Paaiškėjo LSKL atkrintamųjų varžybų poros

  • Teksto dydis:

Pirmadienį baigėsi Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) reguliarusis čempionatas ir paaiškėjo atkrintamųjų rungtynių poros.

Dar prieš šį turą buvo aišku, kad pirmąją vietą reguliariajame čempionate užsitikrino daugkartiniai šalies čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU, 14 pergalių/2 pralaimėjimai) krepšininkai, antrąją vietą - Klaipėdos universiteto (KU, 12/4) studentai. Abi šios pirmaujančios komandos praleidžia ketvirtfinalio barjerą ir kovas dėl LSKL medalių tęs skirtinguose pusfinaliuose.

Daugiausiai intrigų virė dėl 3-5 LSKL turnyro lentelės vietų, tačiau čia visas abejones išsklaidė Lietuvos sporto universitetas (LSU, 11/5), iškovojęs trečiąją pergalę iš eilės ir pelnytai užsitikrinęs trečiąją vietą.

Paskutinėse turo rungtynėse LSU 21 taško skirtumu - 110:89 (35:17, 31:29, 25:24, 19:19) sudorojo šeštoje pozicijoje likusią ir dar prieš šį turą šeštąją vietą užsitikrinusią LCC tarptautinio universiteto (6/10) komandą.

Kauniečius į pergalę vedė Mintautas Bulanovas, pelnęs 29 taškus. Įspūdingą pasirodymą surengė LSU žaidėjas Justas Vazalis, surinkęs trigubą dublį - pelnė 19 taškų, po krepšiais atkovojo 13 kamuolių ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų (42 naud. balai). Tomas Miškinis prie pergalės pridėjo 15 taškų (9 atk. am.), Mindaugas Motuzas - 14 (9 atk. kam.), Gytis Neimantas - 10 (8 atk. kam.).

LCC gretose Tadas Kymantas surinko 22 taškus, Domantas Zabora - 18, Daumantas Mikštas - 16, Justas Grikštas - 12.

Kauniečiai akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių 55-34.

„Galiu pasidžiaugti vaikinų disciplina, nusiteikimu ir gražia kova. Žaidimo kokybė gerėja ir tai yra svarbiausia, judame į priekį|, - po pergalės kalbėjo LSU treneris Edas Nickus.

Taigi, taip jau sutapo, kad LSU ir LCC tarpusavyje kovos ir dėl patekimo į LSKL pusfinalyje. Kita atkrintamųjų varžybų pora - ketvirtoje vietoje likusi Kauno kolegija (KK, 10/6) ir į penktąją poziciją nustumtas Kauno technologijos universitetas (KTU, 9/7).

Atkrintamųjų varžybų etape komandos sužais po dvejas rungtynes - išvykoje ir namuose ir susumavus dviejų rungtynių rezultatą paaiškės nugalėtojas, pateksiantis į pusfinalį. Pirmosios atkrintamojo etapo rungtynės vyks kovo 5 dieną (pirmadienį) žemesnes pozicijas reguliariajame čempionate užėmusių komandų - LCC tarptautinio universiteto ir KTU komandų arenose. Atsakomosios rungtynės - kovo 12 dieną (pirmadienį) LSU ir KK namų aikštelėse.

„Kiekvieną varžovą reikia vertinti ir gerbti. Jei tik akimirkai atsipalaiduosi ar nenusiteiksi rungtynėms, gali būti skaudžiai nubaustas. Tokia realybė. Tą suprantame, sieksime prasibrauti į pusfinalį ir pakovoti dėl medalių, o kaip mums seksis - matysime“, - teigė LSU treneris E. Nickus.

KK ekipos strategas Rolandas Rakutis apie savo ketvirtfinalio varžovus - KTU krepšininkus kalbėjo atsargiai.

„Nors reguliariajame čempionate abu kartus įveikėme KTU komandą (namuose rezultatu 63:56 ir išvykoje rezultatu 77:67), tačiau atkintamųjų rungtynių etapas - visai kas kita. KTU yra gera ir pavojnga komanda, tad manau, kad abiejų komandų galimybės yra lygios. Nugalėtoją gali lemti smulkios detalės. Neslėpsiu, tyliai svajojame būti tarp keturių stipriausių LSKL komandų, o jei tai pavyks - kelsime sau naujas užduotis. Į priekį reikia eiti žingsnelis po žingsnelio“, - sakė KK strategas.

Atsargiai apie pusfinalį ir galimus medalius kalbėjo ir KTU treneris Vytautas Pliauga.

„Pastaruoju metu komandos nusiteikimas ir tai, kaip žaidėjai laikosi taisyklių, disciplinos, manęs netenkina. Turime į aikštę žengti su nugalėtojų mentalitetu. Tik tokiu atveju galime iškovoti pergales. Jei žaidėjai į į tai įsiklausys ir padarys išvadas, tada viskas įmanoma. Rankų tirai nenuleidžiame. Sieksime prasibrauti tarp keturių stipriausių LSKL ekipų ir tęsti kovą dėl medalių“, - sakė KTU treneris.

2017-2018 metų LSKL sezonas jau baigtas už šešetuko ribos likusioms komandoms - Šiaulių universitetui (ŠU, 4/12), Lietuvos edukologijos universitetui (LEU, 4/12) ir Aleksandro Stulginskio universitetui (ASU, 2/14).

Paskutiniajame ture nagus parodė iš paskutinės vietos jokių šansų išlipti nebeturėję ASU studentai. Jie išvykos rungtynėse 80:75 (13:22, 24:13, 24:20, 19:20) sugebėjo parklupdyti praėjusio sezono vicečempionus KTU krepšininkus.

ASU komandą į nieko nelemiančią, tačiau psichologiškai svarbią pergalę vedė Karolis Šarukas, pelnęs 25 taškus. Justas Sakalauskas pridėjo 17 taškų, Julius Daugėla - 13, Domantas Senda - 12, Vladislovas Razumnovas - 11.

KTU komandą nuo gėdingo pralaimėjimo bandė gelbėti Augustinas Žilinskas, pelnęs 24 taškus (9 atk. kam.), Laurynas Miknevičius surinko 17 taškų.

ASU komandos raktas į pergalę buvo susitelkimas, kovingumas ir mažas klaidų skaičius. ASU suklydo vos 6 kartus, kai KTU sąskaitoje - 14 klaidų.

„Prastai žaidėme, nesilaikėme suplanuotų taisyklių ir buvome nubausti. Iš savo žaidėjų noriu visai kitokio žaidimo. Svarbu, kad iš viso to pasimokytumėme ateičiai ir tų pačių klaidų nebekartotume“, - kalbėjo KTU treneris V. Pliauga.

Visai kitokios nuotaikos tvyrojo ASU stovykloje, kuriai tai buvo vos antroji sezono pergalė.

„Sezonas vainikuotas skambia nata. Po rungtynių paprašiau, kad sekretoriatas duotų man tą protokolą. Įsirėminsiu jį, pasikabinsiu svetainėje prie žmonos portreto ir kasdien grožėsiuosi. Ši pergalė man suteikė daug džiugių emocijų. Žaidėme vos šešiese, vienas iš jų berniukas rungtyniauja Kauno miesto B lygoje. Nepaisant to, iškovojome šią pergalę per savo didžiulį norą ir atsidavimą. didžiuojuosi savais žaidėjais“, - sakė ASU treneris Robertas Ragauskas.

Paskutinėse LSKL reguliariojo sezono rungtynėse VDU namuose per pratęsimo 115:99 (28:28, 23:32, 19:18, 24:16; 21:5) palaužė KK ekipą.

Tiesa, VDU ekipa nuolat buvo besivejančiųjų vaidmenyje ir tik ketvirtojo kėlinio pabaigoje išlygino rezultatą - 94:94, o per pratęsimą jau tiesiog nušlavė KK studentus.

VDU komandą į pergalę vedė Simonas Kriaučiūnas, pelnęs 25 taškus. Dominykas Domarkas (13 rez. perd., 29 naud. balai) pridėjo 23 taškus, Martynas Sajus (12 atk. kam.) - 20, Lukas Grabauskas (13 atk. kam., 11 rez. perd.) - 17, Vilius Steponavičius - 15.

KK gretose Justas Janulis pelnė 30 taškų (12 atk. kam., 36 naud. balai), Simonas Andraitis surinko 27 taškus, Martynas Valteris - 13, Mantas Košelis - 11 tšk.

|Galėjome laimėti, tačiau ketvirtojo kėlinio pabaigoje patys nepataikėme laisvų metimų, o VDU išplėšė pratęsimą. Per jį jau mums trūko jėgų ir rotacijos, kadangi du žaidėjai surinko po penkias asmeninias pražangas. Nepaisant visko, jokių priekaištų savo vyrams neturiu. Jie prieš galingą VDU komandą kovėsi narsiai ir drąsiai“, - pabrėžė KK treneris R. Rakutis.

Kitose LSKL reguliariojo sezono paskutiniojo turo rungtynėse staigmenų neužfiksuota - KU išvykoje 118:97 (26:30, 32:16, 28:24, 32:27) nugalėjo ŠU komandą.

Geriausias sezono rungtynes sužaidė ir klaipėdiečius į pergalę vedė „Neptūno-Akvaservis“ žaidėjas Jonas Dumašius. Jo sąskaitoje - net 32 taškai. Laimonas Rimeikis pridėjo 22 taškus, Dovydas Romančenko - 21, Matas Andruškevičius - 15 Ernestas Jonkus (14 rez. perd.) - 14.

Šiauliečiams Mantas Žukauskas pelnė 24 taškus, Martynas Plučius - 23, Airidas Giedraitis - 20, Rytis Pipiras - 17.

KU laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių 43-38.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai).

1. VDU 16 14 2

2. KU 16 12 4

3. LSU 16 11 5

4. KK 16 10 6

5. KTU 16 9 7

6. LCC 16 6 10

7. ŠU 16 4 12

8. LEU 16 4 12

9. ASU 16 2 14.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių