviui dar būtų laisva.

Tarp lietuvių plataus aukšto lygio įžaidėjų pasirinkimo „Žalgiris“ neturi. Kaip galimos opcijos gali būti svarstomos tokių atakų organizatorių kaip Mindaugo Girdžiūno ar Šarūno Vasiliausko kandidatūros.

Gali susiklostyti ir toks scenarijus, kad Lekavičiaus vietą įžaidėjo pozicijoje užims Kevinas Pangosas, o klubas leisis ne į įžaidėjo, o atakuojančio gynėjo paieškas. Tarp tokių kandidatų gali būti Martynas Gecevičius, Marius Grigonis ar Adas Juškevičius. Neatmeskime ir Renaldo Seibučio varianto, kuris „Žalgiriui“ jau yra patikrintas variantas.

Po trejų metų Kaune L. Lekavičius pakilo karjeros laiptais. Gynėjas keliasi į elitinį Graikijos klubą, kuriam anksčiau yra atstovavę tik aukščiausios klasės lietuviai – Šarūnas Jasikevičius, Ramūnas Šiškauskas, Robertas Javtokas bei Jonas Mačiulis.

Tačiau toks gynėjo ėjimas tapo rimtu smūgiu „Žalgirio“ vadovams. Dabar jų laukia dar vienas iššūkis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nera to blogo, kad neisseitu i gera...........ne kokia ten i

nera to blogo, kad neisseitu i gera...........ne kokia ten i portretas
kostas

jonas

jonas portretas
p.motiejuno biznis prasidejo kodel isejo l. rutkauskas sarai atsibusk
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių