Pagarbą „Neptūnui“ pademonstravęs M. Mažeika palieka Klaipėdą

Nerašyta taisyklė sako, kad kapitonas skęstančio laivo pirmasis nepalieka. Klaipėdietis Martynas Mažeika praėjusį sezoną įrodė, kad jam komandos kapitono pareigos niekada nebuvo tik bereikšmis užrašas komandos protokole.

„Neptūno“ laivo bortus sezono viduryje daužė itin didelės bangos. Ne pačiais skaidriausiais būdais klubą valdęs Osvaldas Kurauskas buvo su trenksmu pašalintas iš direktoriaus posto, o prieš tai komandą palikti buvo priversti ir legionieriai Larry Drew bei Omari Johnsonas.

Nedaug trūko, kad stabilumą praradusią komandą būtų palikęs ir 32-ejų M. Mažeika.

Sezono viduryje jį pasiekė viliojantis pasiūlymas iš užsienio. Nėra aišku, kokia komanda susisiekė su klaipėdiečio agentu, tačiau aišku viena – užsidirbti tai buvo gerokai patrauklesnė vieta nei Klaipėda.

„Taip, buvo pasirinkimas komandą palikti praėjusio sezono viduryje, tačiau to nebūtų supratę nei klaipėdiečiai, nei komandos vadovai, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ savo sprendimo likti Klaipėdoje motyvus paaiškino M. Mažeika. – Juk buvau klubo kapitonas. Pasiūlymas buvo iš užsienio ir finansiškai jis tikrai viliojantis. Gal per stipriai pasakysiu, bet šioje situacijoje suveikė tas patriotiškumo ir atsakomybės jausmas.“

Jei tokiais poelgiais M. Mažeika užsitarnavo „Neptūno“ sirgalių meilę, tai uostamiesčio komandos vadovai nauja sutartimi gynėjo neapdovanojo. Šią vasarą klaipėdiečiai jau susitarė su Tomu Delininkaičiu ir Renaldu Seibučiu, komandoje toliau žais ir Mindaugas Girdžiūnas, taigi M. Mažeika liko „Neptūno“ komplektacijos darbų paraštėje.

„BasketNews.lt“ žiniomis, „Neptūnas“ kapitonui siūlė likti komandoje už mažesnį atlyginimą nei praėjusį sezoną, tačiau abi pusės nesusitarė.

Su pertraukomis dvylika sezonų mėlynai baltus marškinėlius vilkėjęs M. Mažeika pirmą kartą po septynerių metų pertraukos pasuks į užsienį.

„Išvykimo priežastis net sunku paaiškinti. Gal, sakykime, miestui reikia šiek tiek pailsėti nuo manęs. Iš Klaipėdos negavau konkretaus pasiūlymo, tačiau ir pats esu pasirengęs žengti kitą žingsnį, pamėginant save užsienyje. Dabar žvalgausi už Lietuvos ribų. Reikia kažkur išvažiuoti, pailsėti nuo kasdienybes. Juk praleista tiek metų. Dabar jau buvo keli pasiūlymai ir toliau vyksta derybos. Kol kas įvykių neskubinu, laiko dar yra. Tikriausiai liksiu Europoje, nes tie pasiūlymai yra iš aplinkinių komandų“, – pasakojo M. Mažeika.

Signalus dėl artėjančių permainų M. Mažeikai pasiuntė vienas kukliausių sezonų per visą jo karjerą. 2016-2017 metų sezone LKL pirmenybėse klaipėdietis vidutiniškai pelnė po 7,3 taško, atkovojo po 2,6 kamuolio bei rinko po 6,5 naudingumo balo. Pastarasis rodiklis Mažeikos karjeroje yra mažiausias nuo pat 2002-03 metų sezono.

Ne viskas šįmet rožėmis klota buvo ir visai „Neptūno“ komandai, kuri LKL pirmenybėse liko be medalių. Bronzinėje serijoje favorite laikytas „Neptūnas“ 2-3 nusileido „Lietuvos rytui“ ir būtent tai, o ne asmeniniai rodikliai M. Mažeiką nuliūdino labiausiai.

„Taip jau atsitiko, kad buvo daug koncentruotasi į Čempionų lygą, kur pasirodėme išties gerai. Tuo metu LKL sezonas yra ilgas, o ir klube įvyko pasikeitimai, kurie jokiai komandai gerų rezultatų neatneštų. Susideda smulkmenos. Kitas aspektas yra tas, kad „Neptūnas“ jau kurį laiką yra viena pirmaujančių LKL komandų, o žaidžiant tokiame klube, asmeniniai rodikliai nebėra tokie svarbūs. Mane asmeniškai labiausiai liūdina tai, kad nepavyko laimėti LKL medalių“, – atsiduso M. Mažeika.

Tiesa, gimtinę paliekantis M. Mažeika akmens užantyje nelaiko.

T. Delininkaitį ir R. Seibutį prisiviliojęs „Neptūnas“ tuo pačiu susigrąžino du Klaipėdos krašto atstovus. M. Mažeikos teigimu, toks uostamiesčio ekipos vadovybės siekis yra pagirtinas, kadangi klubo komplektacijoje vietinių žaidėjų akcentas yra gyvybiškai svarbus. Kartais net svarbesnis, nei paprastai atrodo.

„Galiu tik pasidžiaugti, kad nauja vadovybė komplektacijos darbuose daro gerus žingsnius. Dažnai sakau, kad vietiniai žaidėjai komandoje yra labai svarbu. Taip jau neišvengiamai yra, kad komandą užklupus sunkumams, vietiniai žaidėjai parodo didesnį atsidavimą. Juk žaidi namie, o tada ir bėdas atidedi, žiūrėdamas tik komandos reikalų. Susidūrus su sunkumais, vietiniai labiau telkiasi į vieną kumštį, taigi matydamas tai, galiu pasakyti, kad „Neptūno“ komplektacija tikrai graži“, – pabrėžė krepšininkas.

Be pertraukų M. Mažeika Klaipėdoje rungtyniavo nuo 2010-ųjų metų. Tai laikas, kuomet „Neptūnas“ pradėjo savo Renesansą. Po dvejų metų klubas debiutavo VTB Vieningoje lygoje, o „Švyturio“ arenos lankus pirmą kartą tikrino tokios komandos kaip Maskvos CSKA ar Krasnodaro „Lokomotiv“.

Dar kitais metais įvyko „Neptūno“ debiutas Europos taurėje, o 2014 metais klubas žengė ir į Eurolygą. 

M. Mažeika „Neptūną“ 2010 metais rado kaip komandą, kuri LKL čempionate liko aštunta, o išvyksta iš klubo, kuris jau ketverius metus iš eilės sėkmingai grumiasi pajėgiuose europiniuose turnyruose.

Tiesa, penktasis toks sezonas bus jau be kapitono.

„Išvykdamas galvoju tik apie pozityvų dalyką – kaip smagu čia buvo visus tuos metus, kai klubas kilo ir ėjo į priekį. Džiaugiuosi „Neptūnu“, buvo pasiekta daug gražių pergalių. Nemanau, kad ši komanda sustos. Ji eis pirmyn ir toliau liks viena pajėgiausių Lietuvoje“, – viltinga nata baigė M. Mažeika.


Šiame straipsnyje: martynas mažeikaNeptūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sėkmės Martynai, tikiu dar griši į Neptūną

Mazeika

Mazeika portretas
Nestumk ant Osvaldo, grybuk
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių