Pakaunėje kils kryžiai ir krepšinio lentos

Kauno rajone pradedamas įgyvendinti bendras Lietuvos krepšinio federacijos, vyskupijų, savivaldybių ir verslininkų projektas: regionuose bus atstatomi nunykę kryžiai, o prie mokyklų įrengiamos krepšinio lentos.

Pasak Lietuvos krepšinio federacijos generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno, krepšinis Lietuvoje jau seniai nėra vien sporto sąvoka ir tituluojamas antra religija. „Mes nusprendėme jas sujungti. Pastebėjome, kad rajonuose daug senų apleistų kryžių, taip pat ten mažai kokybiškų krepšinio stovų. Kryžių atstatymas, restauravimas bus pagarba vyresniajai kartai, o jaunajai suteikiama galimybė į sveiką laisvalaikį“, – kalbėjo M.Balčiūnas.

Jis patikslino, kad kryžiai ir krepšinio stovai nebus statomi šalia vienas kito. Krepšinio įranga bus statoma prie mokyklų, aikštelėse. „Į šį projektą bažnyčia pažiūrėjo labai palankiai“, – teigė M.Balčiūnas.

Pirmiausiai sumanymas bus įgyvendinamas Kauno rajone: kryžiai bus atstatomi Margininkuose (Taurakiemio seniūnija), Tabariškiuose (Ringaudų seniūnija), Raudondvario rezistentų kapinėse, Zapyškio senosiose kapinėse, o Ežerėlyje restauruotas koplytstulpis Kaziui Veverskiui.

Vienam kryžiui bus skiriama nuo 3 iki 13 tūkst. litų. Po ketvirtadalį skirs Lietuvos krepšinio federacija, savivaldybės, bažnyčia ir verslininkai. „Sulaukėme daug norinčių prisidėti privačių rėmėjų“, – džiaugėsi M.Balčiūnas.

Projekte jau pareiškė norą dalyvauti Molėtų, Biržų rajonų savivaldybės. „Gali būti, kad šis sumanymas bus įgyvendinamas visoje Lietuvoje“, – mano M.Balčiūnas.


Šiame straipsnyje: Kauno rajonaskryžiaikrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

VVV

VVV portretas
PASAKYKIT KUR DAR LIETUVOJE NĖRA KRYŽIŲ,tad....pastatykime kas kilometrą viduryje kelių ir nušausime 2 ne 3 zuikius-sumažės avarijų,išgarsėsime dar garsiau pasaulyje(krepšinis yra bejėgis) ir nereiks bažnyčių,nes net baisu nusispjauti,kad jų neapspjautum.

taigi

taigi portretas
Naikint visus pakelių kryžius kaip blogio ženkla, nes jau nejauku darosi ,visos pakampės kryžiais apstatytos. Jeigu juodaskvernių pasekėjams jų reikia- tegul apstato jais bažnyčių šventorius ir kunigų apartamentus

vovka

vovka portretas
Pats laikas kryziu pastatyti oranziniam virusui.......tuomet ,bent Kaunui lengviau taptu
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių