Pagausėjęs „Žalgiris“ grumsis su „FC Barcelona“

Ketvirtadienį „Žalgirio" krepšininkai išbėgs ant Kauno sporto halės parketo, kur jų lauks galinga varžovė iš Ispanijos - „FC Barcelona" komanda. Žiūrovų laukia atkaklus ir įdomus mačas, nes Barselonos ekipa - viena grupės favoričių - kol kas yra iškovojusi tris pergales ir patyrusi vieną pralaimėjimą. Tuo tarpu „Žalgiris", nors dar neiškovojo pergalių, palaikomi klubo sirgalių praeityje įveikė ne vieną grėsmingą varžovą, rašoma oficialioje „Žalgirio" klubo interneto svetainėje.

Pirmadienį žalgiriečių gretas papildė du žaidėjai. Iš Kauno „Kaunas Triobet" ekipos į „Žalgirį" persikėlė du A.Sabonio krepšinio mokyklos auklėtiniai - Artūras Milaknis bei Šarūnas Vasiliauskas. Tiesa, dar nėra visiškai aišku, ar jie abu padės komandai rungtynėse su „FC Barcelona".

Kauno „Žalgirio" vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas papasakojo, ką komanda nuveikė per savaitės pertrauką Eurolygoje, kaip ruošiasi susitikimui su Barselonos komanda ir pakomentavo, ką mano apie komandos naujokus.

„Sužaidėme ketverias varžybas Lietuvos ir Baltijos lygose ir, manau, jog vyrai tikrai gavo pakankamą krūvį. Tos laisvos Eurolygos savaitės kaip ir nebuvę", - paklaustas, ką per praėjusią savaitę nuveikė „Žalgiris", atsakė G.Krapikas.

Komandos treneris teigė, jog informacijos apie ketvirtadienio oponentus turi daug, bet pridūrė, kad ji vis dar analizuojama. „Su žaidėjais žiūrėsime ir video medžiagą apie varžovų žaidimą, ir salėje bandysime pritaikyti gynybą prieš jų pagrindinius derinius. Aišku, tai padaryti nėra lengva, nes Barselonos ekipoje yra aukšto lygio žaidėjai ir atlikdami kiekvieną derinį jie gali nemažai improvizuoti", - mintimis apie pasirengimą varžyboms dalijosi komandos strategas.

G.Krapikas džiaugėsi A.Milaknio ir Š.Vasiliausko prisijungimu prie „Žalgirio". Jis teigė, jog bandys juos integruoti į komandą ir iki ketvirtadienio nuspręs, kiek jie galėtų būti naudingi ekipai.

Komandos naujokas Š.Vasiliauskas sakė, jog yra labai malonu prisijungti prie tokios komandos. „Augau su mintimi kada nors žaisti „Žalgiryje" ir dabar pasitaikė tokia galimybė. Visada tikėjausi, laukiau, bet maniau, jog dar sezoną pažaisiu „Kaunas Triobet" klube ir tada gal persvarstys, pažiūrės kaip tobulėjau, - džiaugėsi krepšininkas. - Reikia apsiprasti prie komandos braižo ir taktikos. Kiek žaisiu, nuo manęs mažiausiai priklauso, bet stengsiuosi klausyti trenerio ir bandysime siekti bendrų rezultatų".

Tuo tarpu kitas, po trumpos pertraukos „Žalgirį" papildęs žaidėjas A.Milaknis teigė, kad jaučiasi gerai ir pridūrė, jog jį sugrįžusį pasveikino ir draugai. „Su treneriu pakalbėjome apie sezono eigą, tai, ko iš manės tikisi, kokiu tikslu susigrąžina. Reikia susipažinti su komandos deriniais, yra daug gynybos ir puolimo sistemų", - sakė A.Milaknis.


Šiame straipsnyje: krepšinisŽalgirisEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių